Eskişehir eğitim camiasında son günlerde Nurullah Karakaş rüzgarı esiyor. Hızırbey İmam-Hatip Ortaokulu'nda Müdür Yardımcısı olarak üç yıl çalışan ve veliler tarafından takdir edilen Karakaş, burada başarılı bir grafik çizdi. Üç yılda üç farklı okul binasına taşınılmasına rağmen eğitim kurumu başarılı bir eğitim çizgisi yakaladı. Daha sonra eğitimde sorunları bir türlü bitmeyen Çamlıca Ticaret Odası İmam-Hatip Ortaokulu Müdürlüğü'ne 'Valilik Oluru' ile atandı. Okul Karakaş gelmeden önce iki müdür değiştirmesine rağmen sıkıntı ve sorunları çözülmemiş haldeydi. Karakaş eğitim kurumunda hızlı bir giriş yaparak, burasını Eskişehir'de adından söz ettiren İmam-Hatip Ortaokulu olmasını sağladı. Geçen yıl yapılan 'Müdürlük Sınavında' ikinci olarak aynı okula 'Müdür olarak' atandı. Okulun ismini de 'Çamlıca Şehit Muhammed Fatih Safitürk İmam Hatip Ortaokulu' olarak değiştirildi. Karakaş yönetiminde okul geçen yıl yapılan Teog Sınavında İmam-Hatip Ortaokulları arasında birinci oldu. Diğer ortaokullar arasında da ön sıralara yükseldi. Eğitim alanında 'İngilizce dil ve Hafız sınıfları' açarak okulun kalite seviyesini arttırdı. Nurullah Karakaş aynı zamanda 'TÜGVA Eğitim Koordinatörü' olarak gençlere yönelik çok sayıda çalışma gerçekleştirerek, onlara büyük katkılar verdi. Gençlerin iyi bir geleceğe sahip olması için çok sayıda projeye imza attı. Oscar Wilde 'Kimi gittiği yeri mutlu eder, kimi de terkettiği yeri' demiş. Karakaş'ta eğitim yöneticisi olarak gittiği her yeri mutlu etti. Son yıllarda Eskişehir eğitim camiasının yükselen bir değeri olan Karakaş'ın yaptığı başarılı çalışmalar umarım, kentteki diğer okul yöneticilerine örnek olur...




*******
ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİMİZ
YARIŞMA DESTEĞİ BEKLİYOR


Üniversite öğrencilerine unutamayacakları bir deneyim yaşatan Can You Make It, 10 – 17 Nisan 2018 tarihleri arasında 60 ülkeden 200 öğrenci takımının Avrupa'yı baştan sona seyahat edecekleri bir yolculuk. 10 Nisan'da başlangıç noktaları olan Budapeşte, Madrid, Manchester, Roma ve Stockholm duraklarının birisinden başlayıp Amsterdam'da son bulacak hikayede takımlar, kendilerine verilecek görevleri yerine getirmeye çalışacak. Önemli olanın hedefe varmanın değil, yolda yaşanacak maceralar olacağı bu yarışmada Anadolu Üniversitesi'nde mühendislik okuyan üç arkadaş Nurdan Kızıldağ, Anıl Öztuvan ve Simay Karabey ''Dorlion Bullz'' ismindeki gruplarıyla Eskişehir'i temsilen yarışmada yerlerini almak için 1 dakikalık kısa videolarını gönderdiler. Başvuru süresinde katılımcıların sosyal medyada destek toplaması çok önemli. Çünkü finalist olmak için en fazla oy alan takımlar arasına girmeleri gerekli. Oylama süresi sona erdikten sonra jüri, finalistler arasından kazananları seçecek. Bu süreçte şehrimizi temsil edecek gençlere sosyal medyadan destek olalım. Haydi Eskişehirliler, Anadolu Üniversiteli gençlerimize sosyal medyadan destek olalım.





*******
VALi ÇAKACAK'A HEMŞERİ ZİYARETİ​

Disiplinli tavrı ve çalışkan kişiliğiyle kentte beğeni toplayan Vali Özdemir Çakacak'a memleketi Sakarya'dan ziyaretçi geldi. Sağlık-Sen Sakarya Şube Başkanı Abdullah Sönmez, sendikanın Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal ile birlikte hemşerisi Çakacak'ı makamında ziyaret etti. Sakarya Şube Başkanı Abdullah Sönmez; 'Değerli Valimize Ülkemize Eskişehir'imize edeceği hizmetlerde Rabbimizin yar ve yardımcıları olmasını niyaz ediyoruz. Sakarya'mızdan selamlar ve dualar getirdik. Rabbim muvaffak eylesin' dedi. Vali Özdemir Çakacak'da bu ziyaret dolayısıyla mutlu olduğunu belirterek, Sönmez aracılığıyla memleketi Sakarya'ya selam göndererek, onların dualarını beklediğini belirtti.




*******​
NOSTALJİ
'HALK BENİ SEVİYOR'

Yıl 1986, 32 yıl önce. Yer: Büyük Otel altındaki pasajın içinde bulunan Ekrem Restoran. Eskişehir'e gelen Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) Genel Başkanı merhum Erdal İnönü, SHP yöneticileriyle akşam yemeği yiyor. Tarihi fotoğrafta, İl Başkanı Zeki Ünal, eski CHP İl Başkanı merhum Avukat Cahit Denker, Parti yöneticileri merhum Avukat Demircan Arıkan, merhum Ahmet Özaydın ve Mustafa Taşlak yer alıyor. Bu ziyaretten 1 yıl sonra (1987) yapılan Genel Seçimlerde Zeki Ünal 33 yaşında SHP Eskişehir Milletvekili seçildi. 1970'li yıllarda CHP'nin efsane İl Başkanı olan Cahit Denker, çok iyi bir hatipti. Espritüel bir kişiliği vardı. Partililerin 'Baba' diye hitap ettiği bir kişiydi. Çok iyi bir partiliydi. Denker, 1990 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Denker, CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Jale Nur Süllü'nün de babasıdır. Demircan Arıkan 'Halk beni seviyor' sözü ile Eskişehir'in sol siyasetinin unutulmaz ismi oldu. O günlerde Ekrem Restoran Salon Şefi olan Mustafa Taşlak yıllardır CHP yönetimlerinde aktif görev alıyor. Eskişehir siyasetine zerafet getirmiş güzel insanlar olan Cahit Denker'e Demircan Arıkan'a, Ahmet Özaydın'a Allah'tan rahmet diliyorum.



*******​
FIKRA
İKİ SAATTİR DALABİLİYOR

Bir sarışın deniz kenarında sabit bir noktaya 2 saattir bakmaktadır. Görevli merak eder 'neden aynı noktaya uzun süredir bakıyorsunuz, ne oldu?' Sarışın sevinçle 'yaşasın' der kocam bugün yüzmeyi öğrendi. İki saattir dalabiliyor.


*******​

FOTO ŞAKA
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı: Kazım Bey kendi ellerinle çibörek ikram ederek, bize gerçek bir Tatar Ağası olduğunu gösterdin.

AK Parti eski Milletvekili Salih Koca: Kazım Bey çibörek ikramından sonra sizin partinin tabanı karışmasın.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Salihciğim, boş ver tabanı. Ben tabana kalsaydım değil vekil, başkan, muhtar bile olamazdım. Ben işimi Hocam'dan hallederim, siz çibörekleri soğutmayın.