'Başlangıçlar güzeldir, bitişler zor...' diye başlar mezuniyet konuşmaları.
Herkes bir başka heyecanlıdır o gün.
Gözünüz hep kendi kızınızda, oğlunuzda ve torununuzdadır…
Öğretmenler vakur bir duygusallık içindedir öğrencilerine bakarken.
Çok emek vardır karşınızdaki tabloda…
Sona doğru saklanır gözyaşları...
Yürüyüş çoktan başlamıştır; umutla aydınlık yarınlara…

AYRILSAK DA KALACAK İÇİMİZDE SEVGİSİ
Geçen hafta Özel Çağdaş Okulları'nın mezuniyet törenine katıldım.
17 yıl bir okulda öğretmenlik ve yöneticilik yaptığınız zaman o okulun mezuniyet törenlerinde farklı bir duygusallık yaşıyorsunuz.
Çağdaş'ın Türkiye çapındaki akademik başarıları, üst düzey yabancı dil eğitimi, sosyal ve kültürel etkinlikleri gibi bir çok özelliğinden söz edebiliriz. Ancak bu okulun, öğrencilerinde 'Çağdaşlı olma' farklılığını yaratan bambaşka bir yönü vardır.
Çağdaş'ı farklı kılan 'öğrencilerinin geleceklerini şekillendirmedeki olumlu rolüdür.'

GÜLE GÜLE ŞAMPİYONLAR
Çağdaş'ın, tanımaktan gurur duyduğum başarılı eğitim kadrosu ve personeli için okul özel değil öğrenciler çok özel ve değerlidir.
Mezun olan öğrencilerin birçoğunu daha ana sınıfı günlerinden tanıyordum.
Geçen sene teslim aldıkları meşaleyi büyük başarılar ve kazanımlarla küçük kardeşlerine teslim ettiler. Onlarla bir kez daha gurur duydum.
Tam puan alanlar ve okul birincileri arasında basketbol ve diğer branşlarda başarılı sporcuların çokluğu dikkatimi çekti. Bu duruma çok sevindim.
Bu yıl mezun öğrencilerin 3'üncü sınıf öğretmenleri Güllü Ayorak hastalanarak vefat etmişti. Dünya tatlısı bir insan olan Güllü Hanım'ı ve ahirete göçen tüm eğitimcileri bu vesile ile saygı ve rahmetle anıyorum.

CUMHURİYETİN ÇAĞDAŞ KADINLARI
Okulun müdürü Sayın Dr. Canan Madenoğlu şehrimizin en başarılı ve çalışkan eğitim yöneticilerindendir. Canan hanım Atatürkçü ve yenilikçi kimliği ile; Çağdaş bayrağını kuşkusuz daha da yükseklere taşıyacaktır.
Yıllardır Çağdaş Okulları'nın bilimsel ve sosyal projelerindeki başarılarının mimarı; Md. Yrd. Sayın Berrin Kalyoncuoğlu bitmeyen pozitif enerjisi ve gülümseyen yüzü ile velilerin uğrak yeri olmaya devam ediyor .
Canan hanım ile Berrin hanımın eğitim ve yönetimdeki başarılı duruşları Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından biri olan 'Çağdaş Türk kadını' profiline güzel bir örnek oluşturuyor.

KARANLIKLAR; RESİM, HEYKEL VE MÜZİKTEN KORKAR
Özel Çağdaş Okulları'nın bahçesinde yer alan tunçtan Atatürk heykeli ile girişinde yer alan balmumu Atatürk heykeli Sayın Yılmaz Büyükerşen'in özgün eserleridir. Manevi değeri paha biçilmez olan bu eserler daha girişte herkesi çağdaş bir dünyanın atmosferine ulaştırıyor.
Geçen hafta içinde ilk konserlerini veren Çağdaş Sesler Senfoni Orkestrası'nın önümüzdeki günlerde sesini daha çok duymak istiyoruz.
Eskişehir'in aydınlık yüzünün ışığını müzik ile artıran Prof. Dr. Ozan Tunca'yı, kentimiz ve çocuklarımız için 'büyük bir şans' olarak görüyorum. Bu mükemmel oluşuma katkısı olanları, çocuklarımızı ve velilerini kutlarım.

AKLIMIZA TAKILAN
Bir Eskişehir klasiği olan Özel Çağdaş Okulları iki eksiğini hızla gidermelidir;
· Peyzaj uzmanları ile görüşülerek okul bahçesi hızla yeşillendirilmelidir.
· 'Daha fazla gecikmeden' Çağdaş Anadolu Lisesi ile Fen ve Teknoloji Lisesi açılmalıdır.
Sözü Gazi'nin bir uyarısı ile bitirelim;
'İlk ve orta öğretim mutlaka insanlığın ve medeniyetin gerektirdiği ilmi ve fenni vermelidir, fakat o kadar pratik bir şekilde vermelidir ki, çocuk okuldan çıktığı zaman aç kalmaya mahkûm olmadığına emin olsun.'
Bir Ustanın dediği gibi bu söz, Japonya ve Finlandiya için söylenmedi.
Eller anladı, biz anlamadık …..