AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, 2 Eylül Kurtuluş Günü'nde Büyük Kurtuluş Yürüyüşü düzenliyor.

YÜRÜYÜŞE DAVET ETTİ
Dogan 'Kurtulduk! 2 Eylül 1922' sloganıyla düzenlediği yürüyüş etkinliğiyle ilgili büyük fotoğrafının da olduğu davet afişini bilboardlara taşıdı. Doğan bu anlamlı etkinliği Odunpazarı Dernekler Platformu Onursal Başkanı olarak düzenliyor. Doğan dün bu etkinlikle ilgili yaptığı basın açıklamasında tüm vatandaşları Kurtuluş Yürüyüşü'ne davet etti. Doğan; 'Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımız için canını veren tüm şehitlerimizi düzenlediğimiz bu yürüyüşle anarken, milletimizin birlik ve beraberliğini de herkese göstereceğiz. Türk bayraklarımızla yapacağımız bu yürüyüşe tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz' dedi.

HEDEF Mİ YÜKSELTTİ?
2 Eylül Pazar günü saat 09.00'da Kurşunlu Külliyesi önünden başlayacak yürüyüş Vilayet Meydanı'nda son bulacak. Kentlerin Kurtuluş Günü etkinleri o şehrin Şehr-i Eminleri tarafından düzenlenir. Eskişehir'in Şehr-i Emini Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'dir. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'nin Odunpazarı Belediye Başkan adayı olması beklenilen Volkan Doğan yoksa hedef mi yükseltti? Bu yürüyüş sonrası Büyükşehir'e mi aday olacak? Doğan bu yürüyüş ile vizyonunun ne kadar geniş olduğunu gözler önüne serdi. Eskişehir siyasetinde son yılllarda yükselen ismi olan Doğan çalışkanlığının ve verdiği büyük emeklerinin karşılığını mutlaka alacaktır.
------------------------------------------------------
MERKEZ SAĞ ADAYLARLA

Meral Akşener'in Genel Başkanlığını yaptığı İYİ Parti yerel seçimde Eskişehir'de merkez sağ adaylarla seçmenin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. İYİ Parti'de Odunpazarı Belediye Başkan adaylığı için Oral Büyüksarı'nın adı geçiyor. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Aydın Arat'ın kardeşi Orhan Arat'ın da adı Odunpazarı adaylığı için geçiyor. İYİ Parti'nin Büyükşehir adaylığı için DYP eski Milletvekili Fevzi Yalçın'ı ikna etmeye çalışacağı belirtiliyor. Yalçın olmadığı takdirde eski DP İl Başkanı Emre Demir'in Büyükşehir adayı olacağı kulislerde dillendiriliyor. Yalçın'ın ikna edilmesi durumunda Demir'in Tepebaşı adayı olacağı öne sürülüyor. İYİ Parti'nin merkez dışındaki kırsal ilçelerin bazılarında CHP, bazılanırda da DP ile ittifak yapacağı dillendiriliyor.
---------------------------------------------
ONBİR YIL SONRA OĞLUNUN KOLLARINDA

Dumlupınar Şehitliği'nde yer alan Şehit Baba ve Oğul Anıtı, şehit babasını kucaklayan bir oğlu gösterir. Bu anıt, Çetmeli Kara Ali Çavuş ile oğlu Mehmet Onbaşı anısına dikilmiştir. Çetmeli Kara Ali Çavuş 1912 yılında oğlu Mehmet sekiz yaşındayken Balkan Savaşı'na katılmak için köyünden ayrıldı. Daha sonra sırasıyla Galiçya, Hicaz, Yemen, Kafkasya'da cepheden cepheye 11 yıl koştu. Çetmili Kara Ali Çavuş Anadolu'da Milli Mücadele başlayınca, doğu cephesinden Kurtuluş Savaşı'na koştu. Dumlupınar'da Başkomutan Meydan Muharebesi'nde 19 yaşındaki alay sancaktarı Mehmet onbaşı ile karşılaştı. Mehmet Onbaşı, onun 11 yıl önce bırakıp gittiği oğludur. Bu büyük asker 31 Ağustos 1922 günü 11 yıl sonra kavuşabildiği oğlunun kollarında şehit oldu. Oğlu, kahraman Onbaşı Mehmet ise, 9 Eylül'de İzmir'e giren birliğin başında şehit oldu. Şehit Baba ve Oğul Anıtı bu destansı olayı gelecek nesillere ulaştırabilmek için Dumlupınar Şehitliği'nde dikildi. Bu Anıt, Haluk Tezonar tarafından yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti 96 yıl önce Dumlupınar'da kahramanlık destanına imza attı. Bu destan sonrasında yurdumuzu düşmanlardan temizleyerek, Çağdaş Cumhuriyeti kurduk. Bugün Çetmeli Kara Ali Çavuş'un şehit olmasının 96'ncı yıldönümü. Başta Çetmeli Kara Ali Çavuş olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Onların sayesinde bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır…
--------------------------------------
NOSTALJİ
ÖYMEN DAYANIŞMA YEMEĞİNDE

Yıl 1999, 19 yıl önce. Yer: Devlet Demiryolları (DDY) Düğün Salonu. CHP Merkez İlçe Örgütü burada Dayanışma Yemeği düzenliyor. Yemeğe Genel Başkan Altan Öymen, Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Seyman, MYK Üyesi Cevdet Selvi, MYK Üyesi Nazmiye Halvaşi, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Arslan, eski milletvekilleri Zeki Ünal, Murat Kahyaoğlu, Doğançayır Belediye Başkanı Kemal Ulukoca ve dönemin ETO Başkanı Vedat Yücesan katılıyor. Fotoğrafta dönemin Merkez İlçe Başkanı İbrahim Arslan, Öymen'in rakısına buz koyarken görünüyor. Altan Öymen bu yemekten 11 ay sonra 30 Eylül 2000'deki Kongreyi Deniz Baykal'a karşı kaybederek, Genel Başkanlığı bıraktı.Vedat Yücesan üç yıl sonra 2002'de CHP'den Eskişehir Milletvekili seçildi.
--------------------------------------
FOTO ŞAKA

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı :
Necmi Bey, Eskişehir'de okul müdürlerini hangi kriterlere göre atıyorsun. Liyakate dikkat ediyor musun?
İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen: Tabii ki dikkat ediyorum Hocam. Bizim sendika başkanına soruyorum. Onun söylediği liyakat sahibi kişileri müdür olarak atıyorum.
------------------------------------------------
FIKRA
BÜTÜN HAKEMLER BİZDE

Bir devrin tüm as ve klas futbolcuları cennette buluşmuş. Cennetin baş meleği de futbol meraklısıymış. Şeytanı Çağırtmış:
'Cennetle cehennem arasında bir maç düzenleyelim ne dersin?'
'Boşuna oynamayalım, biz kazanırız demiş şeytan.'
'Olur mu en iyi futbolcular bizde, ne kadar da kötü futbolcu varsa sizde...' Şeytan şeytanca gülümsemiş: 'Ama bütün hakemler de bizde...'