İslam dini günlük hayatımızın her bölümüyle iç içedir. Yememizden tutunda giymemize kadar belli ölçülerde prensibe bağlıdır. Bugün nelerin giyilmesi helal nelerin haram ya da mekruh olduğunu paylaştıralım. İşte Hz. Muhammed AS. sözleri Bir kimse rüşvet olarak haramdan kazandığı elbiseyi üzerinden çıkarmadığı sürece, ne kıldığı namaz ne de tuttuğu orucu Allah kabul etmez. Bunun gibi böbürlenmek için başkalarından daha üstün görünmek için hangi kumaştan olursa olsun elbiseyi giymek yine haramdır. Çünkü bu hareket İslam kardeşliğine ve zengin fakir ayırımına bir uçurum getirebilir, İslam dini ise koyduğu her esas ve prensipte sosyal adaleti saplamak üzere kurulmuştur.

Erkek giysileri hakkında mezheplerin farklı görüşleri vardır. Mesela ipek elbise giymek erkeklere haramdır. Sadece giymek değil bazı hususlarda onu kullanmaları da haramdır. Evin iç duvarlarını ipek kumaşla kaplatmak da haramdır. Tabi bütün bunlar erkeler içindir. Kadınlara ise böyle bir yasak yoktur. At, katır, köpek ve eşek gibi hayvanları ipekle donatmak da haram görülmüştür. bunun yanında Mushaf kılıfı, kulpu, bıçak, kama ve kılıç askısı, anahtar, tespih gibi şeylerin ipi ibrik, küp ve benzeri şeylerin kılıfı da caizdir. Erkekler ancak zaruri hallerde ve çok ihtiyaç durumunda giyebilirler. Ama kadınlar bundan müstesnadır. Onlar ve küçük çocuklar bunları giyebilirler. Ancak erkek elbiselerinin yarısından azı ipek olmazsa caizdir.

Şimdi bunu durup dururken niye yazdık. Geçtiğimiz günlerde parkta köpeğinin her tarafını ipekle bezemiş ve kendisine ipek giyinmiş ve kulağına küpe takmış bir beyle karşılaşınca o sırada namazdan çıkan bazı cemaatin buna dikkatlice baktıklarını ve tepki gösterdiklerini görünce bu konuyu araştırmaya karar verdim. Ve İslam eserlerinden derlediğim kısaca böyle. Yani zenginlik deliliğine tutulmuş bir takım kişilerin Avrupa özentisinden olsa gerek böyle bir şeye girişmeleri Müslüman bir memlekette şuan için pek hoş karşılanmamaktadır. Hem Türk olacağız hem de örf ve adetlerimizi ayaklar altına almayacağız. Bizxim örf ve adetlerimiz dünyanın hiçbir milletinde yoktur.