Çevre konusunun haricindeki diğer konular aslında ne kadar da sıradanlaşıyor bu konunun yanında.Olması gereken de bu zaten ancak hızla geçen zaman bize farklı öncelikler sunuyor. Hayatta her şeye sahip olduktan sonra bile yapılanlara bakarsak doğaya kaçmak ve denizi, ağaçları doyasıya izlemek değil mi? Peki mücadelenin ortasındayken, hedefler şaşıyor mu, hedefler bizi hangi hırsların ortasında bırakıyor?

***

Temizlik işçilerinin günlük çalışma ortamında kullandığı araç- gereçlerle oluşturduğu eko ritim grubu çeşitli etkinliklerde, yeteneklerini bütün insanlığa özellikle çocuklara örnek olarak sergiliyor. Hepimizin birer temizlik aracı olarak bildiği konteynır, kürek, çöp kutuları, onların ritmik dokunuşlarıyla birer ezgiye dönüşüyor, şiire dönüşüyor ve ezbere söylenip gelen çocuklara güzel bir dünya bırakmak düşü de belki de daha önce olmamış bir şekilde hayat buluyor.

***

Verdiği Mesaj Nedir?

Verdiği mesaj en başta büyüklere, yetkililere, eğitimcilere, annelere babalara…

Ne kadar incelikle düşünülmüş bir sanat icrası, ne kadar büyük teşekkürü hak ediyor bu proje: doğaya saygıyı her notada, daha da insan kalarak aşkla ve şiirle tebessümle müziğe işleyen bu güzel yürekli insanlar benim için birçok etkinlikten daha saygın bir yerdeler.

***

Dostlarını aynı kalp ritminde tutarak şiirle yöneten şef Halil İbrahim Eker'e bir öğretmen de olduğundan ayrıca teşekkür etmek ve kentin iyi kalpli, üretken, çok önemsenmesi gereken insanlarından olduğunu da vurgulamak gerekiyor.

***

Özeleştiri yapmanın da şiire dahil olduğunu düşünürsek bizim ülkede böyle yetkin işler pek değer görmez, parası olana iltifatlar, yakınlıklar ve çeşitli insanlıktan düşme örnekleri gösterilir ama ne mutlu ki tüm ülkede önemle değer bulan özgün bir çalışma olmasının haklılığı kendilerine verildi.

***

İyi insanları tebrik ederken de incitmemek gerekir. TRT'de başlayan gazetecilik maceram yaklaşık 15 sene boyunca bir şekilde halen devam ediyor ve hep görmüşümdür ki iyi haber yazmak daha zordur. Sevgiyle, samimiyetle yapılan işlerde gereksiz teşekkürler ve anlam kaybettiren konuşmalar kalp kırıcı da oluyor. Renk değiştiren yeni dünya sisteminde entelektüel insanları, üretken insanları keyifle onore etmek, tevazuyla attıkları adımlarını aynı dostlukla iade etmek gerekiyor.

***

Sevgili Halil İbrahim Eker nezdinde Eko Şov'u, tüm emekçi dostların çok şey ifade eden, büyük hayat felsefesi ifade eden kompozisyonunu yürekten kutluyorum. Sevgili ağabeyim, şiir gibi bir kentin mimarı diye isimlendirdiğim Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a da ülkeye örnek olan ve belki de hem eğitim hem sanat anlamında yapılmış en etkili çalışmalardan olan bu güzelliğe verdiği destekten dolayı da ayrıca önemle teşekkür ederim. Bünyesinde Halil İbrahim Eker ile birlikte sevgili İdil Çeliker gibi çok önemli bir sanat insanını ve yine kültür sanat camiasından bir dost Lale Altaş'ı da bulunduran Çağfen Koleji'ni de kente karşı bu samimi ve yetkin duruşundan dolayı kutlamak gerekiyor. Üstadın dediği gibi bu güzellikler de şiire dahil...Sevgi ve dostlukla...