İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen bir ay önce Öğretmenevi'nde toplantı yaptı. Burada Mahallinde Yerleştirme Sistemi ile ilgili bilgiler verdi.

SADECE 334 ÖĞRENCİ
Özen ilimizde sınavsız yerleştirme yapılacak 30 Anadolu Lisesi için 4236 kontenjan ayrıldığını belirterek; '36 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için 4404, 12 imam hatip lisesi için 1940 kişilik kontenjan var. İlimizdeki 78 lisede toplam kontenjan sayımız 10 bin 580'dir. 7396 öğrenciyi mahallinde sınavsız olarak yerleştireceğiz' dedi. Özen geçtiğimiz Salı günü bana yaptığı açıklamada İmam Hatip Liselerinin yerleştirme oranını yüzde 6 olduğunu söylemişti. Ben de 1940 kontenjanın yüzde 6'sını hesaplayarak, sadece 116 kişinin yerleştiğini yazdım. Ancak Özen'in son toplantıda bir ay önce 12 imam hatip lisesi için söylediği 1940 kontenjan sayısını dün 1388 olarak açıklaması kafalarda soru işareti bıraktı. Özen Anadolu Liselerin yüzde 89'unun, Mesleki ve Teknik liselerin yüzde 60'ının dolduğunu söyledi. Özen; 'İmam hatip liselerine yerleştirilmek üzere ilimiz genelinde 1388 kontenjan oluşturulmuş bu kontenjanlara 334 öğrenci yerleştirilmiştir. İmam hatip liselerini talep eden öğrencilerinde %24'ü oluşturulan kontenjanlara yerleştirildi' dedi. Özen, daha önce açıkladığı kontenjan sayısını, ilimizde İmam hatiplere yerleşme oranını yüksek göstermek için 552 azalttı mı sorusununu akıllara getirdi.

YÜZDE 83'Ü BOŞ KALDI
Kontenjan sayısı 1940 ise yerleştirilen 334 öğrencinin oranı yüzde 24 değil, 17'dir. Yani öğrencilerden yeterli talep gelmediği için ilimizdeki imam hatip liseleri kontenjanının sadece yüzde 17'si doldu. Yüzde 83'ü (1606 kontenjan) boş kaldı. Bu da talep olmadığı halde yeni imam hatip liselerini açanların devleti büyük zarara uğrattığını gözler önüne seriyor. Demek ki Eskişehirlilerin büyük çoğunluğu çocuklarını imam hatiplere göndermek istemiyor. Zorlamayla, mantar gibi okul ve sınıf açarak bu liseleri doldurulamayacağını artık birileri anlamalı. Milli Eğitim Bakanlığı bunu göz önüne alarak, yeterli öğrenciye ulaşamayan İmam Hatipleri derhal Anadolu Liselerine dönüştürmelidir. Böylece Anadolu Lisesine gitmek isteyen öğrenciler açıkta kalmayacaktır. Veya Anadolu Liselerinin kontenjanlarını arttırarak, çocuklarımızın istedikleri okullara gitmesini sağlamalıdır. 'Dindar nesil yetiştireceğim' adı altında eğitimde çocuklarımızı heba etmemeliyiz. Lise çağında çocuklarımızı mutsut etmeye kimsenin hakkı yoktur...

-------------------------------
İSTEMEYENLER KOLTUK DERDİNDE

'Kurultay yapmamak için direnenler yerel seçimi bahane ediyor. Ağustos ayında hem İYİ Parti hem AK Parti kurultaya gidiyor. Demek ki yerel yönetim seçimlerine hazırlanmada bir engel değil.' Bu sözleri CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer söyledi. Olağanüstü imza toplayan delegelerin sözcülüğünü yapan Usluer gerçekten doğru söylüyor. Yapılacak olağanüstü kurultayda yenilenen kadrolar seçimlere negatif değil, pozitif katkı verir. Hele hele Genel Başkan değişimi daha büyük katkı verir. Bugün Kurultay istemeyenler girdiği 9 seçimi de kaybetmiş birinin Genel Başkanlığında yerel seçimde başarılı olunacağına gerçekten inanıyor mu?
Yoksa 'kurultay olursa makam ve mevkilerimizi kaybederiz, gelen yönetim bizi aday yapmaz' diye kendi geleceklerini kurtarmak için mi Kurultayın gerçekleşmemesi adına her türlü engellemeleri yapıyorlar? Bence bugün kurultay isteyenler değil, istemeyenler koltuk derdinde.
---------------------------------------------------

