İl Emniyet Müdürleri kararnamesi ile ilimize atanan Emniyet Müdürü Engin Dinç, Ekim ayı sonunda göreve başlamıştı. Dinç, soyadına münhasır şekilde görevine hızlı bir başlangıç yaptı diyebiliriz. Şu sıralar haberlere sadece hayırlı olsun ziyaretleri yansıyor gibi görünse de emniyet güçleri Eskişehir'de yoğun bir mesai yapıyor.
Geçtiğimiz gün Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen bir haftalık faaliyetleri kamuoyu ile paylaşıldı. Şubenin bir haftada gerçekleştirdiği faaliyetler, Engin Dinç döneminin ne kadar verimli başladığını gösterir nitelikte.
Emniyet, yaptığı operasyonlar ile uyuşturucu bulunduran 10 kişiyi yakalandı. Gençliğimizin baş belası 21 gram bonzai ve 1 adet uyuşturucu hap ele geçirdi. Yine Emniyet yetkililerinin müdahale ettikleri olaylarda, 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet bıçak, 9 adet fişek, 2 adet çalıntı araç, 1 kayıp şahıs, kasten yaralama suçlusu 1 şahıs, iş yerinden hırsızlık şüphelisi 2 şahıs yakalandı.
Toplam olarak çeşitli suçlardan araması bulunan 10 şahsa da adli ve idari işlem yapıldı.
ASAYİŞ BERKEMAL
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yine son bir haftalık süre zarfında 2 bin 434 şahıs ve 455 araç hakkında da GBT yaptı. Bu uygulamalar Eskişehir'de 'asayiş berkemal' dedirten uygulamalar. Zira ekipler, çeşitli suçlardan aranan 8 şahsa, 9 asker kaçağına, 12 araca ve sürücüsüne işlem uyguladı ve toplamda çeşitli suçlardan toplam 52 şahsa adli ve idari işlem yaptı.
Şehir genelinde yürütülen denetleme çalışmaları herkesin dikkatini çekmiştir. Bu denetlemeler, Eskişehir'de huzurun sağlanmasında büyük paya sahip. Engin Dinç göreve geldikten sonra görmeye alışık olmadığımız noktalarda güvenlik uygulamalarına rastladım. Ekipler, araçlarda güvenlik ve belge kontrolü gerçekleştirirken vatandaşlarda içinde olduğumuz zor süreçte gayet anlayışlı ve memnun görünüyor. Engin Dinç dönemi Eskişehir'de huzur ve güven ortamında geçeceğe benziyor.