Sevgili okurlar;
Dünyanın neresinde olursa olsun hiçbir kimse kendi başına kimseye ceza veremez.
Son günlerde ABD ile olan konunun temelinde intikam duygusu yatmaktadır. Bir görevli kişinin sorgusuya çekilmesi ve tutuklaması neticesinde koca bir devlet onun suçlu olduğuna bamadan 80 milyon T.C. vatandaşından kendine göre intikamını almıştır.
Bir de İslam dinine göre kendisine zulüm edenden intikam alınmasını yasaklamamıştır ama intikam almasının nedeni nedir? Mesela kişi onun ettiği zulmün aynısını ona yapabilir mi?
İntikam almak veya size zarar veren birisine aynı şeyi yapmayı istememiz ancak mahkeme kurularak yapılabilir.
Hiçbir şekilde hiçbir kimse kendi kendine ceza verme hakkına sahip değildir. Eğer İslam yoksa veya onun kuralları geçerli değilse, var olan kanunların verdikleri cezalar olsa bile, asıl ahirette hesaplaşma olacaktır.
Şöyle bir düşünecek olursa, birisi diğerlerinin kız kardeşine veya eşine tecavüz etti. Kalktı o kimse de tecavüz edenin eşine veya kız kardeşine tecavüz ederse o zulmü yapandan ne farkı kalır.
Yani ne zulmederiz ne de zulme uğramayı kabul ederiz. Eğre birisi bize zulm ederse, intikam duygusu ile kendi kendimize ceza vermemiz caiz değildir. Bu iş mahkemelerin işidir. Şahısların değil, intikamla ilgili ayetlerden bir kaçını buraya alalım.
7.Sure 136. Ayet: Bizde ayetlerimizi inkar ettikleri ve onlara kulak vermedikleri için kendilerinden intikam aldıkta hepsini denizde boğduk.
14. Sure 47. Ayet: O halde sakın Allah'ın peygamberlerine olan vadinden cayacağını sanmaz. Şüphesiz Allah her şeye galiptir. İntikam sahibidir.
15. Sure 79. Ayet: Biz Eyke halkından intikam intikam aldık ikisi de (Eyke ve medyen) açık bir yol üzerindedir.
30. Sure 47. Ayet: And olsun ki biz, senden önce bir çok pegamberleri, kavimlerine gönderdik de onlara apaçık delillerle vardılar onun üzerine günah işleyenlerden intikam aldık.
43. Sure 2. Ayet: Biz de onlardan intikam aldık. Bak peygamberleri yalanlayanların sonu ne oldu.
43. Sure 55. Ayet: Nihayet bizi gazaplandırıdkları zaman onlardan intikam aldık. Hepsini suda boğduk.
32. Sure 22 Ayet Sonu: Gerçekten biz günahkarlardan intikam alacağız.
Müslümanların son dönemlerde insan gibi yaşamaya başlaması malum çevreleri rahatsız etmiş olmalı ki onlar kendi kendine intikm hevesine kapıldılar. Ama unutmasınlar ki Allah doğrularla beraberdir.
Günün birinde Yüce Allah 250 kişiyi şehit eden o insan müsveddesi katili elbette hem Türk adaleti hem de kainatın ve insanların Rabbi Allah Teala huzurunda hesap verecektir.
ABD ne kadar diretirse diretsin sonunda pes edecektir.