Ertelemeyin.
Aşkınızı, sevdanızı ertelemeyin.
Yüreğinizin sesine kulak verin. Sizi götürmek istediği yere yelken açın, ertelemeyin. Hemen şimdi harekete geçin ve yüreğinizin sizi götürmek istediği yere doğru yolculuğu başlatın. Yolculuk sakin de olsa, fırtınalıda olsa vazgeçmeyin.
Ertelemeyin.
Yapın sevdiğiniz şeyleri. Hem de hemen şimdi. Yaşadıklarınızdan öğrenerek, ders çıkararak, en iyilerini, en güzellerini.
Hayatınızı, yaşadıklarınızı gözden geçirin. Unutun sizi üzen, huzursuz eden şeyleri. Sizi siz olmaktan çıkaran engelleri yok edin, çıkarın hayatınızdan.
Ertelemeyin.
Hayatınıza doğru insanların girmesine izin verin. Hayatın anlamı, hayatınıza doğru insanların girmesiyle başlar. İyi insanların, güzel insanların doğru insanların hayatınıza girmesini ertelemeyin.
Hayat, doğru insanların hayatınıza girmesiyle renklenir, güzelleşir, anlam ve mana bulur. Doğru insan içtendir, cömerttir, cesurdur, bilgedir, paylaşmayı, birlikte başarmayı bilendir.
Ertelemeyin.
İçten, cömert, cesur, bilge, paylaşmayı ve birlikte başarmayı bilen insanların hayatınıza girmesini. Siz de içten olun, samimi olun, açık olun onunla birlikte. Siz de cömert olun, sevgiyi paylaşın çoğalsın diye; acıyı, kederi, hüznünü paylaşın azalsın diye.
Ertelemeyin.
Okumayı, düşünmeyi, sorgulamayı ve öğrenmeyi. Öğrenmek ve bilmek özgür olmaktır. Ertelemeyin, öğrenmeyi, bilmeyi, bilgeliği, özgür olmayı.
Ertelemeyin.
Tanıklık edin. Tanıklık etmek görmektir.
Tanıklık etmek anı biriktirmektir. Güzel anılar biriktirin. Güzel anılar biriktirin ki anlatacağınız güzel şeyler olsun. Ertelemeyin tanıklık etmeyi ve güzel anılar biriktirmeyi.
Güzel anı biriktiremeyenlerin anlatacakları bir şeyleri yoktur. Hep yakınırlar, hep şikayet ederler. Ama onları da anlamaya çalışın. Onların da davranışlarının arkasındaki nedenleri görmeye tanıklık edin.
Ertelemeyin.
Hayallerinizi ertelemeyin. Varsın size hayalperest desinler. Öyle hayaller kurun ki birçok ilke imza atın sevdiklerinizle, değer verdiklerinizle birlikte.
Hayatın anlamını kavramayı ertelemeyin. Size güzel gelen şeyleri ertelemeyin. Sevdiklerinizle, değer verdiklerinizle bir kahve içmeyi ertelemeyin. Hele hele birlikte güzel bir çay içmeyi hiç ertelemeyin.