Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın dün gazetemizde okuduğunuz açıklaması Eskişehir'de oldukça ses getirdi. Bu açıklama aynı zamanda CHP'nin içinde yaşanan ve zaman zaman kamuoyuna da yansıyan sorunların ne denli büyük olduğunu da gözler önüne serdi.
Açıkçası bu kültür turları konusunda ben de Ahmet Başkan'a haksızlık edildiğini düşünüyorum. Zira Ataç, söz konusu gezilerden Parti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun memnun olduğunu söylüyor. Zaten Kılıçdaroğlu bu ziyaretlerden rahatsız olsa neden bitirilmesi talimatı vermesin ki? Turlara katılan vatandaşlar da etkinliklerden memnun… Geriye durumdan memnun olmayan parti içi bazı kesimler kalıyor. Ahmet Ataç da zaten konuyu sorduğumda tebessüm ederek yanıtladı. Ataç, 'Yani şimdi öyle bir çelişki var ki, hem AKP'nin meclis üyesi bizi eleştiriyor hem de bizim milletvekilimiz bizi eleştiriyor. Ama bu konuda gocunacak ya da üzülecek değilim. Vatandaş memnun mu, memnun... Genel Başkan Kılıçdaroğlu memnun mu, memnun… Bitti…' diyor.
Konunun sadece bu gezi etkinliklerinden ibaret olduğunu düşünmek sanırım saflık olur. En azından Ataç'ın CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel için söylediği, 'Peki, böyle bir eleştiri yapıyor da biz davet etmediğimiz halde bizim Meclis'teki toplantılarımıza neden katılıyor? Böyle bir tutarsızlık var. Açıkça söyleyeyim Ankara ziyaretlerimize kendisini davet de etmiyorum, doğru bulmuyorsa neden katılıyor? Bu konuyla ilgili çok dedikodular yaptı, bir sürü şey yaptı. Cemal benim elimde yetişmiş bir delikanlıdır, sevdiğim de bir insandır. Anlamadığım bazı tutumlar içine girdi. Kendi bileceği şey, yolu açık olsun. Cemal ile ilgili olarak bunları söylemekten de üzülüyorum ama yaptığı yanlışları anlaması çok önemli' ifadeleri, CHP'de taşların yerinden oynadığının bir göstergesi.
Ataç ile partinin diğer önemli isimlerinin arasında oluşan ayrılık, bu açıklama ile çok net olarak görüldü. Dahası daha da derinleşti. Bundan sonra bir uzlaşı mümkün mü, mümkünse bu nasıl sağlanacak şimdiden kestirmek zor. Artık yapılan kulisler, kayıt dışı söylemler daha da dışa açık şekilde dile getirilebilir diye tahmin ediyorum.
CHP'de olduğu bilinen çatlaklar, ayrılıklar, bloklaşmalar daha ne kadar devam eder, uzlaşı ortamı yeniden sağlanır mı, hep birlikte bekleyip göreceğiz.