24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine sadece 19 gün kaldı. Tüm siyasi partiler seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

VAR GÜÇLERİYLE ÇALIŞIYORLAR
Eskişehir'de CHP'nin seçim çalışmalarını 'birlik ve beraberlik içerisinde' yapması dikkat çekiyor. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Milletvekili adayları Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Nuray Akçasoy, Engin Çakmak, Sinan Özkar, Sibel Yeşildal ve Metin Tomsuk, CHP'yi Eskişehir'de birinci parti yapabilmek için var güçleriyle çalışıyor. Milletvekili aday listesinde kendisine yer bulamayan PM Üyesi Gaye Usluer'de bu çalışmalara destek vererek, 'gerçek bir CHP'li olduğunu' herkese gösteriyor. Genel Başkan Başdanışmanlığı görevine getirilen Cemal Okan Yüksel'i, daha çok Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında mesai harcadığı için Eskişehir'deki çalışmalarda kendisini fazla görmüyoruz. Başdanışman olmasaydı, eminim Yüksel'de Usluer gibi belediye başkanları ve milletvekili adaylarıyla birlikte çalışmalara katılırdı.

MİLLET İTTİFAKI 5 VEKİL ALMALI
Seçim 'ittifaklar yarışı şeklinde' geçecek. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve listelerde de Demokrat Parti'nin olacağı 'Millet İttifakı' ile AK Parti, MHP ve listelerde BBP'nin olacağı 'Cumhur ittifak'ı Eskişehir'de birinci olabilmek için çalışacak. Milletvekiller 'önce itttifaklara göre' dağılacak. Sonra dağıtılan milletvekilleri 'ittifak içerisinde yer alan partilerin aldığı oylara' göre paylaştırılacak. Bugünden yapılan tahminlere göre 'Millet İttifakının 4, Cumhur İttifakının 3 milletvekili çıkarması' bekleniliyor. Milletvekili dağılımının 'CHP 3, AK Parti 3 ve İYİ Parti 1 şeklinde olması' tahmin ediliyor. CHP '4 milletvekili çıkarmak' istiyorsa, Millet İttifakının '5 vekil alması' gerekiyor. Çünkü İYİ Parti Millet ittifakı içerisinde 'bir milletvekili çıkaracak oyu rahatlıkla toplayacak' gibi.

KARŞIDAN GELEN HER OY ÖNEMLİ
Sahalarda 'tek vücut olan' CHP'nin bunu yapabilmesi için daha önce AK Parti'ye oy vermiş seçmenlerin 'bu sefer tercihlerini Millet İttifakına yönünde kullanmaları için' çalışmalar yapmalı. Yani CHP, İYİ Parti ve SP'nin; 'AK Parti seçmeninden alacağı her oyun önemi' çok büyük. Bu üç parti seçim çalışmalarında 'birbirlerini ve liderlerini' asla kötülememeli. Özellikle şimdiden 'Muharrem İnce-Meral Akşener' çekişmesine kapılmamalı. 'CHP'ye oy vermem' diyen bir MHP'linin İYİ Parti'ye, bir AK Parti'linin SP'ye oy vermesini olumlu karşılamalı. Özellikle AK Parti ve MHP'nin oy deposu olan yerlerde İYİ Partili ve ve SP'li adayların çalışmalarına da destek olunmalı. Dördüncü vekil için 'sadece CHP oylarının yeterli olmadığının bilinciyle' hareket edilmeli. CHP'de belediye başkanlarının ve milletvekili adaylarının tek vücut olması 'onları dördüncü milletvekili çıkarmak konusunda' AK Parti'ye göre daha avantajlı konuma getiriyor...
---------------------------------------------------------
ŞAİR EKİNER'DEN ALİ İSMAİL ANISINA ŞİİR

