Sevgili okurlar:

İslam Dini sadece Dini imanı tarif eden bir din değildir. Yaşam biçimini hem dünyada hem ebediye alem olan ahrette insanların rahat etmesi için mutlu olması için çok geniş kapsamlı, sosyal hayatı tarif eden evrensel bir dindir. Bugün biz de Yüce Allah'ın, ölü eti yemekten daha beterdir dediği birçok hayatın karardığı, birçok insanın namus, haysiyet ve şerefinin insanlar yanında hiç olduğu, gıybetten (dedi-kodu) bahsedeceğiz.

Mesela İslam dininde büyük günahlardan bahsedilirken (Adam öldürmek, zina yapmak v.s) gibi bunun yanında namuslu bir kadına iftira etmek de, adam öldürmek gibi büyük günahlardan sayılmıştır. Ne yazık ki günümüzde hanımlar alınmasınlar bizzat şahit olduklarımıza göre bu dedikoduyu iftira derecesine vardırarak belki de giyiminden kuşamından içini bilmeden birçok arkadaşlarının, konu komşusunun günahını yüklenmektedirler.

Bir de hanımlar kendi aralarında toplanıp, gün yapıp orada okuyorlar, dua ediyorlar. Okuma bittikten sonra iş çay faslına gelince hemen dedikodu faslı da harekete geçiyor. Belki de biraz evvel aldıkları bütün sevap bu dedikodu yüzünden heba olup gidiyor. Oradan alınan sevabın kat kat fazlası bu dedikoduda gidiyor. Özellikle o cemaatte olmayan bir kişi hakkında yapılan dedikodu büyük günahlara girer ve Allah korusun imanımızın zayi olmasına neden olur.

Ben kamu araçlarına bindiğim zaman özellikle iki hanım kardeşimiz bir arada ise ve orta yaşın biraz üstünde ise hemen başlıyorlar Ayşe hanımdan Fatma hanımdan, onların gelinlerinden kızlarından… O gün kazandıkları bütün amelleri de gidiyor. Ez cümle dedikodu İslam dininde büyük günahlardandır ve kaçınmamız gerekir.