Eskişehir, Türkiye'de tuğla ve kiremit sektörünün en gelişmiş olduğu kentlerin başında geliyor.

ŞENLİK HAVASINDA
Özellikle Tepebaşı Bölgesi'nde yoğunlaşan tuğla ve kiremit sanayi Eskişehir'in tarihsel geçmişinde ve gelişiminde etkili bir sektör olmuştu. Bu sektör Günümüzde de Eskişehir sanayisinde itici bir güç olarak önemini korumaktadır. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç 2001 yılında Eskişehir'in geleneksel pişmiş toprak üretimi ve sanayisinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu'nu düzenledi. Tepebaşı Belediyesi 2001, 2002 ve 2003 yıllarında bu sempozyumları düzenledi. 2004-2009 yılları arasında Tacettin Sarıoğlu Tepebaşı Belediye Başkanlığı döneminde Eskişehir için önemli olan bu sempozyum düzenlenmedi. Ataç, 2009'da tekrar belediye başkanı olmasıyla Tepebaşı Belediyesi 2010 yılından itibaren her yıl düzenli olarak ve şenlik havasında Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu'nu yeniden gerçekleştirmeye başladı.

FİRUZ KANATLI'YA ADANACAK
Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası 12'inci Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu 1-16 Eylül 2018 tarihleri arasında ETİ'nin eski fabrika alanınının büyülü atmosferinde halkla buluşacak. Bu yılki sempozyum ETİ Şirketler Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı merhum Firuz Kanatlı'ya adanacak. Eski fabrika alanında gerçekleştirilecek etkinliklerde sanatçılar tasarladıkları eserleri çalışırken, sanatseverler de onları takip edecek. Tepebaşı Belediyesi tarafından dün Özdilek Sanat Merkezi'nde Sempozyum tanıtım toplantısı yapıldı. Burada konuşan Başkan Ahmet Ataç; 'Eskişehir'in önemli bir kimliği olan pişmiş toprağı sanatsal, sektörel ve bilimsel olarak ele almak ve bu yolla bir yandan sektöre destek vermeyi, diğer yandan bilimsel sunumlarla bu alanda faaliyet gösterenlerin bilgiyi paylaşmasını sağlamayı ve sanatsal üretimlerle kentimize yeni eserler kazandırmayı amaçlıyoruz' dedi.

ÜCRETSİZ KONSERLER
Bu yıl sempozyuma ülkemizden Soner Pilge, Candan Güngör, Tuba Korkmaz, Emet Egemen, Nida Olçar katıldı. Yurt dışından da şu sanatçılar katılacak; 'Catalina Vial (Şili), Zuban Nataliya (Ukrayna), Neville A. Salha (Lübnan), Kim Jaekyu (Güney Kore), Luka Radojeviç (Karadağ)' Sanatçıların özgün çalışmaları her gün 10.00- 18.00 saatleri arasında sanatseverler tarafından takip edilecek. Ücretsiz düzenlenecek konserlerde sanatçılar, İzel, Moğollar, Özgenur Altuntaş, Hira, Aytaç Karausta, Mesut Girgin, Mehmet Özel, Haşim Tayyar, Mesut Yanardağve Nısa Kaston orkestrası sahne alacak. Düzenlenişi, içeriği ile dünyada tek olan Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumunun bu yılki ana sponsorları Başak Kiremit, ETİ ve Espark olacak.

MARKA OLACAK
Toprağın sanata dönüşümünde tüm safhaların kent halkınca izlendiği Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu kapsamında günümüze dek ulusal ve uluslararası sanatçıların yaptığı yüzlerce heykel kente kazandırıldı. Sempozyumda ortaya çıkan bu eserler kentin geçmişten geleceğe pişmiş toprak kültürünü yansıtan birer abideye dönüştü. Eskişehir belki de yıllar sonra bu eserlerle sadece Türkiye'de değil, Dünya'da önemli bir marka haline gelecek. Sırf bu eserleri görmek için Eskişehir'e turistler gelecek. Eskişehir adına böylesine önemli bir sempozyumun gerçekleşmesinden emeği geçen başta Başkan Ahmet Ataç olmak üzere tüm çalışanları kutluyorum.
----------------------------------------------------
'BEN MİHALGAZİ'Yİ ALIRIM'

