Erkek Basketbol Milli Takımının 2001 yılında parkelerde fırtına gibi eserek, Avrupa İkincisi olmuştu.

HEP BİRLİKTELER
Milli takımımız rakiplerini teker teker yenerek, finale adını yazdırırken, Athena Grubu'nun onlar için bestelediği şarkı sadece salondaki taraftarları değil, ekrandan maçi izleyen tüm halkı coşturuyordu. 'Uh a dev adam oniki dev adam/ Uh a dev adam hey hey hey hey / Her zaman yanındayız / Yalnız bırakmayacağız / Kalpler senle birkez daha / Şampiyon olacağız / Uh a dev adam oniki dev adam / Uh a dev adam hey hey hey hey' sözlerini 7'den 77'ye herkes ezberlemişti. AK Parti'de milletvekili adayları bir araya gelmekten imtina ederken, CHP'de tam tersi bir durum yaşanıyor. Bir Büyükşehir Belediye Başkanı (Yılmaz Büyükerşen), dört ilçe belediye başkanı (Ahmet Ataç, Kazım Kurt, İshak Gündoğan, Erdal Şanlı), 7 milletvekili adayı (Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Nuray Akçasoy, Engin Çakmak, Sinan Özkar, Sibel Yeşildal ve Metin Tomsuk) hep birlikteler.

EN AZ DÖRT VEKİL
Seçim çalışmalarında ve açılışlarda omuz omuza hareket ederek, 24 Haziran öncesinde herkese 'Birlik mesajları veriyorlar' Üçü kadın 12 CHP'li tıpkı '12 Dev Adam gibi tek vücut' olarak Eskişehir'de 'Millet İttifakının beş milletvekili alması için' var güçleriyle çalışıyor. Bunu başarmaları halinde CHP kentimizde 'en az dört milletvekili' çıkarmış olacak. Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Nuray Akçasoy, Engin Çakmak el ele TBMM'ye gitmiş olacak. Adam sözcüğünün 'asıl anlamı' insandır. Kadınlarda insan olduğu için aslında onlara da 'adam denilmesi' gerekir. Kadın bilim insanları için 'bilim kadını' sözcüğünün kullanılmasının gereksiz olduğunu düşünüyorum. 16 Nisan 2017'de ilimizdeki referandum sonuçları gösteriyor ki; CHP'nin 12 Dev Adamı bu performanslarını devam ettirmesi halinde en az dört milletvekili hedefine ulaşacaktır...



****

TERMİK İLE MUHALEFETE
İYİ MALZEME VERDİLER

'Türkiye'nin en verimli ovalarından Alpu Ovasında termik santral yaptırılmasını istemiyorum. Çağıracağım vatandaşı gelin televizyon karşısında anlatacağım. Ben Cumhurbaşkanı olduğumda o santrali kurdurmayacağım.'
Bu sözler CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye ait. İnce bu sözleri 7 Haziran'da yapılan Eskişehir mitinginde söyledi.

RANT YİYİCİ
'Bakın Alpu'ya termik santral kuruyorlar. Herkes karşı. Çevre örgütleri karşı, orada yaşayanlar karşı, çiftçiler karşı, üreten karşı. Aklı başında olan herkes karşı. Aklını kar hırsı dolamış bir avuç santral peşinde koşan rant yiyici yapacağım da yapacağım diyor. Çiftçinin toprağı batmış, ölmüş, çevre kirlenmiş umurunda değil. Yapacağım diyor. Biz de diyoruz ki, çevreyi sana katlettirmeyeceğiz, toprağı da tarımı da insanı da koruyacağız. Bunun için iktidarı istiyoruz.' Bu sözler CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a ait.

ADAYLAR NEDEN SAVUNMUYOR?
AK Parti bu termik santral olayı ile muhalefete çok iyi bir seçim malzemesi verdi. Cumhur ittifakında ortak oldukları MHP Eskişehir Teşkilatı da termik santrale karşı. CHP, İYİ Parti, SP milletvekili adayları seçim çalışmalarında halktan termik santralin Eskişehir'e kurulmaması için iktidar partisine oy vermemelerini istiyor. AK Parti Milletvekili adayları ise termik santral konusunu ağızlarına almaktan korkuyorlar. Gerçekten Eskişehir için iyi bir yatırımsa AK Parti adayları termik santrali neden hiç savunmuyor? Termik santrala karşı tepkiler nedeniyle AK Parti'nin Eskişehir'de alacağı oylarda önemli bir düşüş yaşanacak gibi gözüküyor...




****

NOSTALJİ

25 YIL ÖNCE TÜZÜK KURULTAYI

Yıl 1993. 25 yıl önce Ankara'da Sosyal Demokrat Halkçı Parti'nin (SHP) Tüzük Kurultayı yapılıyor. SHP Eskişehir Örgütü Kurultay'da Genel Başkan Merhum Erdal İnönü ve Eskişehirli Genel Sekreter Cevdet Selvi ile birlikteler. O günkü Eskişehir heyetinde dönemin İl Başkanı merhum Kemal Metin, eski milletvekili İsmail Özen, merhum Niyazi Önal, Nilgün Süer, Tahsin Bezek, Demiryol-İş Eskişehir Şube Başkanı Fahrettin Ersalman ve bugünün Odunapazarı Belediye Başkanı olan Kazım Kurt yer aldı.



****

FOTO ŞAKA


Eskişehirspor Eski Sportif Direktörü İzzet Erdoğan: Bakanım sizin AK Partili milletvekillerinden destek gelmediği için Sportif Direktörlüğünü bıraktım.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Eskişehirsporsuz bir süper lig olmaz. Ben onlara söylerim. İnşallah destek olurlar.

Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal: Gittiğimiz her yerde hep gök gürlüyor ama yağmurun yağdığı falan yok. Bakanım bırakın inşallah maşallahı da paradan haber verin.



****

FIKRA

MARTİNİ


Bir işadamı tavernaya girer, bara oturur ve bir duble martini sipariş eder. İçkisini bitirdikten sonra, gömleğinin cebine bir göz atar, ardından barmene bir duble martini daha hazırlamasını söyler. Bunu da bitirince yine gömleğinin cebine bir göz atar, sonra barmene dönüp bir duble daha martini siparişi verir. Barmen; 'Bakın bayım, size bütün bir gece boyunca martini getirebilirim. Fakat bardağı her doldurmamı istemenizden önce niçin gömleğinizin cebine baktığınızı söylemek zorundasınız.' deyince adam cevap verir; 'Karımın fotoğrafına bakıyorum. Ne zaman gözüme güzel gözükecek, işte o zaman eve gitme zamanı gelmiş olacak.'