-Harun Karacan ile diyaloğu kesen taraf biz değiliz.
-Bende MKYK Üyeliği yaptım. Şehirde hiç böyle bir hava estirdim mi?
-Dördüncü vekil çıkarabilirdik uyumlu çalışılmadı. Nabi Bakanımız ve ben, 4 çıksın diye uğraştık. Ama ne yazık ki aynı desteği biz il yönetiminden ve SKM'den göremedik.
-2017 Eylül ayında Teşkilatın beni yalnız bıraktığını hissettim.
Yukarıdaki bu sözleri AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay söyledi. Günay Esgündem 26'da Ayşe Kaytan Uçak ile yaptığı röportajda AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan ve eski İl Başkanı Dündar Ünlü ve İl teşkilatını deyim yerindeyse bombaladı. AK Parti eski İl Başkanı Dündar Ünlü Günay'ın bu sözlerine aynı sertlikte yanıt vererek, 'Kimsenin kendisini kerameti kendinden menkul görmesine gerek yoktur' dedi. Ünlü yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi; '2014 yılında göreve gelen ve 4 yıl boyunca görev yapan İl Yönetim Kurulu bu süreç içerisinde 5 seçim ve 1 darbe girişimi yaşamış, tüm bu süreçlerden üzerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirerek çıkmıştır. 4 yıl boyunca görev yapan İl Yönetim Kurulu hiçbir şaibeye ismi karışmadan sadece dava şuuruyla hareket etmiş, alnının akıyla görevini yerine getirmiştir. Aynı İl Yönetimi ve SKM 24 Haziran seçimlerinde de 4 yıl boyunca geçirdiği seçimlerdeki çalışma şuuru ve azmiyle görevini layıkıyla yerine getirmiştir. İl Yönetimi sadece 24 Haziran seçimlerine odaklanmış görevini yerine getirirken, birileri boş durmamış seçim çalışmaları yerine İl Yönetimi'nin seçim sonrası değiştirilmesi için uygunsuz bir şekilde kulis çalışması yürütmüş ve bu çabasında da başarılı olmuştur. 24 Haziran ile ilgili eğer bir sorun söz konusu ise bu sorunun kaynağı İl Yönetimi ve İl SKM mi yoksa liste sıkıntısından mı kaynaklandığı, yaşadığımız şehirde 3-5 kişiye sorulduğunda cevabın çok net bir şekilde alınacağı aşikardır. Eğer 24 Haziran'da şehirde partimizin başarısından söz edilecekse bu bir aylık seçim kampanyasından kaynaklanmamış, 4 yılda emek emek oluşturulmuş sağlam bir teşkilat yapısı , şehirdeki olaylara hakimiyet , sorunlara çözüm odaklı yaklaşımlardan ve şehirdeki 3 CHP'li belediyeye rağmen partinin görünür kılınmasından kaynaklandığı göz ardı edilmemelidir. Dolayısıyla kimsenin kendisini kerameti kendinden menkul görmesine gerek yoktur. 4 yıllık süreç içerisinde parti içerisinde vekiller arası makam değişiklikleri olmasına rağmen vekillerin makamlarına göre değil, kendileri partimizin bir vekili olarak değerlendirilmiş ve aralarında hiçbir ayrımcılık yapılmamıştır. Bunun dışındaki alınganlıklar şahsi ve psikolojiktir. 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere gidilirken, sözde birlik ve beraberlikten bahsedilirken bir yandan da sadece dava şuuru içerisinde görev yapmış İl Yönetimi'ni karalayıcı ve ayrıştırıcı açıklamalar yapılması, meselenin ilkesel değil şahsi olduğunun göstergesidir. 4 yıl tüm sorumluluklarını layıkıyla ve eksiksiz yerine getirmiş İl Yönetimi'ni karalamak ve eleştirmek kimsenin hakkı ve haddi değildir.' Günay'ın sözleri parti içerisinde yeni bir kavganın başlamasına neden oldu.
Günay-Ünlü düellosuna Harun Karacan ve Nabi Avcı da katılacak mı? İl Başkanı Zihni Çalışkan parti içerisinde yaşanan bu gerginliği sona erdirecek mi? Avcı-Günay-Doğan ile Karacan-Ünlü cephelerini bir araya getirecek mi? Parti içerisinde yaşanan kavga ve zıtlaşmanın 2019 yerel seçimlerine yansıması nasıl olacak? Bunu bekleyip göreceğiz.
-----------------------------------------------------
ADAYLIK YÜRÜYÜŞÜ OLDU

Odunpazarı Dernekler Platformu Onursal Başkanı Volkan Doğan 2 Eylül Kurtuluş Günü'nde 2 Eylül Kurtuluş Günü'nde Büyük Kurtuluş Yürüyüşü düzenledi. 'Kurtulduk! 2 Eylül 1922' sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Kurşunlu Külliyesi önünde toplanan binlerce vatandaş Vilayet Meydanı'na yürüdü. Sabahın erken saatlerinde başlayan yürüyüşe ellerinde bayraklarla katılan vatandaşlar müzikler ve marşlar eşliğinde Büyük Kurtuluş Zaferinin gururunu doyasıya yaşadı. Atatürk Caddesi'ndeki bazı evlerden vatandaşlar yürüyüş yapanları alkışlarla destekledi. Yürüyüşe katılanlar sadece Türk Bayrağı taşıdı. Hiçbir siyasi partiyi çağrıştıran bayrak ve afiş yürüyüşte yer almadı. Yürüyüş kortejinin önünde Büyük Atatürk Fotoğrafı taşındı. Daha önce bu yürüyüş ile ilgili yazdığım yazıda; 'Kentlerin Kurtuluş Günü etkinleri o şehrin Şehr-i Eminleri tarafından düzenlenir. Eskişehir'in Şehr-i Emini Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'dir. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'nin Odunpazarı Belediye Başkan adayı olması beklenilen Volkan Doğan yoksa hedef mi yükseltti? Bu yürüyüş sonrası Büyükşehir'e mi aday olacak? Doğan bu yürüyüş ile vizyonunun ne kadar geniş olduğunu gözler önüne serdi' demiştim. Doğan böyle bir yürüyüş düzenleyerek, siyasi olarak büyük risk aldı. Böylece liderlik yönünü ortaya çıkarmış oldu. Etkinlik kendisi ve Eskişehir için başarılı oldu, Bu yürüyüş Kurtuluş'un yanında Volkan Doğan'ın Odunpazarı Belediye Başkan adaylığı yürüyüşü de oldu.
-------------------------------------------
ÇİFTE KUPALI ŞAMPİYON

