Recep Tayyip Erdoğan, 'Oyumu cumhurbaşkanına vereceğim ama parlamentoda AK Parti'ye vermeyeceğim' diyenleri münafıklıkla suçladı.

'RANTÇILARA OY VERMEYECEĞİZ'
Ancak daha önce AK Parti'ye oy vermiş birçok insan; 'Eskiden hak etmediği halde milletvekili listesine girenlere sırf Recep Tayyip Erdoğan için oy veriyorduk. Çünkü Erdoğan'ın Başbakanlığı için bu oylar gerekliydi. Şimdi Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı. Ona oy verip, kendisini Cumhurbaşkanı seçtireceğiz. Milletvekilliğine oy kullanırken, aday listesine bakacağız. Partiye ve davamıza hizmeti olmuş mu? Rant için mi millete hizmet için mi aday olmuş? Halkın içinde mi olmuş? Kibirli davranarak millete tepeden mi bakmış? Bunlara bakacağız. Yani beğenmediğimiz ve inanmadığımız insanların artık milletvekili olmasına asla müsaade etmeyeceğiz' diyor. AK Parti seçmeninde yaşanan bu dalgalanmalardan hem Erdoğan'ın hem de Genel Merkez Yöneticilerinin haberi var.

İHALE KOVALAYANLAR
Şu bir gerçek ki yıllardır seçmenler daha çok Recep Tayyip Erdoğan için AK Parti'ye oy veriyor. Erdoğan ile partinin oyları arasındaki makas açık. Bundan dolayı AK Parti'nin kesinlikle hata yapma şansı yok. Milletvekili aday listelerinde; AK Parti'de vekil, yönetici ve belediye başkanı olduktan sonra birden bire zenginleşenlere, Yanlış tavır ve tutumları nedeniyle partiliyi ve halkı küstürenlere, kavgacı tavırlarıyla kamuoyunda itici bulunanlara, parti de elde ettiğin konumu kullanarak kamu kurumlarında ihale kovalayanlara, belli makama geldikten sonra insanlara tepeden bakarak küçümseyenlere yer vermemeli. AK Parti Genel Merkezi bu konuda yine eski düzene göre hareket ederse, TBMM'de 301'i zor bulur. Benden uyarması!..
---------------------------------------------------
ÇATLASA DA PATLASA DA

CHP'de şu günlerde eskiden partide yönetici olarak görev almış bazı insanlar gereksiz bir şekilde 'Sinan Özkar düşmanlığı' yapıyor.

YAMAMAYA ÇALIŞIYORLAR
Akıllarınca eski İl Başkanı Erman Gölet'i Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yamamaya çalışıyorlar. Gölet eski İl Başkanı ve iyi bir partili olarak seçimde kendisine görev verilmesi halinde zaten çalışır. Dışarıdan birilerinin telefon etmesine ihtiyacı olmaz. O'nun çalışmasını sadece İnce'ye indirgeyenler bence en çok Erman Gölet'e zarar veriyor. Bu 'aklıevveller çatlasa da patlasa da' eski İl Başkanı Sinan Özkar '7 kişilik milletvekili aday listesine' girecek. Büyük ihtimalle '4 veya 5'nci sırada' yer alacak.

AĞIRLIKLARINI YİTİRDİLER
Bu kişiler, Özkar'ın listeye gireceğini bildikleri halde neden parti içerisinde bu düşmanlığı körüklemeye çalışıyorlar? Bu sergiledikleri düşmanlıkla mı CHP'ye Eskişehir'de seçim kazandıracaklar? Buradaki asıl amaçları; 'Muharrem İnce ile Yılmaz Büyükerşen ve Kazım Kurt'un aralarını bozmak.' Onların asıl niyetlerinin ne olduğunu zaten 'okuduğunu anlayabilen' her CHP'li tarafından fark ediliyor. Umarım Gölet, 'yıllardır yaptıkları tutarsız siyasetle' CHP içerisinde artık 'ağırlıklarını yitiren' bu kişilerin gazına gelmez. Büyükerşen, Ataç ve Kurt ile uyumlu şekilde çalışır. Her zaman olduğu gibi CHP bayrağını en yükseğe taşımak için emek verir...
-------------------------------------------------
MALIÇ LOBİSİNDE İSTİFA KRİZİ


Eskişehir siyasetinde en güçlü lobisi olan grup Malıçlılardır. (Mihalıççıklılar) Eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak, Eski ve yeni milletvekilleri merhum Emin Sazak, merhum Yusuf Cemal Özkan, Emin Nedim Öztürk, Mehmet Ali Arıkan,Emine Nur Günay, Süleyman Servet Sazak, Eskişehir Belediye Başkanı merhum Selami Vardar, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı Mihalıççık'ın yetiştirdiği önemli siyasetçilerdir.

SIKINTI YARATTI
Malıçlılar kendilerinin içinden çıkan birisi seçilecek sıradan milletvekili, belediye başkan adayı yapılması halinde 'parti ayrımı yapmaksızın' onun yanında yer alırlar. Bu birliktelik sayesinde Malıç lobisi gerçekten 'Eskişehir siyasetinde ve iş dünyasında' söz sahibidir. Malıçlıların derneği de bu konuda etkindir. Mihalıççıklılar Yaptırma, Yaşatma Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği (MİYAD) seçim sürecinde tüm siyasi partilerin kesinlikle uğradığı ve ihmal etmediği bir demokratik kitle örgütüdür. MİYAD Başkanı Nurettin Kaba 'AK Parti'den milletvekili aday adayı' oldu. Temayül yoklamasına giren 38 aday adayından birisi oldu. Ancak Kaba'nın dernek yönetim kurulunun görüşünü almadan aday adayı olması MİYAD'da sıkıntı yarattı. Bazı Yönetim Kurulu Üyeleri Kaba'nın 'dernek başkanlığından istifa ettikten sonra' aday adayı olması gerektiğini savunarak, kendisini bu konuda 'etik davranmamakla' suçladılar.

