CHP'de milletvekili aday adaylığı için sadece 13 isim başvuruda bulundu. Bu isimler şöyle sıralandı; 'Gaye Usluer, Nuray Akçasoy, Jale Nur Süllü, Utku Çakırözer, Engin Çakmak, Sinan Özkar, Sibel Yeşildal, Figen Kahya, Erdal Çakıcıer, Bülent Olgun, Metin Tomsuk, Muharrem Şenel, Şahin Bozat.'


BAŞDANIŞMAN YÜKSEL
CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı oldu. Cemal Okan Yüksel Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteği doğrultusunda bir il belirtmeden milletvekili aday adayı oldu. Yüksel'in Ankara veya Eskişehir'den milletvekili adayı yapılması bekleniliyor. Eskişehir'den olması halinde Genel Merkez kontenjanı olarak; birinci sırada yer alabilir. Böylece dışarıdan gelecek birisinin yerine Eskişehirli kontenjan adayı olmuş olacak. 13 aday adayından beşinin kadın olması dikkat çekiyor. CHP PM Üyesi Gaye Usluer, Belediye Meclis Üyeliği görevlerinden istifa eden Jale Nur Süllü, Nuray Akçasoy, Odunpazarı Kadın Kolları Başkanlığından istifa eden Sibel Yeşildal, ve eski İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya '7 kişilik milletvekili aday listesine' girebilmek için çalışacak. Genel Başkanın listesini iki defa delip, Parti Meclisine giren Gaye Usluer tekrar aday yapılacak mı? Parti içerisinde onunla ilgili 'Genel Başkana rağmen aday olup listeyi deldi' diye 'tekrar aday yapılmayacağı' yönünde görüş dile getirenler var. Partinin en önemli organı olan PM'de olan Usluer neden tekrar Eskişehir'den aday yapılmasın? Kendisine hep karşı çıkan Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı adayı yapan Kılıçdaroğlu Usluer'in tekrar aday olmasına neden 'yeşil ışık' yakmasın?

YEŞİLDAL LİSTEDE OLMALI
Büyükerşen daha önce Süllü'yü Odunpazarı Belediye Başkan adayı yapmıştı. Büyükerşen bu sefer Süllü'den daha çok Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy'u destekliyor. Yılmaz Hoca sadece Akçasoy'u değil, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğinden istifa edip milletvekili aday adayı olan Engin Çakmak'ı da destekliyor. Çakmak'ın listenin iki veya üçüncü sırasında olması bekleniliyor. İlk üçe girme konusunda Akçasoy'un işi biraz zor gözüküyor. Çakmak ve Akçasoy ilk üçte yer alırsa, Eskişehir'de gücün tamamen Büyükerşen'de olduğu sonucu ortaya çıkar. Bir de buna kontenjan adayı olarak Yüksel eklenirse parti teşkilatı çatırdar. Yüksel Eskişehir'den aday olması halinde Akçasoy büyük ihtimalle liste dışı kalır. Kadın Kolları Başkanlığında çalışkanlığı ve insanlarla kurduğu iletişimle öne çıkan Sibel Yeşildal'ın tüm artı yönlerine rağmen ilk dörde girmesini imkansız olarak görüyorum. Ancak listenin 5, 6 veya 7'nci sırasında yer alabilir. Yeşildal'ın listede yer almasının CHP'de 'olumlu etki yapacağını' düşünüyorum. Eski Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya'nın da seçilecek bir yerden listeye girmesini zor görüyorum. Seçilecek yerden olmasa bile Yeşildal 7 kişilik milletvekili aday listesine girer.
ÖZKAR DÖRDÜNCÜ SIRA OLABİLİR
Erkek aday adayları içerisinde en şanslısı Engin Çakmak. Büyükerşen'in desteklediği Çakmak, Ankara Genel Merkez ile de ilişkileri iyi. Büyük ihtimalle Çakmak seçilebilecek yerden aday yapılacak. Çalışkanlığı ve mütevazi kişiliğiyle kentte 'Halkın Vekili' olan Utku Çakırözer'inde listenin ilk üç sırasında olacağını düşünüyorum. Kılıçdaroğlu tarafından sevilen bir isim olan Çakırözer'in adaylığına Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ta destek veriyor. Milletvekili aday adayları içerisinde parti teşkilatında yıllarca emek vermiş üç isim yer alıyor. Bunlar; eski İl Başkanı Sinan Özkar, eski Odunpazarı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer ve eski Merkez İlçe Başkanı Metin Tomsuk'tur. Parti teşkilatının küsmemesi isteniyorsa bu üç isimden ikisinin listede yer alması gerekiyor. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un desteklediği Sinan Özkar ilk üç sırada yer almak istiyor. Ben Özkar'ın ilk üçte olmasa bile 'dördüncü sırada yer alacağını' düşünüyorum. Çakıcıer ve Tomsuk'tan birisi arka sıralarda da olsa listede yer alacaktır.Daha önceki dönemlerde milletvekili aday listesinde kendisine yer bulan Muharrem Şenel bu sefer kaçıncı sırada olacak? Listeye girebilecek mi? 2007 seçimlerinde 3'ncü sırada yer almıştı. 2011'de 5'nci sıraya konulmuştu. 7 Haziran 2015 seçimlerinde bağımsız milletvekili adayı olmuş, ancak çok az oy alabilmişti. Ben 24 Haziran seçimlerinde Şenel'inlistede kendisine yer bulacağını pek sanmıyorum.

