Fransa'nın başkenti Paris'te 22 yaşındaki Mühendislik Fakültesi öğrencisi Marie Laguerre, kendisine laf atan kişiye yanıt verdiği için sokak ortasında birçok kişinin gözü önünde saldırganından tokat yedi.

SOKAKTA LAF ATMAYA CEZA
Marie Laguerre, kendisine laf atan kişiye cevap verdiği için sokak ortasında birçok vatandaşın gözü önünde saldırganından tokat yedi. Görüntüleri Facebook'ta paylaşan Laguerre'e sosyal medyadan destek yağdı. Ayrıca ülkedeki tüm medya organları olayı birinci sıra haber yaptı.
Kadın-Erkek Eşitliğinden Sorumlu Bakan Marlene Schiappa, 'Sorun çok ciddi. Bu, kadınların kamusal alanda hareket etme özgürlüğü meselesidir. Bu konuda bir yasa getirdik ve yasa sonbaharda uygulamaya giriyor. Hükümet olarak bu konuya çok büyük önem veriyoruz. Yeni yasa, 4 derecede sokakta laf atma suçunu cezalandırıyor ve sokak tacizine ilişkin hoşgörü eşiğini düşürüyor. Sonbaharda yasanın uygulamaya girmesiyle ilk cezalar da verilmeye başlayacak' dedi.
Fransa'da 'Sokakta laf atmayı ve cinsel tacizde bulunmayı' yasaklayan kanun geçtiğimiz Mayıs ayında Meclis'ten geçti. Kanunla, 'cinsel sözlü saldırı' suçu tanımlanarak, bu suçun derecesine göre saldırganların 90 Euro ile 750 Euro arasında para cezasına çarptırılması öngörülüyor.

Soru 1:
Şimdi sorarım size Fransa'daki kadın insansa, bir zamanlar Atatürk'ün 'Ey kahraman Türk kadını omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın' dediği Türk kadını kim?
Sadece kadında değil küçücük çocukların bile şiddete, tacize tecavüze uğradığı bir ülke ne ara olduk?

Soru 2:
Fransa'yı takdir ettim. Fakat bir tokat için ayağa kalkan ülke, Dünya'da birçok kadın kucağında bebeği ile kurşunlara dizilirken neden ayağa kalkmıyor?
Sadece Fransa mı, ABD, Almanya, İngiltere ve benzeri ülkeler neden ayağa kalmıyor?
Kendi ülkemdeki zulmü ödettiririm bir tokat bile olsa, başka ülkelerde kadınlar, çocuklar tacize, tecavüze uğrasın, kurşuna dizilsin. Umurumda değil mi diyorsunuz?

Soru 3:
Bu gün haberleri açtığımda, ilk gördüğüm haber sokakta korna çalana ceza haberiydi. Neymiş halk rahatsız oluyormuş.
Peki zorla, şiddetle bedenine dokunulan kadın, çocuk rahatsız olmuyor mu?
Konu çevreyse, çevredeki canlılardan başlanmalı kuş, kedi, köpek, bitki, insan olmalı ilk önce.

Soru 4:
Okullar neden var?
Eğer okul iyi bir şey ise, neden ülkemizde gün geçtikçe vicdansız, kötü insanlar yetişiyor.
Her yaz tatilinde çocuklarınızı neden Kuran Kursuna gönderiyorsunuz? Vicdanlı, ahlaklı yetişsin diye değil mi? Yat, kalk namaz kıl. Kuran'ı şeddeli oku derken. Önce içine ruh doldurmak gerekiyor. İyi insan olmaktan, saygıdan, hoşgörüden, yardımlaşmadan bahsedilmesi gerekiyor. Ara ara çocuklara gönüllülük faaliyetleri yaptırılması gerekiyor.
Sonuç olarak, eğitimi nasıl iyileştirebiliriz. Aileleri nasıl bilinçlendirebiliriz bunlar konuşulması gerekiyor.
Eğitim sistemine canlılara saygı, empati dersi konulması gerekiyor. İyi insan olma dersi konulması gerekiyor. Bunu da kuru kuru öğretmemek gerekiyor. Yaşatarak, uygulayarak öğretmek gerekiyor.
Uygulamalı Gönüllülük dersi konulması gerekiyor. Çocuklara iyiliği, güzelliği tattırmak gerekiyor. Çocuğu akşama kadar sınıfın içine tıkmakla eğitim olmuyor.
Her şey önce iyi insan yetiştirmekten geçiyor. Önce insan olmaktan geçiyor. 'Birisinin yuvasına düşen ateşte ellerini ısıtıp, etrafa tükürüklerle karışık kötü sözcükler saçmak kolay. Zor olan, o ateşi bu topraklarda üşüdüğün halde söndürebilmek.'