KABA'YA TEPKİLİLER
Dernek Yönetim Kurulu Üyesi olan Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Ustaoğlu'nun bundan dolayı yönetimden istifa ettiği öğrenildi. Başta Hüsnü Kaptan olmak üzere MİYAD'ın diğer yönetim kurulu üyelerinin de aday adaylığı öncesinde istifa etmeyen 'Kaba'ya tepkili oldukları' Malıç lobisinde yüksek sesle seslendiriliyor. Kaba aday adayı olmadan önce istifa etmiş olsaydı, dernek yönetiminde bir rahatsızlık olmazdı. MİYAD Yönetiminden tam destek alırdı. Kaba bunu yapmayarak, bir yanlışa izma attı. Bundan dolayı Malıçlıların uzun yıllardır siyasette yaptığı 'hep birlikte hareket etme tavrına' büyük zarar verdi.

-----------------------------------------------------------
KADIN VOLEYBOLUNUN MESSİ'Sİ

Voleybol kariyerine son veren Neslihan Demir Güler, gözyaşlarını tutamayarak yaptığı açıklamasında, ''Hayatımda ilk defa önümde ne olduğunu bilmiyorum. Çok mutluyum, herkese teşekkür ediyorum. Herkes hakkını helal etsin'' dedi.

ÇOK KEYİF ALDIM
Neslihan, kariyerinde geride ne bıraktın sorusuna şöyle yanıt verdi: 'Bir omuz, iki diz, iki bilek bıraktım herhalde. Çok da bir şey bıraktığımı düşünmüyorum. Çok keyif aldığım bir şey yaptım. Ama bizim için bunu yapabilmek sınırlı. Elimden geleni yaptım. Benim üzerimde emeği geçen herkes hakkını helal etsin'diye konuştu.

HEYKELİ DİKİLDİ
Bayan Voleybolunun Messi'si olan Neslihan Demir Güler 1983 yılında Eskişehir'de doğdu. Voleybola 1995 yılında Eskişehir DSİ'de başladı. 14 yaşında ilk transferini yaparak Yeşilyurt'ta oynamaya başladı. 2002'de oyladığı Vakıfbank Güneş Sigorta'da oynarken yıldızı parladı. 2006-07 sezonunda İspanya'nın Spar Tenerife Marichal takımanı transfer oldu. 2010-2017 yılları arasında Eczacıbaşı Vitra'da voleybol oynayan Neslihan çok sayıda şampiyonluklar ve bireysel ödüller aldı. Son sezonunu (2017-2018) Galatasaray'da oynadı. FIVB (Dünya Voleyboy Federasyonları Birliği) tarafından heykeli dikildi.

DÜNYA KUPASININ EN SKORERİ
2012 Lodra Yaz Olimpiyatları resmi Geçiti'nde Türk bayrağını taşıma onurunu yaşadı. Neslihan, sakatlığı nedeniyle İtalya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2014 FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu) Bayanlar Dünya Şampiyonası kadrosunda yer alamadı. Milli takım bu şampiyonada onun eksikliğini çok hissetti. Şampiyonayı dokuzuncu olarak tamamlayabildi. millî takımlar düzeyinde Dünya Şampiyonası'nda 2 sene art arda en skorer oyuncu unvanını kazanan tek oyuncudur. 2006 Dünya Şampiyonası'nda 225, 2010 dünya şampiyonasında 251 sayıyla en skorer oyuncu ödülünü aldı. Sporculuğu ve örnek kişiliğiyle her zaman Eskişehir'imizin gururu olan Neslihan'ı kutluyorum. Bundan sonraki yaşamında mutluluk diliyorum. Sadece Türkiye değil, Dünya Voleybol camiası Neslihan'ı asla unutmayacak...
-------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

AK Parti İl Başkanı Murat Özcan: Bugün temayül yoklamasıyla milletvekili adaylarımızı belirleyeceğiz.
Muhabir:Temayül yoklamasında birinci olan liste başı mı olacak?
AK Parti İl Başkanı Murat Özcan: Bunun kararını Genel Merkez verecek.
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Özata: Kararı Genel Merkez verecekse; teşkilat bugün spor olsun diye mi oy kullanmaya geldi?

------------------------------------------------
FIKRA
SİZİ BÜTÜN GÜN BEKLEDİM

Trafik kuralı ihlali yapan kimsenin çıkmadığı uzun bir nöbetin sonunda polis, nihayet aşırı hız yapan bir aracı durdurdu. Sürücü camı açtı. Ruhsat ve ehliyetini uzattı. Polis ceza makbuzunu cebinden çıkarırken keyifle gülümsedi:
— Sizi bütün gün bekledim.
Sürücü nasıl olsa cezamı öyle ya da böyle çekeceğim rahatlığıyla, iç çekerek
karşılık verdi:
— Anlıyorum memur bey. Elimden geldiği kadar hızlı gelmeye çalıştım ben de.
Polis, dakikalar süren gülmesi kesilmeyince adama eliyle git, git işareti yaptı ve adam cezadan kurtuldu.