47 yıl önce 1970-1971 sezonunu Eskişehirspor'un altın yılıydı. O yıl ligi dördüncü sırada bitiren Eskişehirspor, Türkiye Kupası Finalinde Bursaspor'u 0-1'un rövanşında 2-0 yenerek, Türkiye Kupası'nı kazandı. Aynı yıl Cumhurbaşkanlığı finalini Galatasaray ile oynadı. ES ES final maçını 3-2 kazanarak kupayı kazandı.

RİVA HALİL'İN GOLLERİYLE
Türkiye Kupası'nda finalin ilk müsabakası 13 Haziran 1971'de Bursa'da oynandı. FİFA Kokartlı Hakem Doğan Babacan'ın yönettiği müsabakada Bursaspor 89. Dakikada Ersel Altıparmak'ın golüyle maçı 1-0 kazandı. ES ES'in başında efsane Abdullah Gegiç vardı. Bursaspor'un Teknik Direktörü ise Tomislav Kaloperović idi. Finalin ikinci maçı 20 Haziran 1971'de Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynandı. Maçın Hakemliğini Ömer Karadağ yaptı. Zonguldakspor'da 1970 yılında İkinci Ligde 21 golle gol kralı olduktan sonra Eskişehirspor'a transfer olan Halil Güngördü'nün 27 ve 65'inci dakikalarda attığı iki golle galip gelen ES ES Türkiye Kupasını müzesine götürdü. Riva lakabıyla anılan Halil'in golleri zaferi getirdi.

FETHİ HEPER İKİ GOL ATTI
Bu zaferden 10 gün sonra Kupa Şampiyonu ES ES 30 Haziran 1971'de Ankara 19 Mayıs Stadı'nda Lig Şampiyonu Galatasaray ile karşılaştı. Doğan Babacan'ın yönettiği maçta Galatasaray 4. dakikada Metin Kurt ile 1-0 öne geçti. 51. Dakikada sahneye çıkan Fethi Heper beraberlik golünü attı. 64. Dakikada Ender Konca ES ES'i 2-1 öne geçirdi. 87.dakikada Gökmen Özdenak skoru 2-2'ye getirdi. Maç böyle bitecek sanılırken, 89. Dakikada Kral Fethi Heper tekrar sahneye çıkarak skoru 3-2 yaptı. ES ES Cumhurbaşkanlığı kupasını kazandı.

SUNAY'IN ELİNDEN ALDIK
Kaptan Fethi kupayı Cumhurbaşkanı merhum Cevdet Sunay'ın elinden aldı. O yıl ES ES'in Efsane Kadrosu'nda şu isimler vardı; 'Mümin Özkasap, Halil Güngördü, Vahap Özbayer, Muzaffer Çil, İsmail Arca, Mustafa Yuvalar, Süreyya Özkefe, Taşkın Yılmaz, Agop Mehmet, Hüdai Doğu, Nihat Atacan, Burhan İpek, Abdurrahman Temel, Necmi Aktuna, Kamuran Yavuz, Burhan Tözer, Yenal Kaçıra, Faik Şentaşlar, Ender Konca, Fethi Heper, İlhan Çolak, Ahmet Karaçöl.'
-------------------------------------------------------
HAYATLA İLGİLİ SORULARA YANITLAR


Mahatma Gandhi'nin hayatla ilgili sorulara verdiği yanıtlar:
1) En güzel gün? Bugün
2) En kolay şey? Yanılmak
3) En büyük engel? Korku
4) En büyük yanlış? Vazgeçmek
5) Bütün kötülüklerin temeli? Bencillik
6) En güzel oyalanmak şekli? Çalışmak
7) En büyük çöküş? Ümitsizlik
8) En iyi eğitmenler? Çocuklar
9)Temel olan şey? İletişim
10)Seni en çok mutlu eden şey? Başkalarına faydalı olmak
11) En büyük gizem? Ölüm
12) En büyük kusur? Huysuzluk
13) En tehlikeli kişi? Yalancı
14) En zararlı duygu? Kıskançlık
15) En güzel hediye? Bağışlama
16) En kısa yol? Düz (doğru) yol
17) En güçlü duygu? İç huzur
18) En iyi koruyucu? İyimserlik
19) En büyük güç? İman
20) En gerekli kişiler? Ebeveyn
21) Hayattaki en güzel şey? Sevmek
22) En büyük en güzel sığınak? Yaradan…
------------------------------
FIKRA
GAZETELERİN YAZDIĞI

Üç soyguncu bankayı soyduktan sonra kaçıp ormanda buluşmuşlar. Biri:
– Şu paralan sayalım, demiş. İkincisi:
– Boş ver yahu, nasıl olsa yarın gazeteler yazar, öğreniriz, diye itiraz etmiş.
Üçüncüsü yerinden fırlamış:
– Deli misiniz yahu, yarın her gazete ayrı ayrı şeyler yazar, birbirimize gireriz...