Görünüm'de daha önce CHP, AK Parti ve MHP Milletvekili adaylarını değerlendirmiştim. Bugün İYİ Parti adaylarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunacağım.

İKİNCİ SIRADA EMİRDAĞLI ADAY
Meral Akşener'in kuruculuğunu yaptığı İYİ Parti Eskişehir Milletvekili adayları seçim çalışmalarına hızlı başladı. Kurucu İl Başkanı olan Dr.Arslan Kabukçuoğlu liste başı oldu. Listelere bakıldığında Akşener'in Kuruluşta 'elini taşın altına sokmuş' ve risk almış insanlara sahip çıktığı görülüyor. 1957 Nevşehir doğumlu olan Kabukçuoğlu uzun yıllardır Eskişehir'de kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak görev yapıyor. Eski Doğumevi Hastanesi Başhekimi olan Kabukçuoğlu büyük ihtimalle 24 Haziran seçimlerinde milletvekili olacak. Listenin ikinci sırasında partinin Emirdağlı Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Ömer İbrahim Sayın var. 1954 doğumlu olan Sayın Eskişehir Eğitim Enstitüsü Mezunu. Kuyumcukent Kooperatifi Başkan Vekilliği yapan Sayın, eski Ülkücülerden. 'Karadayı' lakabıyla İstanbul'da tanınan Sayın Turizm işiyle uğraşıyor. MHP Genel Başkan adayı olduğu günden beri hep Akşener'in yanında yer aldı. Diğer iddialı partiler seçilecek sıralara Emirdağlı bir aday koymadı. Bundan dolayı Sayın sayesinde İYİ Parti'ye azımsanmayacak oranda Emirdağ oyu gelebilir. Konuştuğum bazı İYİ Partililerin, 'Keşke Kabukçuoğlu yerine Sayın liste başı olsaydı' demeleri dikkatimi çekiyor.
EMRE DEMİR ÖNDE OLMALIYDI
3. sırada yine Nevşehirli bir isim var. Maden Mühendisi olan Eren Erkmen, İYİ Parti Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürütüyordu. Gençliği temsilen listenin ilk üçünde yer alıyor. 4'ncü sıra adayı Ebru Servi partinin kurucu il yönetiminde Genel Muhasip olarak çalıştı. Uluslararası İlişkiler Mezunu olan Servi, ithalat ve ihracat işiyle uğraşıyor.
Listenin 5'nci sırasında Eskişehir siyasetinin tanınan ismi Emre Demir yer aldı. Makine Mühendisi olan Demir ilimizde uzun yıllar Demokrat Parti İl Başkanlığı yaptı. Ekonomik olarak ilimizde bu partiyi yıllarca tek başına taşıdı. Başarılı bir işadamı olan Demir'in 5'nci sıraya yazılması beni şaşırttı. Siyasi deneyim olarak Arslan Kabukçuoğlu'nun çok önünde bir isim. İlk iki sırada yer alsaydı, İYİ Parti'nin Eskişehir'deki merkez sağ oylarının alınmasında çok önemli bir rol oynardı. 6'ncı sırada Avukat Arif Geçkalan var.
Partinin kuruluşundan beri hep var olan bir isim. 7'nci sırada Ülkücü camiasının sevdiği bir isim olan Eğitimci Timur Faruk Yatmaz'ın kızı Gökçe Yatmaz yer aldı. Mimari Dekoratif ve Restarosyon mezunu olan Yatmaz kentimizin en genç milletvekili adaylarından birisi olarak öne çıkıyor. Meral Akşener'den dolayı İYİ Parti'nin Eskişehir'de bir milletvekilini rahat çıkaracağını düşünüyorum. 'Bu sayı iki olur mu?' derseniz. 'Çok zor' yanıtını veririm...
----------------------------------------------
ESKİŞEHİR 5'NCİ SIRA OLSAYDI BÖYLE Mİ KONUŞURDU?