27 Ağustos'ta Görünüm'de CHP'nin merkez dışındaki 12 kırsal ilçedeki potansiyel belediye başkan aday adaylarını yazmıştım. Bu yazımla ilgili çok telefon aldım. Yazımda; 'Ben CHP'nin hangi aday olursa olsun Sivrihisar'da seçimi kazanacağını düşünmüyorum. Günyüzü, Mihalgazi, Sarıcakaya'da da kimi aday yaparsa yapsın CHP bu ilçelerde seçimleri kazanamaz' demiştim. 2014 seçimlerinde CHP'nin Mihalgazi Belediye Başkan adayı Bülent Durna bu yazımla ilgili beni aradı. Durna; 'Ayhan Bey ben Mihalgazi'de seçimi alırım. İnönü'de İsmail Karaköse, Beylikova'da Özkan Alp neyse ben de Mihalgazi'de oyum. Mihalgazi'de CHP'nin oyu az olabilir. Ancak benim kişisel oyum fazla. Bu seçimde MHP'lilerde bana oy verecek. AK Parti eski ilçe Başkanı da beni destekliyor. Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü olarak beş yıldır ilçenin sorunlarını çözülmesinde etkin oluyorum. Belediye Başkanı AK Partili olmasına rağmen, iktidardan yeterli desteği görmüyor. Mihalgazi'ye en büyük hizmetleri Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Halk da bunu görüyor. Ben bu seçimi rahat şekilde alarak sizi yanıltacağım' dedi. Ben de kendisine; 'Siz seçimi alın da ben yanılayım. Ama işiniz kolay değil' diye yanıt verdim. Mart 2019 seçimlerinde Durna hedefine ulaşacak mı? AK Parti yine kazanacak mı? Bunu bekleyip göreceğiz...
-----------------------------------------------------

MUHARREM ŞENEL
YUVAYA DÖNÜYOR


Muharrem Şenel ilimizde CHP'nin önde gelen isimlerindendir. 2007'de 3. sıra, 2011'de 5. sıra milletvekili adayı oldu. Parti içi mücadelelerde etkin bir isim olarak öne çıktı. Çok başarılı Kalp ve Damar Cerrahı olan Şenel, 13 ay önce özel bir hastanede çalışmak için İzmir'e gitmişti. Şenel çok sevdiği Eskişehir'den uzun süre ayrı kalamadı. Eylül'ün ilk haftasında Eskişehir'e döneceğini kendi sosyal paylaşım hesabında paylaştı. Şenel yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; 'Sevgili hemşehrilerim, dostlarım, arkadaşlarım, akrabalarım ve hastalarım; ayrılırken bir gün dönebilme umuduyla hoşça kalın demiştim ve bu umut gerçekleşti. Eylül'ün ilk haftası içinde Eskişehir Özel Gürlife Hastanesinde göreve başlıyorum; yeni bir heyecan, yeni bir şevk ve güçle..' Gerçekten dürüst ve ilkeli kişiliğiyle öne çıkan Şenel'e şimdiden hoş geldin diyorum. Mesleğinde ve siyasette başarılı çalışmalarına devam edeceğine inanıyorum...
---------------------------------------
FOTO ŞAKA

Eski Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe:
Melihciğim, Reis bizi kovduğu için hepimiz işşiz kaldık. Bari senin televizyonda program yapalım.
Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek: Yapalım da; bu programın adı ne olsun?
Eski İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş: İşten kovulanlar kulübü olsun.
--------------------------
FIKRA
AZERİ DOKTOR

Türkiye'de İthal doktor Azeri olunca:))
- Gelesen! - Selam doktor bey!
- Salam... Sabahın hayır...! (Selam. İyi sabahlar)
- Ne salamı? Kızımı muayeneye getirdim.
- Gızım, sen yahşi birine ohşayırsan! (Kızım sen iyi birine benziyorsun.)
- Neee! Kızım kimi okşuyormuş?
- Vallahi kimseyi okşamıyorum baba!
- Sus kız! Koskoca doktor yalan mı söyleyecek? Ellerindeki pişikten anladı herhalde!
- Pişik ele degel kucağa yaraşır. (Kedi ellenmemeli, kucağa alınmalı.)
- Doktor sen ne diyosun yaa?
- Siz haradan gelisiz? (Siz nereden gelirsiniz?)
- Biz at mıyız haradan gelecek? Doktor, ağzını topla...
- Gızım soyunasın, sırtına gulag asmag isterem. (Kızım soyun da sırtını dinleyeyim.)
- Baba ya... bu adam kimin kulağını sırtıma asacak?
- Men indi gızına dayandıraaram. Marağım gabardı. Neçe ağlarsın? (Ben şimdi kızınızı durdururum. Merak ettim. Neye ağlarsın?)
- Baba ne diyo bu?
- Gızım sen karhanede çalışırsın? (Kızım sen fabrikada mı çalışıyorsun?)
- Lan pe…..k doktor... Küüüüütttt...
- Özümü itirdim, dağlara kar düşende, bülbüle gam düşende, ruhum bedenden oynar, gözüme yumruk gelende...