Sevgili okurlar;
Irkçılık körü körüne bir ırkı ve kavmi (ulusu) veya bir soyu üstün sayarak diğer ırkları aşağı görmektir. Irkçılık saldırgan, istilacı ve zulümkar bir zihniyettir. Türk asıllı Mesut Özil'e yapılan tarih boyunca ırkçı Almanların tüm dünyada diğer uluslara uyguladığı zulüm ve istila hareketin binlerce örneklerinden sadece biridir.
Irkçılık yıkıcı bir fırtına gibidir. Tarihin şahitliği ile nice devletleri zaafa düşürmüş, nicelerini tarih sahnesinden silmiş zorlama ve baskı ile nice üzücü olaylara sebep olmuştur. Dünya tarihi ırkçılığın acı tablolarıyla doludur.
Birkaç örnek vermek gerekirse Hitler Almanyasının (üstün ırk) teorisi saçmalığı İkinci Dünya Savaşı'nın patlamasını netice vermiş, ve milyonlarca insan vahşice öldürülmüştür. İtalya'da Mussolini'nin faşist ve ırkçı rejimi orada korkunç bir terör estirmiş, binlerce insanı imha etmiştir. Sömürgeci Avrupalıların Güney Afrika'daki yüz binlerce insanı topyekün imha hareketi sözde batı medeniyetinin utanç verici kara tablolarından bir yenisidir.
Bu cahiliye adeti, zihniyeti bugün yine siyah-beyaz ayrımı halinde devam etmektedir. Nitekim Amerika'da beyazların zencilere baskısı asırlarca devam etmiş, halen de etmektedir.
Oysa ki yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'e baktığımızda yüce Allah, 'Ey insanlar biz sizi bir erkek ve bir kadından yarattık ve şubelere ayırdık, kabilelere ayırdık ki bilesiniz diye. Allah katında en kerem sahibiniz (üstün) Allah'tan en çok korkanınızdır' buyurur.
O halde Allah Teala'nın kabilelere ayırdığı bu insanlar ayırımcılık için değil, bilinsinler diye olmuştur.
Mesut Özil evladımız bir Türk ve Müslümana yakışacak en güzel hareketi yaparak gereken en güzel cevabı vermiştir. Helal olsun sana Mesut kardeşimiz. Türkler ve Müslümanlar Avrupa'ya gidinceye kadar büyüklerimizin anlattıklarına göre taharetlenmeyi dahi bilmiyorlarmış.
Şimdi ise tertemiz, pırıl pırıl Türk evlatlarımızı beğenmiyorlar. Zaman her şeyi gösterecektir. Allah sağlıklı uzun ömürler versin, her şeyi göreceğiz. Yine adalet timsali Hz. Ömer'den bir misal vererek yazımızı bitirelim.
Hz. Ömer ile hizmetçisi tek binek ile bir yere giderken nöbetleşe bindikleri deveye o şehre varırken sıra hizmetçiye gelmiş ve hizmetçi, 'Ey hükümdar Ömer, sen hükümdarsın ben hizmetçi, bu şehir sizi karşılamak için toplanmış bekliyorlar. Beni devenin üstünde sizi de aşağıda görürlerse ben mahcup olurum. Siz binin ben hakkımı size vereyim.'
O İslam adalet timsali Halife Hz. Ömer, 'Hayır senin hakkındır, bu nöbet ona müdahale edersem yarın Allah huzurunda ne cevap vereceğim' der. Ve deveye binmeyi reddeder. Hizmetçi devede Halife Ömer yaya o şekilde şehre girerken o zaman ırkçılık yoktu, işte İslamiyet işte insanlık. Tüm dünyaya ibret olmalı.