2018-2020 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Programı Maliye Bakanı Naci Ağbal açıkladı, açıklamayı duyunca 'Eyvah yeni bir krizle mi karşı karşıyayız' diye düşünmekten kendimi alamadım. Daha bir kaç ay öncesine kadar işçiye memura verdiğiniz zam oranları yüzde 10 larda gezerken Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde binek araçlar için 2018 yılında yüzde 40 artışa gidilmesi, gelir vergisinin üçüncü dilimindeki gelirler için uygulanan yüzde 27 oranın yüzde 30'a çıkarılması da neyin nesi?

Sayın Bakanın açıkladığı Orta Vadeli Programa bakıyorsunuz vatandaşı rahatlatmak nefes aldırmak yerine tam tersi bir durum söz konusu. Ya Meclis'e sunulan 'torba tasarı' ya ona ne diyelim? Tasarı işçi ve memur ücretlerindeki artışları silip süpürecek cinsten. 2018'in başında memura yüzde 4, kamu işçisine yüzde 3.5 ücret zammı vereceksin buna karşın MTV'deki artışı yüzde 40'a çıkaracaksın gelir vergisi dilimini artıracaksın! El insaf arkadaş.

Geriye dönüp baktığınızda çalışanlar maaş ve ücretlerindeki vergi yükünün azaltılmasını isterken, ekonomi yönetimi şimdi tam tersine gelir vergisi tarifesinin üçüncü diliminde 3 puanlık artışa giderek vergi oranını yüzde 27'den yüzde 30'a çıkarıyor. Dalga mı geçiliyor anlamak mümkün değil.
Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz? Orta Vadeli Program kapsamındaki açıklamalar çalışanlar ve dar gelirliler başta olmak üzere her kesim açısından bir 'kemer sıkma' döneminin başlamış demektir.

Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz? Gelecek yıl çalışanların maaş ve ücretlerinden daha fazla vergi kesintisi demektir. Ele geçen para daha da küçülecek demektir. Emek kesiminin milli gelirden aldığı pay daha da düşecek demektir. Yoksulluk artacak işsizlik büyüyecek demektir. Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz? Şayet çalışanları temsil edenler sorumluluklarını yerine getirmez iseler çok daha az dikkate alınacaklar demektir. Hatta varlıkları ile yoklukları arasında zaten iyice azalan fark tamamen ortadan kalkacak demektir!