24 Haziran 2018'de yapılacak milletvekili genel seçimlerinde CHP'nin aday adayları belli oldu. CHP'nin kalesi olan Eskişehir'de 17 kişi aday adaylığı başvurusunda bulundu.

5'NCİ SIRAYA KONULSUN
Bu isimler şöyle sıralandı; 'Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, Sinan Özkar, Mehmet Engin Çakmak, Nuray Akçasoy, Erdal Çakıcıer, Sibel Yeşildal, Metin Tomsuk, Jale Nur Süllü, Muharrem Şenel, Şahin Bozat, Figen Kahya, Ayten Yıldız, Dilek Gündar, İrfan Değirmenci ve Recep Cengiz.' Milletvekili aday adayı olan 13 isim ile ilgili değerlendirmemi dünkü yazımda yapmıştım. Bugün dört aday adayı ile ilgili değerlendirmelerde bulunacağım. Aday adayı listesine İrfan Değirmenci bombası düştü. Gazeteci ve televizyon programcısı Değirmenci Twitter üzerinden anayasa değişikliği referandumunda 'Hayır' oyu vereceğini açıklamasından dolayı bir yl önce çalıştığı kanaldan kovulmuştu. CHP'de son yıllarda 'bir hastalık' başladı. İktidar mağduru olan herkes milletvekili yapılıyor. Her mağdur 'illa milletvekili olacak' diye bir şey olmamalı. Muhalif kimliğiyle tanınan Değirmenci Eskişehir'de listeye girebilir mi? Seçilebilecek bir yerden aday gösterileceğine pek sanmıyorum. Gösterilirse parti tabanında büyük tepkiler oluşur. 5'nci sıraya konulursa ona kimse itiraz etmez. 5'nci sırada çalışsın, emek versin. Önce Eskişehir'in sokaklarını öğrensin. Kendini kanıtlasın.

KADIN PİLOT ADAY ADAYI
Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığını yapan Recep Cengiz de Eskişehir'den aday adayı oldu. Eski Anıtkabir Komutan Yardımcısı emekli Albay Recep Cengiz daha önce de aday adayı olmuştu. Ancak aday listesine girememişti. Aynı zamanda bir akademisyen olan Cengiz'in 'Atatürk'ün Okuduğu Kitaplar' adlı 24 ciltlik çalışmasıyla 'Anıtkabir Özel Defteri: 1953'ten günümüze Anıtkabir'i ziyaret eden yerli ve yabancı heyet başkanlarının Atatürk hakkındaki duygu ve düşünceleri' adlı bir derlemesi var. Cengiz bu sefer milletvekili aday listesinde kendisine yer bulabilir. CHP'de bir kadın pilot aday adayı da oldu. Bir özel havayolu şirketinde yıllardır kabin amiri olarak görev yapan ve pilotluk eğitimi de alan Dilek Gündar 7 Haziran 2015 seçimlerinde CHP'den Ankara milletvekili aday adayı olmuştu. Bu sefer Eskişehir'den aday adayı olacak. İki üniversite mezunu olan Gündar, Türkçe, Almanca, İngilizce, Fransızca ve Çince olmak üzere 5 dil biliyor. Gündar'ın neden Ankara değil de Eskişehir'den aday adayı olduğu kafalarda soru işareti bıraktı.
Arkeolog Ayten Yıldız'da Eskişehir'den milletvekili aday adayı oldu. 7 Haziran 2015 seçimlerinde de aday adayı olan Yıldız listeye girememişti. Bu yıl da listeye girme şansının az olduğunu düşünüyorum...

--------------------------------------------------
UYSAL MI KUMANDAŞ MI?