11 BİN LİRA ÖDEDİLER
DSP eski İl Başkanı Şahin Bozat, kongreler dönemi haricinde CHP'de pek ortalıklarda gözükmeyen bir isim. Hala DSP'li kimliğiyle tanınıyor. Bundan dolayı Bozat'ın 7 kişilik listeye girme şansı cok az. İsmail Haşim Ateş'in Odunpazarı Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde onun danışmanı olan Bülent Olgun'da milletvekili aday adayı oldu.
Balıkesir'de yaşayan Olgun'un listeye girme şansının olmadığını düşünüyorum. CHP'nin kalesi Eskişehir'de neden sadece 13 aday adayı çıktı. CHP'de aday adayı olmak isteyenler Genel Merkeze 10 bin lira vermesi gerekiyor. Dosya parasıyla birlikte bu rakam 11 bin liraya çıkıyor. AK Parti erkek milletvekili adaylarından 6 bin lira alıyor. Kadın ve gençlerden 3 bin lira, engellilerden bin lira alıyor. CHP kadı, genç ve engelli adaylardan 5 bin lira başvuru parası alıyor. Eskişehir'de yıllardır milletvekili adaylarının belirlenmesinde teşkilatlar hiçe sayılmadı mı? Hep Yılmaz Büyükerşen ve parti genel merkezinin istediği isimler aday yapılmadı mı? Bu yaşananlardan dolayı listeye giremeyeceğini bile bile insanlar neden 11 bin lira vererek, aday adayı olsun. Bu durum böyle devam ederse korkarım bir daha ki seçimde aday adayı sayısı bir elin parmağını geçmeyecek.

-----------------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü:
Volkancığım ben 1,5 ay sonra milletvekili olacağım. Seneye de inşallah sen Odunpazarı Belediye Başkanı olursun.
AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan: Ağzından bal damlıyor Dündar Başkanım.
AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca: Biriniz vekil, biriniz belediye başkanı olacak. Peki ben nereye aday olacağım? Benim başımda kel değil, üstelik de yakışıklıyım.
-----------------------------------------------------------------
FIKRA
GERİ ALINCAYA KADAR

Temel fahişeye ücretini sormuş. Cevap, '10 bin TL' olmuş. Bunun üzerine, '20 bin TL vereyim. Ama bir isteğim var' demiş. Fahişe ne olduğunu sorunca;Temel 'İşimiz bitince seni döverim' demiş. Kabul eden Fahişe yolda devamlı sorup duruyormuş:'Ne kadar döversin?' Temel önce cevap vermemiş. İşleri bitip de soru tekrar sorulunca,Temel cevap vermiş:'Paramı geri alıncaya kadar.'