OHAL VALİSİ ESKİŞEHİR'DE

21 yıl önce. Tarih: 30 Mart 1997. Eski Devlet Bakanı ve eski Olağanüstü Hal (OHAL) Valisi Ünal Erkan Eskişehir'e geliyor. DYP Ankara Milletvekili Ünal Erkan, geldiği günün akşamı dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Aydın Arat ile yemek yiyor. Erkan'ın, yemek sonrası dönemin İmar Limited Genel Müdürü Bekir Sıtkı Saraç ve Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal ile sohbet ederken görüntüsü fotoğrafa yansıyor. Erkan terörün en yoğun olduğu bir dönem olan 1992-1995 yıllarında OHAL Valiliği yaptı.
Bekir Sıtkı Saraç, Aydın Arat'ın ölümünden sonra DYP'de aktif siyaset yaptı. Merkez İlçe ve İl Başkanlığı yaptı. Saraç şu anda CHP'den Odunpazarı Belediye Meclis Üyeliği yaptı.
-------------------------------------------
'O KUTU BOŞ DEĞİL Kİ BABA'

Adam 3 yaşındaki kızını, gayet pahalı bir hediyelik kaplama kağıdını ziyan ettiği için azarlamıştı. Küçük kız, koskoca bir paket altın yaldızlı kağıdı bir kutuyu eğri büğrü sarmak için kullanmıştı... Yılbaşı sabahı küçük kızı, paketi getirip: 'Bu senin babacığım' dediğinde çok üzüldü. Acaba gereğinden fazla mı tepki göstermişti kızına. Bir gece evvel yaptığından utanarak, kutuyu açtı. Fakat kutunun içi boştu. Kızına gene çıkıştı: 'Birisine bir hediye verdiğinde, kutunun içinde bir şey olması lazım. Bunu da mı bilmiyorsun küçük hanım?..' Küçük kız gözlerinde yaşlarla babasına baktı. 'O kutu boş değil ki baba! İçini öpücüklerle doldurmuştum!..' Babası o kadar çok üzüldü ki, koştu, kızına sarıldı. Beraberce ağladılar. Adam o kutuyu ömrünün sonuna kadar sakladı. Ne zaman keyfi kaçsa, ne zaman morali bozulsa, ne zaman kendini kötü hissetse, kutuya koşar, içinden minik kızının sevgi ile doldurduğu hayali öpücüklerden birini çıkarırdı…
----------------------------------------
FOTO ŞAKA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:
Murat Bey, Türkiye'nin o kadar sorunu varken, birileri kurultay, deyip koltuk derdine düşüyor.
İstikbal Gazetesi Yazıişleri Müdürü Murat Taşkın: Peki Kemal Bey, 9 seçim üst üste kaybedip koltuğu bırakmayanlar neyin derdinde?
----------------------------------------
FIKRA
BENDE ONU MERAK EDİYORUM

Adamın biri büyükçe bir kümese dalmış. Tavukları ve yumurtaları çalarken suçüstü yakalanmış. Mahkemede 'avukat isterim' diye tutturunca hakim şaşkın bir halde, 'Kümesten tavukları çalarken suçüstü yakalanmışsın, kümes de senin olmadığına göre avukat sana ne yapacak?' diye sormuş. Hırsız gayet sakin bir tavırla 'Valla hakim bey ben de onu merak ediyorum!' diye cevap vermiş.'