Milli maç nedeni ile ligimize verilen arada Eskişehirspor bu hafta sadece U21 ile hazırlık maçı yaparak geçirdi. Gönül isterdi ki iyi bir takım ile hazırlık maçı yapalım ve eksikliklerimizi daha iyi görme fırsatımız olsun.

Gönül isterdi diyoruz çünkü Eskişehir'e gelmek isteyen takım olmadı.Biz ise deplasmana gidemedik. Bunun tek bir nedeni var. Hepimizin bildiği ekonomik sıkıntılar. Burada hiç kimseyi eleştirmiyoruz, kimse yanlış anlamasın. Bu borcun sebebi geçmiş dönemlere ait. Bu ekonomik sıkıntılara rağmen yönetimimiz oldukça iyi bir takım kurdu. Bu ligin üstünde bir takımız. Fakat bunu taçlandırmamız için, şehrin ileri gelenlerinin debuna destek vermesi gerekiyor. Sanayici, işadamı, belediyeler, kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları bu şehirde her kim kazanıyor ve hayatını idame ettiriyorsa, bu sene kendilerini mükellef sayarak herkes elini taşın altına koymalıdır. Başka şansımız ve çaremiz gözükmüyor.

Hafta içinde tanıdığımız simalardan değerli kardeşlerimiz Hakan Üresin ve Mehmet Ali Üresin bir kampanya başlatarak 'seyircisiz maça bilet kampanyası' adı altında yine bir ilki başlatarak Türkiye'de daha önce uygulanmamış bir kampanyayı başlattılar. Buna tabi ki taraftarımız kayıtsız kalmadı. Bugün(Pazartesi) hatıra biletleri satışa çıkıyor. Hedef tutturulur mu, bilinmez ama takdire şayan bir bu kampanyaya her kim olursa olsun ekonomik gücü ölçüsünde katkı vermelidir derim. Fakat bu iş sadece taraftarla olmuyor. En güzel desteği ESKOD Başkanımız Umut Cumalı ve Marmaris ESES'den 0026 ve 0048 No'lu biletlere 1.000 TL katkı vererek başladılar. Numaralar sembolik olabilir ama alınacak bir biletin çerçeveletilip duvara asılmasının onuruna paha biçilemez.

Hazır ekonomik sıkıntılar açılmışken, hafta sonu çarşıda gezerken yıkılan eski vergi dairemizin önünden geçtim. Nasıl bir proje düşünülüyor, planlanan nedir bilmiyorum ama acaba dedim buranın mülkiyeti kimde ise henüz inşaat planlanması yapılmamışken ve boş boş dururken Eskişehirspor'un işletmesine verilerek otopark olarak hiç olmazsa sezon sonuna kadar veya proje başlayana kadar çam sakızı çoban armağanı olarak biraz katkı sağlanamaz mı diye düşünmedim değil. Belki çok fazla katkıda bulunmaz ama birazcık anladığım kadarı ile hiç olmazsa takımımızı milli maç arasında hazırlık maçına götürecek kadar maddi destek sağlardı diye düşünüyorum. Umarım sayın valimiz mülkiyetine sahip olan kurumla iletişime geçerek ufak bir prosedürü halledecektir diye umut ediyorum.

Sonuç olarak iyi bir takıma sahip olsak da, önümüzde sıkıntılar yok değil,bunları çözmek hepimizin görevidir. Yeni oluşan yönetim, yeni kurulan bir takım ve yeni bir teknik direktör bu desteği hak ediyor diye düşünüyorum. Bizi bu zorlu yolda engelleyecek tek şey aramızdaki çatlak sesler olur. Yoksa bu ligi tanıyan kurt ve kaşar hocalar emin olun şimdi akbaba gibi üşüşmeye hazır bekliyordur. Onlara bu fırsatı vermeden tek bir vücut inatla ve sabırlayolumuza devam edelim.

Şairin de dediği gibi;

'Çocuklar inanın, inanın çocuklar
Güzel günler göreceğiz güneşli günler
Motorları maviliklere süreceğiz…'