Sevgili okurlar;
Günahıyla sevabıyla bir yılı daha geride bıraktık. Üç şeyi geri döndürmek mümkün değil. 1. Yaydan çıkan oku, 2. Geçen zamanı, 3. Ağızdan çıkan sözü.
Biz bugün geçen zamanı konuşalım. Yılbaşı için çokları ne hazırlıklar yaptı, ne masraflar etti, o gece de geldi geçti. Yaptığın masraf çektiğin eziyet kazandığın günah, senin yanına kar kaldı. Bir de bunun aksini düşünelim o gün çoluk çocuğu ile akşam evinde sofrasına oturmuş veya baba annesine gitmiş veya kardeşine, akrabasına giderek sohbet ederek bu geceyi değerlendirmiş. Şimdi elimizi vicdanımıza koyup düşünelim. Kim karda kim zararda?
Bir de şunu düşünmek lazım günah işlemek için insanoğlu neden bir bahane arar, mesela, bir hanım kardeşimiz mail atmış 'Hocam benim beyim koyu bir ES ES'li O gün takım yenerse hemen içmeye koşuyor. Sorduğumda 'Bırak hanım şu galibiyetin tadını doyasıya çıkarayım' diyor.
Eğer o hafta takım yenilirse yine soluğu meyhanede alıyor. Eve sarhoş geldiğinde 'Bey niye yaptın bunu, vücuduna, kesene, ailene, etrafına yazık değil mi?' diye sorunca da 'Bırak hanım ben içmeyeyim de kimler içsin baksana ES ES yenildi.'
Bu tür insanlarda fikir kötü, yukarıda söylediğimiz gibi günah işlemek hep bahane üretirler.
Bu şuna benziyor; bir kuzu kurtla arkadaş olmaya karar vermişler. Kuzu kurda 'Seninle arkadaş olurum ama beni yemeyeceğine söz ver de o zaman sana arkadaşlık edeyim.'
Kurtta kuzuya bana karşı suç işlemediğin sürece seni yemeyeceğim söz, demiş. Bir müddet gittikten sonra bir pınara rastlamışlar, tabi ki kurt pınarın gözünden (çıkış yeri) su içmeye başlamış. Çok susayan kuzu ise ondan bir hayli aşağıda su içmiyormuş, kurt kuzuyu yemeye kafayı takmış, biraz su içtikten sonra kuzuya bakarak, 'Suyu niye bulandırıyorsun hani bana karşı suç işlemeyecektin?'
Halbuki su yukarı akma ama kuzu kurda bakarak 'Ey koca kurt sen beni yemeye niyetlenmişsin bari bahane etme' demiş. Ama kurt bunu dinlememiş ve kuzuyu yemiş.
Burada şunu ifade etmeye çalıştım. Günaha meyilli insanlar düğünü, üzüntüyü, sevinci, yılbaşını, bayramı bahane ederek günah işliyorlar.
Halbuki eğer yeni yıla iyi girme istiyorsak bizi Yaradan'a dua ederek, ondan iyilik, mutluluk, sağlık ve helalinden bol kazanç isteyerek girmek gerekmez mi?
Bütün bunların başında ne kadar okumuş olursa olsun cehalet yatmaktadır. Allah ıslah etsin, Rabbim kötü huylardan cümlemizi yakın zamanda kurtarsın.
Yılbaşını gayri meşru geçirenler ziyanda dua ve niyaz ile geçirenler ise kardadır. Allah kar edenlerden eylesin.