AK Parti'nin Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm Türkiye'yi geziyor. Gittiği kentlerde mütevaziliği ve insancıllığı ile takdir topluyor. Kentler Karacan'ı AK Parti Genel Başkanı gibi karşılıyor. O da protokol görüşmelerinden çok halkla birlikte oluyor. Esnafla sohbet ediyor. Onların sorunlarını yerinde dinliyor. İnsanların kalplerine dokunuyor. Karacan, önceki gün Nevşehir'i ziyaret etti. Karacan burada bir oto yıkamacıda bulunan otomobili kendi elleriyle yıkadı. Yıllardır otomobilini kendisinin büyük bir keyifle yıkadığını belirten Karacan, 'Gençliğimden bu yana en sevdiğim şey araba yıkamaktı. Şimdi ise yoğun geçen günlerim nedeniyle buna pek fırsat bulamıyorum; Nasıl? O alışkanlığımı yitirmişmiyim?' dedi. Karacan; 'En temiz kazanç helal olandır. Alın teriyle elde edilmiş kazanç, hem güzel hem temiz hem de helaldir. Rabbim bizleri tembellikten, acizlikten, korkaklıktan ve cimrilikten uzak eylesin. Bizlere helalinden kazanmayı lütfetsin. Doğru yolundan ayırmasın. Çocuklarımızın ve kendimizin kursaklarından haram lokma geçirtmesin' sözleriyle Nevşehirli esnafa bol kazanç temennisinde bulundu. İş yaşamında ve cemiyetçilikte kendisini ispatlamış bir isim olan Karacan artık siyasette de ustalaşmaya başladı. Şu anda Karacan sadece Eskişehir'in değil, Türk siyasetinin yükselen yıldızı.

******

MEMLEKETİNE İL MÜDÜRÜ OLDU

1 Ocak'ta Görünüm'de kaleme aldığım 'Odunpazarı'na Dokuz Aday' başlıklı yazımda Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit'in memleketi Kütahya'ya İl Milli Eğitim Müdürü olacağını belirterek, O'nun yerine dokuz ismin aday olduğunu yazmıştım. Yazdığım gibi Başyiğit memleketi Kütahya'ya atandı. Bu atama kararının duyulmasından sonra tüm gözler benim yazdığım dokuz isme çevrildi. Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Avcı, Sivrihisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Mutlu, Mihalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Şahin, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Özden Akkaya, Osman Cebeci, Milli Zafer İlkokulu Müdürü Emine Tuç, Murat Atılgan Ortaokulu Müdürü Celal İrtekin, Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürü Musa Özgür Karatay, İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu Müdürü İsa Özden'in muhtemel Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü adayları olduğunu belirtmiştim. Bu isimlerin dışından birisi de Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü olabilir. Ben Eskişehir'de ikamet eden, emekli olduğunda da yine bu şehirde yaşayacak birisinin Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü olmasını istiyorum. Artık biraz kent milliyetçiliği yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Hasan Başyiğit'e yeni görevinde başarılar dilerim.

******

CUMARTESİ HİKAYESİ

LAVOİSİER'İN KAFASI KESİLDİ
SEPETE DÜŞTÜ VE...

Kimya biliminin dehası Antoine-Laurent de Lavoisier'in asıl eğitimi hukuktu ve Paris Barosuna kayıtlı bir avukattı. Bilimsel gözlem ve yorum üzerine yaptığı konuşmaları nedeniyle bütün dünyada ün kazanmıştı.Kimya bilimini reddeden yobazları gösterip 'Bu kelleler hiçbir şeye yaramaz!' dediği için tutuklandı. Aynı gün yargılanıp, giyotinle ölüme mahkum edildi. Lavoisier, Matematikçi Joseph Louis Lagrange'i çağırdı ve 'Kafam sepete düştüğünde gözlerime bak. Eğer iki kere göz kırparsam insanın kafası kesildikten sonra bir süre daha beyin düşünmeye devam etmekte demektir' dedi. Lavoisier'in kafası kesildi, sepete düştü ve gülerek iki kere göz kırptı. Matematikçi Lagrange diyor ki: 'Lavoisier'in son saniyedeki ispat arayışı, bilimselliğin yüzyıllar sürecek meşalesidir. Ama o yobaz kafalar asırlarca karanlıkta sürünecekler, insanlığı da süründürecekler!'

******

NOSTALJİ

Cindoruk'a Fahri Doktora


Tarih: 20 Şubat 1995. Yer: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ). 22 yıl önce ESOGÜ Yönetimi dönemin TBMM Başkanı ve Eskişehir Milletvekili Hüsamettin Cindoruk'a 'Fahri Doktora Unvanı' veriyor.

AYRILIP PARTİ KURDU
Tarihi fotoğrafta,Cindoruk fahri doktorasını almadan önce tören salonunda ESOGÜ'nün Kurucu Rektörü merhum Prof. Dr. Esat Erenoğlu, DYP Eskişehir Milletvekili İbrahim Yaşar Dedelek ve dönemin YÖK Başkanı Mehmet Sağlam ile birlikte görülüyor. Cindoruk bu törenden sekiz ay sonra yapılan seçimlerinde milletvekili adayı olmadı. DYP'den ayrılan bir grup milletvekiliyle birlikte 7 Ocak 1997 Demokrat Türkiye Partisi'ni (DTP) kurdu. Bu parti Anavatan ve DSP ile birlikte koalisyon hükümeti kurdu. Mesut Yılmaz Başbakanlığındaki bu koalisyon hükümeti 30 Haziran 1997-11 Ocak 1999 tarihleri arasında işbaşında kaldı. DTP'den İsmet Sezgin Başbakan Yardımcılığı ve Milli Savunma Bakanlığı yaptı. Necdet Menzir'de Ulaştırma Bakanlığı yaptı. Ancak Cindoruk'un partisi başarılı olamadı. Kısa süre içerisinde siyaset sahnesinden silindi.

ANAVATAN'A GEÇTİ
İbrahim Yaşar Dedelek 1995'te DYP'den bir kez daha milletvekili seçildi. DYP Genel Başkan Yardımcılığı ve Köy Hizmetlerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptı. 1997 yılında Anavatan Partisi'ne katıldı. 1999'da üçüncü defa Eskişehir Milletvekili seçildi. Dönemin YÖK Başkanı Mehmet Sağlam 1995'te DYP'den Kahramanmaraş milletvekili oldu. Uzun yıllar milletvekilliği ve kısa bir süre de Milli Eğitim Bakanlığı yaptı. ESOGÜ'nün kurucu Rektörü Esat Erenoğlu'nun Eskişehir'e ve üniversiteye büyük katkıları oldu. Keşkeleri olmadan yaşayan büyük bilim insanı Erenoğlu 8 yıl önce 24 Nisan 2010'da vefat etti…

******

FOTO ŞAKA



Kemal Sunal:
Hoş geldin Mahmut Hoca, ülkede durumlar nasıl?
Münir Özkul: Hiç sorma halkın çoğunluğu yeni ağaya kul köle olmuş. Ülke tek adamın iki dudağı arasında yönetiliyor.
Kemal Sunal: Biz ağalara başkaldıran onca filmi 'sadece gülsünler' diye mi yaptık?

******

FIKRA

HANGİ SEYAHAT?

Bir havayolu iş adamları için özel bir promosyon başlatır: Biletini satın al, eşininki bedava. Başarılı bir kampanyadan sonra havayolu bütün eşlere seyahatin nasıl geçtiğini sorar. Aldıkları cevap aynıdır: Hangi seyahat?