Görünüm'de Eğitimde alalacele şekilde hazırlanan Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi ve kriterlerini eleştiren defalarca yazı yazdım. Bu sistemin öğrencileri mağdur edeceğini ve eğitimde kaosa yol açacağını hep herkesin anlayacağı şekilde örnekler vererek dile getirdim. Bu konuda yanılmadım.

SEVİNDİREN KARAR
Bu sistem yüzünden çok başarılı öğrenciler ilk yerleştirmede gidebilecekleri okul bulamadılar. Bakanlık ilk yerleştirmede yaşanan fiyaskodan sonra bu duruma el koydu. Bu kapsamda ilimizde sınavsız öğrenci alan Anadolu Liselerinin her sınıfına dört ek kontenjan verildi.Yeni düzenlemeyle Anadolu Liselerinin kontenjanı arttı. Alınan bu karar mağdur olan öğrenci ve velilerini sevindirdi. Yerleştirme Nakil Kılavuzu yeniden düzenlenerek yayımlandı. Artık tercihlerde 'okulda bulunuşluk' kriteri kaldırıldı. '80-100 puan arası tam puan' kriteri de kaldırıldı. Öğrenciler aldıkları diploma notlarına göre yerleşecek. Yani 99 puan alan öğrenci ile 80 puan alan öğrenci bir sayılmayacak. Mahallinde yerleştirmede tercih sayısı 3'ten 5'e çıkarıldı.

5 OKUL SEÇEBİLECEK
Aynı okul türünden 2 lise seçme zorunluluğu kaldırıldı. Öğrenci isterse 5 okulunu da Anadolu lisesinden seçebilecek. Kayıt alanı ve yaş kriterleri yeni sistemde de var. İlk yerleştirmede istedikleri okullara yerleşemeyenler 13 Ağustos'a kadar yeni sisteme göre tercih yapacaklar. İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen; 'Yeni kontenjan arttırımıyla birlikte başarılı öğrenciler istedikleri Anadolu Liselerine yerleşecek. Kimse dışarda kalmayacak' dedi. Umarım iyi bir eğitimci olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk alalacele hazırlanan bu sistem yerine daha bilimsel bir sistmeni hayata geçirir.
Selçuk ilk yaptığı açıklamada; 'Bilimin, aklın ışığında elimizden gelen bütün gayreti ekibimizle göstereceğiz' demişki, Umarım Selçuk yeni oluşturacağı ekibiyle birlikte bilimin ve aklın ışıgında yeni projeleri hayata geçirterek, Türkiye'yi eğitim alanında hak ettiği yere getirir.
-----------------------------------------------------------
YENİ İSİMLER BULMAK İÇİN
HERKESLE GÖRÜŞÜYORUZ

2 Ağustos'ta Görünüm'de kaleme aldığım 'Çakırözer Şanlı'nın Yerine Aday Arıyor' başlıklı yazımda; CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in, Büyükşehir Belediyesi'nde Veteriner olarak görev yapan Selçuk Değer'i telefonla aradığını belirtmiştim.

SAYGI DUYMALIYIZ
Çakırözer'in Değer'e bir daha ki dönemde CHP olarak Han'da Erdal Şanlı'yı aday yapmayacaklarını belirterek; 'O'nun yerine sizi aday yapmak istiyoruz. 2019 yerel seçimlerinde CHP'nin Han Belediye Başkan adayı olur musunuz?' diye teklifte bulunduğunu kaydetmiştim. Çakırözer bu yazımla ilgili bana açıklama yaptı. Çakırözer açıklamasında şu görüşleri dile getirdi; 'Cumhuriyet Halk Partisi'nin önceliği kendi iç çekişmelerimiz değil, Türkiye'de hayatın her alanında kendini hissettiren otoriter yönetim anlayışı ile mücadeledir. Gündemimiz toplumsal barışımız, huzurumuz, kardeşliğimiz, ülkemiz ve yurttaşlarımızın geleceğidir. Demokrasiden, hukuk devletinden, özgürlüklerden keskin kopuşa karşı durmaktır. Türkiye'yi Atatürk'ün, Atatürkçülüğün rotasından çıkarmak isteyenlere direnmektir. Ve bütün bu mücadele alanları için geniş halk kesimlerinin tek umudu CHP'dir. Bizler partimizin öncelikleri konusunda böyle düşünürken, başka arkadaşlarımız farklı düşünebilir. Farklılıklar demokrasilerin gereğidir. Onlara saygı duyarım, saygı duymalıyız.'