Seçimin iddialı partisi olan İYİ Parti'de Eskişehir 1. sıraya kimin geleceği merak konusu oldu. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın ismi Eskişehir birinci sıra için geçiyor. Parti kulislerinde Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın okul arkadaşı Nevzat Ergin Kumandaş'ın Eskişehir birinci sıradan aday olacağı yüksek sesle seslendiriliyor. Trabzonlu olan Kumandaş'ın Aydın kontenjanından birinci sıraya konulmaya çalışılması parti teşkilatında tepkilere neden oldu. Eskişehir'in duayen siyasetçilerinden olan eski milletvekili Muammer Fevzi Yalçın'ında İYİ Parti birinci sıradan aday olabileceği konuşuluyor. İYİ Parti kulislerinde liste başı için bu üç isim konuşuluyor...
--------------------------------------------------
NOSTALJİ
16 YIL ÖNCE CHP ADAY ADAYLARI

Yıl 2002 Eylül ayı. 3 Kasım 2002 seçimlerinde CHP'nin milletvekili aday adayları Süder Düğün Salonu'nda düzenlenen büyük bir toplantıda bir araya geldi. Bu toplantıda tek tek söz alan aday adayları parti politikaları ve yapacakları çalışmalarla ilgili konuştular. 16 yıl öncesine ait tarihi fotoğrafta şu isimler yer aldı; ' Köksal Çınar, Hasan Hüseyin Karabulut, Vedat Celal Alp, Sinan Özkar, Kazım Kurt, Ahmet Taylan, Hüseyin Karabulut, Rauf Özel, Mehmet Ali Arıkan, Sevgi Akmen, Recep Cengiz, Aydın Ünlüce, Erdal Caferoğlu, Zeki Ünal, Vedat Yücesan, Nadir Şen, Metin Tomsuk, Azmi Kerman, Yunus Emre Karabulut.' Bu fotoğrafta bulunan 5 kişi milletvekili aday listesine girdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi'nin 1. Sıra adayı olduğu listede sıralama şöyle oldu; '2. Mehmet Vedat Yücesan, 3. Mehmet Ali Arıkan, 4. Vedat Celal Alp, 5 Erdal Caferoğlu, 6. Rauf Özel.' 3 Kasım'da yapılan seçimlerde AK Parti ve CHP üçer milletvekili kazandı.
Cevdet Selvi, Mehmet Vedat Yücesan, Mehmet Ali Arıkan milletvekili seçildiler. 16 yıl önce aday adayı olan Kazım Kurt 12 Haziran 2011 seçimlerinde CHP'den Eskişehir Milletvekili oldu.
30 Mart 2014 seçimlerinde de Odunpazarı Belediye Başkanlığına seçildi. 16 yıl önceki fotoğrafta yer alan Sinan Özkar, Metin Tomsuk ve Recep Cengiz bugün yine milletvekili aday adayılar.
------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Dündar Eskişehir'den kaç vekil çıkarırız?
AK Parti Milletvekili Aday Adayı Dündar Ünlü: 4 milletvekilini rahat çıkartırız.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: O zaman seni dördüncü sıraya yazıyorum.
AK Parti Milletvekili Aday Adayı Dündar Ünlü: Ah dilimi eşek arısı soksaydı da 4 değil de üç deseydim!
---------------------------
FIKRA
DÖNÜŞ ÜCRETİ

Delikanlı yeni tanıştığı genç kızı arabasına aldı. Şehre tepeden bakan Âşıklar Tepesi'ne çıktılar. Manzaraya bakarak biralarını içtiler. Sonu tahmin edersiniz. Sevişme bitince, kız delikanlıya döndü. 'Kusura bakma' dedi. 'Sana daha evvel söyleyemedim. Ben aslında profesyonel bir hayat kadınıyım. Ücretim de 20 dolardır.' 'Sorun değil' dedi, delikanlı. Çıkardı 20 doları uzattı. Kız parayı cebine koydu. Beş dakika, on dakika geçti. Delikanlı manzaraya bakmaya devam ediyordu. 'Dönmeyecek miyiz?' dedi, kız. 'Benim de sana bir itirafım var' dedi, delikanlı. 'Ben aslında bir taksi şoförüyüm. Dönüş ücreti 25 dolardır, hanımefendi.'