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nda yer alan Büyük Birlik Partisi'nde (BBP) seçilecek yerden sadece bir isim aday yapıldı. Eskişehirli hemşerimiz olan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Ankara 2. bölge 1. sıradan milletvekili adayı yapıldı. Destici ile birlikte AK Parti'nin milletvekili aday listesinde BBP'li 18 isim bulunuyor. Aralarında Eskişehir 5'nci sıra adayı olan Ahmet Namık Akdoğan'ında bulunduğu 17 isim seçilebilecek sıralara yazılmadılar. Bu da parti içerisinde tepkilere neden oldu. Mustafa Destici bu tepkilerle ilgili; 'Biz bu ittifaka milletvekili pazarlığı ile girmedik. Hiçbir milletvekili almasak bile biz Cumhur İttifakı'nın yanındayız' demiş. Destici Ankara birinci sıra değil de Eskişehir 5'nci sıraya yazılmış olsaydı acaba böyle mi konuşurdu? Kendi vekilliğini garantiye almanın rahatlığıyla 'Hiçbir milletvekili almasak bile biz Cumhur İttifakı'nın yanındayız' diye konuşması bir hayli düşündürücü. Demek ki Destici, BBP'nin büyümesi, Mecliste daha çok sayıda temsil edilmesi için değil de 'kendisini vekil yapmak' adına AK Parti ile pazarlık yapmış...
----------------------------------
NOSTALJİ
CHP'NİN 1999 ADAYLARI


Yıl 1999. 18 Nisan seçimlerinden önce CHP Genel Başkanı Deniz Baykal özel uçakla Eskişehir'e geliyor. CHP Eskişehir Örgütü ve adaylar Genel Başkanlarını Sivil Havacılık Havaalanı'nda karşılıyor.

BARAJA TAKILMIŞTI
Fotoğrafta 1. Sıra Milletvekili Adayı Kazım Kurt, 2. Sıra Milletvekili Adayı Zeki Ünal, 3. Sıra Milletvekili Adayı Metin Tomsuk, 4. Sıra Milletvekili Adayı Kevser Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdülkadir Adar, Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Muzaffer Solakoğlu, İl Başkanı Süleyman Karakaş, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Arslan, Parti yöneticileri, Ali Rıza Menevşe, Erdal Şanlı, Daniş Soykal, Yaşar Özel (Tüpçü), Erdoğan Kara, İsmail Polat yer alıyor. (18 Nisan 1999'da CHP adına yarışan milletvekili ve belediye başkan adayları önseçimle belirlenmişti.) O seçimlerde CHP hem Türkiye'de hem de Eskişehir'de baraj altında kalıyor. Eskişehir'de %6,7 oy alabiliyor.

12 YIL SONRA VEKİL OLDU
1999'da 1. Sıradan milletvekili seçilemediği için büyük üzüntü yaşayan Kurt parti içindeki mücadelesinden asla vazgeçmiyor. 12 yıl sonra 2. Sıradan Eskişehir milletvekili seçiliyor.
30 Mart 2014 seçimlerinde Odunpazarı Belediye Başkanı oluyor. 16 yıl öncenin genç parti yöneticisi Erdal Şanlı 30 Mart Yerel Seçimlerinde Han Belediye Başkanı seçildi.

---------------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt:
Gaye Hanım, Genel Başkanın listesini iki defa deldiğin için seni destekleyemedim. Benim desteğimi alamadığın için bak listeye bile giremedin.
CHP PM Üyesi Gaye Usluer: Kazım Bey bu sözlerinizle beni çok güldürdünüz. Allah da sizi güldürsün. Büyük destek verdiğiniz İl Başkanı 5'nci sıraya yazıldı. Demek ki destek vermeseymişsin 7'nci olacakmış. Artık sizin desteğiniz sayesinde Sinan Bey 5'nci sıradan vekil olur(!)
---------------------------------------------------
FIKRA
DÜŞÜNE DÜŞÜNE

Bölgelerarası folklor yarışması düzenlenmiş.
Finale, Karadeniz horon ekibiyle Ege Zeybek ekipleri kalmış. Ve yarışmayı, Zeybekler kazanmış. Karadenizliler duruma çok bozulmuş.
Temel yenilginin nedenini açıklarken
- Biz oynarken çok acele ettik
demiş:
- Keşke biz de Zeybekler gibi düşüne düşüne oynasaydık....