'DOSTLUĞUMUZ BİTMEZ'
Çakırözer konuşmasını şöyle sürdürdü; 'Kurultay tartışması da böyle bir konu. Eskişehir delegasyonumuzda kurultay için imza veren arkadaşlarımız var. Han Belediye Başkanımız Erdal Şanlı gibi. Birçok konuda aynı düşünürüz. Bu konuda ise farklı düşünüyoruz, düşüncelerimizi birbirimizle de paylaşıyoruz. Ama birbirimizin tercihlerine saygılıyız. Bizden farklı düşünüyorlar diye iddia edildiği gibi herhangi bir arkadaşımıza tehditkar tutum içinde olmadık, olmayız. Ayrıca Han Belediye Başkanımız Erdal Şanlı bizim seçilmiş belediye başkanımız. İlçesinde başarılı çalışmalar yürüttü, yürütmekte. Milletvekili olduğum üç buçuk yıllık sürede, onun Han'a ve hemşehrilerimize iyi hizmet verme mücadelesine elimden gelen tüm gayreti bütün samimiyetimle göstererek destek oldum. Şimdi kendisiyle CHP'nin iç meseleleri konusunda 'farklı düşüncelerimiz var' diye bu dostluk ve işbirliğinin bitmesi söz konusu olamaz. Görüşlerimiz nedeniyle birbirimizi, bazı haberlerde iddia edildiği gibi tehdit etmemiz ise asla söz konusu olmamıştır, olamaz da.'

'KİMSEYE SÖZ VERMİYORUZ'
Ben yazımda Çakırözer'in Erdal Şanlı'yı tehdit ettiği ile ilgili bir ifade kullanmadım.
O'nun Şanlı'nın yerine aday adayı aradığını belirttim.
Çakırözer ile bu konuda yaptığım telefon görüşmesi yaptım. Kendisi bana; 'Sadece Han değil, kırsal kesimde daha önce aday adayı olmuş herkesle görüşüyoruz. Yerel seçimlere en iyi adaylarla çıkmak istiyoruz. Güçlü yeni isimler arıyoruz. Kesinlikle kimseye adaylık konusunda söz vermiyorum. Belirlediğimiz isimleri parti genel merkezimizle ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen'le paylaşacağız. Onların onayı olmadan benim ve Jale Nur Süllü'nün belediye başkan adaylarını belirlemek gibi bir çabamız yok' dedi.
--------------------------------------
FOTO ŞAKA

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın:
Harun Bey, toplu sözleşmeden az zam aldığımız için üyelerimiz 'Buçuk-Sen'den istifa edeceğiz' diye tepki gösteriyor. Vallahi en büyük desteği verdiğimiz 'AK Parti iktidarında tabela konfederasyonu olacağız' diye korkuyorum.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan: Bence tabela sendikası olmanızda bir sakınca yok. Böylece bize oy vermeyip, sırtımızdan geçinen sendika başkanları tarih olmuş olur.
---------------------------------------------------
FIKRA
ŞİFREYİ GİRDUN Mİ?

Kredi kartıyla kurban kesilir mi Hocam?
Hocada diyiki:
-Kesulur.
-Izah et da hoca efendi nasıl olacağını?
Alurlar kurbanı giderler fındıklığa, cebinden çıkarır kredi kartını sürter, bakti ki olmuyor arkadaşı seslenir:
'la ters tutaysun'
öbür tarafından sürter 'gene olmayi.'
diger arkadaşı seslenir
-ula şifreyi girdun mi?