Gezi direnişi sırasında 2 Haziran 2013'te Eskişehir'de polis ve eli sopalı esnaf tarafından dövüldükten sonra beyin kanaması geçirerek yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, geçtiğimiz Cumartesi günü öldüresiye dövüldüğü Sanayi Sokak'ta anıldı. Emel Korkmaz, 'Ali İsmail eğitmen olacaktı. Bugün öğrencilerinin karnelerini hazırlıyor olacaktı. Ama maalesef 5 sene önce Alimi aramızdan aldılar. Olaydan sonra geçen yıl ilk kez bu sokağa girdim. Buraya gelmeden önce sokağın sapa bir yerde olduğunu düşünüyordum. Sokak şehrin tam orta yerindeymiş. 5 yıl önce evladım burada katledildi. Ona sahip çıktığınız için, unutmadığınız, unutturmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum' diye konuştu. 5 yıldır büyük acılar yaşayan Anne Korkmaz etkinliğe katılanlara sarılarak gözyaşı döktü. Bugün Eskişehi'in yetiştirdiği en önemli şairlerin belki de başında gelen Erdoğan Ekiner'in Ali İsmail ile ilgili yazdığı şiire köşemde yer vereceğim. Üç şiir kitabı ve üç ulusal ödülü bulunan Ekiner'e ne yazık ki Eskişehir'de hak ettiği değer verilmiyor. Şair 2000 yılında Mülkiyeliler Birliği Şinasi Özdenoğlu Şiir Birincilik Ödülü'nü, 2002'de Kocaeli Yüksek Öğretim Derneği Şiir Yarışması Juri Özel Ödülü'nü kazandı. Erdoğan Ekiner'e ayrıca Balıkesir Şairler ve Yazarlar Derneği'nden de şiir ödülü verildi. Sanatçı KODAK Türkiye Fotoğraf Yarışmasında 5000 katılımcı arasından finale kalarak bu tanınmış fotoğraf firmasından 'Teşvik Ödülü' kazandı. Ekiner, Eskişehir'de çektiği fotoğraflarla çok sayıda yarışmada finale kaldı ve '33 Kare Eskişehir Bir Kent Bir Akarsu' konulu iki kişisel fotoğraf sergisi de açtı. Şairin yeni şiir dosyasının yanı sıra yayına hazırladığı bir öykü dosyası da bulunuyor. Ekiner, şiirlerinde toplumsal mücadelenin yanı sıra aşkı, ayrılıkları ve anıları da yansıtıyor. Ekiner'in yayına hazırladığı 'Haziran/Seni Aradım Kentin Sokaklarında' adlı şiir dosyasında yer alan ve Ali İsmail Korkmaz için yazdığı 'Gülüşün Solduğu Yerde' şiirini siz okurlarımla paylaşıyorum;

GÜLÜŞÜNÜN SOLDUĞU YERDE
Devrilmiş ağaçların,
susturulmuş şarkıların
Ve yağmalanmış ömürlerin bilenmiş hıncıyla
Yürüdük dört bir yanda
Gecelerde yürüdük,
Kentler irkildi uykusundan
Geçip gittik, sarı, solgun ışıkların altından

Kanıyordu durmaksızın
Damarlarında bir yangıyı biriktiren yaşam
Yürüdük biz eski bir kentin sokaklarında
Gecenin sokaklarında
yankılandı sesimiz
Ve bir gece
Dar bir sokakta
buldular onu
Geceydi, karanlıktı,
vurdular ona
Vurdular kör bir sokakta
Sonra uzandı sonsuz bir uykuya

O gitti, dönmeyecek
Bir daha gün batımlarında şarkı söylemeyecek
Bir daha yürümeyecek akarsuyun kıyısında
Şimdi dağ başları gibi uzak
Her bahar yeniden
filizlenirken toprak
Yanıp sönen, kayıp giden yıldızların aldında
upuzun yatacak
Biz geçip gideceğiz kentin sokaklarından
Gülüşünün solduğu yere
karanfiller bırakarak
Dudaklarımızda, yarım kalmış şarkısı
gidip dönemeyenlerin
Sürdüreceğiz
yürüyüşümüzü
Büyük acıların
coğrafyasında
Her adımda, çağrısız
gidenlerden kalan
Karşılığını henüz bulmamış bir umut
Bir hınç dökülecek
dudaklarımızdan
Ve onun gülüşünün solduğu yerde
Haykıracağız bir kez daha
Unutmadık gidenlerin adlarını
Göz bebeklerimize çizilen resimleri unutmadık
Ey yalıtılmış yaşamlar, kuşatılmış sokaklar
Kirli tarihin ve talanın bekçileri
Hey karanlığın bekçileri, korkunun kırallığı
Unutmadık gidenlerin yüzlerini
Yitik yılları ve yitirdiğimiz arkadaşları unutmadık
Unutmadık bizden
aldıklarınızı
Ve kanlı duvarları tarihin
Unutmadık..

-----------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal:
Hüseyinciğim 24 Haziran'da Demokrat Parti'yi TBMM'ye sokacağız.
Demokrat Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Hüseyin Özcan: Meral Akşener Afyon 1. Sıraya Demokrat Parti'yi mi yazdı? Ben sizi yazdı diye biliyordum(!)
------------------------------------------------
FIKRA
TIP TARİHİ

M. Ö. 2000…… Al bu otu ye.
M. S. 1000…… O ot kötü, gel bu duayı oku.
M. S. 1250…… O dua batıl inanç, al bu iksiri iç.
M. S. 1500…… O iksirin ne faydası var, al bu hapı yut.
M. S. 1750…… O hap etkisiz, al bu antibiyotiği iç.
M. S. 2000…… O antibiyotik kimyasal, al bu otu ye!