Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un 4 yıllık icraatlarını aktaracağı davetine aklımda bir acaba ile gitmedim desem yalan olur. Özellikle Hamamyolu Projesi acaba nasıl aktarılacaktı? Nasıl karşılanacaktı? Katılım yüksek ilgi büyüktü.
'Odunpazarlı hemşerilerimizle 4 yılda çok büyük işler başardık. Katılımcılığın, demokrasinin, örgütlenmenin ne olduğunu tüm Türkiye'ye gösterdik. Odunpazarı'nda sosyal demokrasiyi her alanda egemen kıldık. 2018 yılındayız ve 2018 yılında belediyecilik, artık klasik belediyecilik olmaktan çıktı. Bizim amacımız sosyal demokrat, toplumcu, katılımcı bir belediye oluşturmak. Bunun için bütün demokratik kitle örgütleriyle işbirliği içindeyiz. Pek çok çalışmamızı demokratik kitle örgütleri ile birlikte yapıyoruz. Hatta bu demokratik kitle örgütlerinin bu işlerin önüne geçmesi gerektiğini savunuyoruz. 4 yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz çalışmaların hepsinde Odunpazarlı hemşerilerimizin sesine kulak verdik, çoğu zaman da onların sesi olduk. Bugün gelinen noktada Odunpazarı'nda yaşanan büyük değişim 7'den 70'e tüm insanların yüzlerini güldürüyor, umutlarını arttırıyor. Odunpazarlı hemşerilerimiz geleceğe daha umutla bakıyor. Biz, Odunpazarı Belediyesi'ni sosyal demokrat, şeffaf, katılımcı, halkçı bir anlayışla yönetiyoruz' bu sözler Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a ait. Yenilikçi Hizmetler Vizyon Projeler başlığı ile 4 yıllık icraatlarını kamuoyuyla paylaşan Başkan Kurt yapılan icraatların anlatımına bu sözler ile başlayıp 'Birlikte başardıklarımız' ifadesi ile yaptıklarını tek tek anlatan Başkan Kurt aynı zamanda tüm Odunpazarı halkını başarıya ortak ederek toplumcu ve katılımcı bir Belediye Başkanı vizyonu ile farkını ortaya koymuş oldu.
Yapılan icraatlarda kadınlardan çocuklara, engellilerden yaşlılara, hayvanlardan doğaya hiçbir şeyin unutulmadığı her kesimin görüşüne başvurulmaya çalışıldığı dikkat çekiciydi. Başkan Kurt birçok engellemelere rağmen başardıkları kısımlarında nasıl çözülüp yoluna koyulduğunu karşılaştıkları sorunları, kendilerine çıkardıkları zorlukları fazla polemiğe girmeden tane tane anlattı. Bunları anlatırken çağdaş belediyeciliğin şeffaf olması gerektiğini vurgulayarak 'Benden hesap sorun' demesi önem arz ediyordu.
Katılımın çok olduğu dikkatli bir şekilde dinlenen toplantıda birçok icraat anlatıldı ama en önemlisi ve üzerinde özellikle durulan konu Hamamyolu ile ilgili proje idi. Kamuoyunda oldukça fazla tartışılan, yapım aşamasında ciddi eleştiriler ile karşılaşan proje üzerinde bilinçli bir şekilde durulduğu ve birilerinin beklentisini boşa çıkaran ilginin halktan görüldüğü katılımcılara görsellerle kuvvetlendirilerek anlatıldı. Hamamyolu Caddesi'nde bulunan Sebahattin Günday Parkı, uygulanan Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesinin 2017'de Londra'da yapılan dünyanın en önemli mimarlık yarışmasında 'Yılın Kentsel Tasarım Projesi' seçilmesi, Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesi ile Hamamyolu Caddesi şehrin yeni cazibe merkezi haline gelmesi Başkan Kurt'un seçimlerde en büyük artısı olacak gibi. Oturma alanları, kafeteryalar, müze alanı ve havuzların yanı sıra, interaktif çocuk oyun alanları ve trambolin ile farklı yaş gruplarına hitap eden bölümler herkese hitap edecek biçimde yapılmış. Sadece Eskişehir'de yaşayan vatandaşların değil şehri ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin de Hamamyolu'nu beğendikleri ortada. Bu proje ile sıkıntı yaşayacağı düşünülen Kazım Kurt toplantıda adeta asıl bu proje yüzümüzün akıdır, başarımızdır yaklaşımındaydı.
Sonuç olarak Odunpazarı Belediyesi açısından çok önemli 4 yıllık faaliyetler Hamamyolu projesi başta olmak üzere ilgiyle ve beğeni ile karşılandı. Bu ilgi ve beğenin sandığa olumlu yansıması ve Kazım Kurt'a seçim kazandırması bu saatten sonra kimseye sürpriz olmasa gerek.