Hatice Kübra İlgün Taekwondo sporu yapan Bursa ilinden milli sporcumuz. Kendisi dünyada güzel ülkemizi temsil etti.
Çoğunuz bekli de Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Moskova Grand Prix'inde aldığı ödül olarak doları, Bursa'ya gelir gelmez bozdurduğu haberleriyle tanıyorsunuz. Bense taekwondo hocası olarak saygısıyla, efendiliğiyle bir sporcuda olması gereken ve Kübra'da fazlası olan özellikleriyle tanıyorum.
Bizim için sporcunun şampiyon olduktan sonra do felsefesini taşıyabilmesi önemlidir. Her sporcu taşıyamaz çünkü. Bazı sporcular şampiyon olduktan sonra onu yetiştiren emektar hocasını tanımaz. Kulübün öğrencilerine aşağılayarak bakar. Do felsefesini, fair play ruhunu alamamış sporculardır onlar.
Hatice Kübra İlgün hala hocasının yanında, hala kulübündeki arkadaşlarına ablalık, arkadaşlık gerektiğinde çalıştırıcılık yapıyor. Ahde vefaya önem veren bir sporcu. Geçenlerde sporcu arkadaşlarını çalıştırırken onlarla ilgilenirken Canan Hoca kendisini tebrik etti. Hiçbir zaman bu çizgini bozma dedi. Yine mütevazı bir şekilde Canan Hoca'ya teşekkür etti, sarıldı.
İnsan doğmak, insan olabilmek için yeterli özellik değil bence.
Kendisinin sosyal medya hesabında hocası için yazdıklarını sizlerle paylaşmak istedim.
'Başarı Emek ister. Çoğu zaman sadece sonuca bakılır. Ama o başarının perde arkasını kimse bilemez. Bu başarıya nasıl ulaşıldı, ne gibi sorunlarla baş edildi, sakatlıklar nasıl atlatıldı hiç kimse bunları düşünmeden sadece sonuca odaklandı. Ama siz her anımda, başarımda, sakatlığımda, üzüntümde, yenilgimde, sevincimde hep yanımda oldunuz. Ve beni bu seviyeye siz getirdiniz. Bu yüzden her gün sizin gibi bir hocaya, abiye sahip olduğum için ne kadar şükretsem azdır. Sadece dün, bugün, yarın değil her gün sizin gününüz. KAHRAMANIMIZ...'
Örnek sporcumuz Kübra'yı tebrik ediyorum. Ülkemizi nice başarılarla temsil etmesini temenni ediyorum.