Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Sinan Özkar'ın geçtiğimiz hafta şehit cenazesi öncesinde partililere geçtiği SMS ve sosyal medyadan paylaştığı ileti ile yaptığı protesto çağrısı, gündemdeki yerini koruyor. Konuyla ilgili olarak AKP kanadı Özkar'a suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık soruşturma başlattı. Öte yandan Özkar sözlerinin arkasında olduğunu ifade etti. Devamında ise Tepebaşı Belediyesi'nin Salı günleri gerçekleştirdiği Meclis ziyaretinde konu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sorulmuş. Geçilen haberlerde Kılıçdaroğlu'nun 'Konuyu biliyorum. Kesinlikle tasvip etmiyorum, kınıyorum. Şehit cenazeleri istismar edilemez' dediği ifade edildi. Bu konuyu Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na aktaranın ise Erdal Caferoğlu olduğu belirtiliyor.
Gündeme dün düşen haberlerde ise CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun, İl Başkanı Sinan Özkar'ı telefonla aradığı öğrenildi. Sinan Özkar'ı arayarak konu hakkında değerlendirme yapmasını rica ettim. Özkar, görüşmeyi doğruladı ve 'Sabah saatlerinde Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beni aradı. Bana 'Çalışmalarını takip ediyorum. Hiçbir şeye kulak asma, çalışmalarına devam etmeni istiyorum, sen işine bak' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu bu telefon ile beni beni onurlandırdı' dedi.
Sinan Özkar'a söz konusu ziyarette konunun Kılıçdaroğlu'na aktarılmasını nasıl karşıladığını sordum. Özkar, 'Yaptıkları doğru değil. Beni yıpratmak istiyorlar fakat yıpranan partimiz oluyor.Ne yazık ki kendi içimizden bu şekilde bazı unsurlar çıkabiliyor. Biz Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun da dediği gibi bunlara kulak asmayacağız. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Eskişehir'de her gün partimiz adına, CHP adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Her gün kapı kapı dolaşıyor ve yolumuza devam ediyoruz' diye konuştu.
O Arkadaşı Muhatap Kabul Etmiyorum
Peki, Tepebaşı Belediyesi'nin Meclis ziyaretinde konuyu Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na açan ismin Erdal Caferoğlu olmasına Sinan Özkar ne diyor? Özkar, telefon görüşmemizde bu soruya cevap vermeden önce derin bir nefes aldı. Sözlerinden sonra anladım ki o nefesi öfkesini kontrol edebilmek adına almış. Çünkü Sinan Özkar, Erdal Caferoğlu sorusuna, 'O arkadaşı muhatap kabul etmiyorum. Benim hayatımda öyle bir unsur yok' cevabını verdi.
Bakalım bir süredir Eskişehir siyasetinde göremediğimiz Erdal Caferoğlu'nun, CHP'de yaşanan krize hem de Ankara'dan dahil olması ile ne gibi gelişmeler yaşanacak... Eskişehir'de yaşanan sorunlar Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na kadar yansıtılırken, CHP bu iç sorunları nasıl çözecek? Bekleyip göreceğiz...