Referandum ve anayasa değişikliği ile yatıp kalktığımız şu günlerde, evet ve hayır propagandası da iyiden iyiye hızlanmış durumda.
Hem evet hem de hayır cephesi birçok alanda çalışma yürütüyor.
Eskişehir'de de hemen hemen herkes işi gücü bırakıp referandum koşturmacasına kendisini kaptırırken, bazı isimler diğer siyasilerden ayrılıyor.
Referandum sürecinde (iyi ki) sadece propaganda yapmayanlar da var.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan gibi…
Peki, Karacan'ı son 10 gün içinde nerelerde gördük?
Çukurhisar noktasından şehir trafiğiyle şehirlerarası trafiği rahatlatmak amacıyla yapılan Çukurhisar Üst Geçit Köprülü Kavşak çalışması başladı malumunuz... Harun Karacan da çalışmaları yerinde inceledi. İşçilerle sohbet edip, yetkililerden bilgi aldı.
Yine 71 Evler Mahallesi'nde Şehir Hastanesi'nin yapımı sürüyor, biliyorsunuz. Karacan bu inşaatı da yerinde gezdi. 1081 yatak kapasiteli hastanenin yüzde 25'inin bittiği bilgisini paylaştı.
Ve Karacan son olarak bitimine çok az günler kalan Gündoğdu altgeçidinde incelemelerde bulundu.
Kendisinden önceki dönemlerde defalarca sözü verilmiş fakat bir türlü hayata geçirilemeyen altgeçitte…
Orası bence Eskişehir'de vakit kaybedilmeden yapılması gereken işlerin başında geliyordu. Şimdiye kadar Karacan'dan önceki AKP'li milletvekilleri tarafından her seçim döneminde vaat edilmiş ama tek bir çivi çakılmamıştı.
O yol üzerinde genç yaşlı, onlarca Eskişehirli vatandaş hayatını kaybetti.
Harun Karacan işte bu ölümlerin önüne geçecek projeyi de yerinde gördü. Karayolları ekiplerinin artık son rötuşları yaptığını dile getiren Karacan, 'Gündoğdu mahallemizin en büyük sorunlarından biriydi burası, çevre yolu mahalleyi ikiye bölüyordu ve burada çok fazla kaza yaşanıyordu. Allah'ın izniyle verdiğimiz sözleri tutuyoruz. Gündoğdu mahallesindeki hemşehrilerime söz vermiştim' dedi.
Bu memleket ne seçimler, ne referandumlar gördü. Bu referandum da gelir geçer… Sonuç evet ya da hayır olmuş...
Asıl mesele şehre hizmet, Karacan da bu bilinçle hareket ediyor.
İyi de ediyor…