Milli Eğitim Bakanlığı tarafından meslekten ihraç edilen Mahmudiye Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Kına son çıkan KHK ile görevine iade edildi.

HAKSIZLIK SON BULDU

Yakınları ve Milli Eğitim camiası Kına'nın göreve iade edilmesini sevinçle karşılarken; 'Haksızlık son buldu. Son alınan kararla adalet yerini buldu. Mehmet Kına bayrağına, devletine bağlı, çalışkan ve başarılı bir bürokrattır. O terör örgütü mensuplarıyla yakından ya da uzaktan bir ilişkisi olmadı. Tam tersine her zaman o kesime karşı bir yöneticiydi. Onunla ilgili yapılan yanlışlıktan geçte olsa dönüldü' diye tepkilerini dile getirdi.

SIKINTILAR ÇEKTİ

13 Nisan 2017'de bu konuyla ilgili kaleme aldığım yazıda; 'Eğitim camiasında yaptığım araştırmaya göre, Kına'nın çevresinde sevilen ve başarılı bulunan bir yönetici olduğunu tespit ettim. Milli Eğitim'den aldığım bilgiye göre Kına'nın önümüzdeki süreçte görevine iade edilmesi bekleniliyor' demiştim. Bu konuda dediğim gerçekleşti. Mehmet Kına görevine iade edildi. Mehmet Kına ve ailesi son 6 ayda hak etmedikleri muameleyle karşılaştıkları için büyük sıkıntılar çekti. Ama bu sıkıntılar onları daha da kenetledi.

GERÇEK DOSTLAR

Bu dönemde ki tek kazanımları 'gerçek dostlarının kimler olduğunu öğrenmek' oldu. Kına ailesinin bu sıkıntı ve acıyı çekmesine neden olanlar, bu konuda kusur ve hataları olanlar bunun vicdani hesabını nasıl verecek. Tekrar görevine dönen Mehmet Kına'ya 'geçmiş olsun' diyorum. Başarılı çalışmalarını kaldığı yerden devam edeceğine inanıyorum…

------------------------------------------

NOSTALJİ


KOÇ VE SABANCI'YA İLKFAHRİ DOKTORA
Yıl 1984. 33 yıl önce. Anadolu Üniversitesi, Türkiye'nin en büyük iki işadamına Fahri Doktora veriyor. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı merhum Vehbi Koç, Sabancı Holding Yönetim KuruluBaşkanı merhum Sakıp Sabancı hayatlarının ilk Fahri Doktoralarını Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nden alıyor. Tarihi Fotoğrafta 33 yıl önce Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Fahri Doktora Töreni sonrasında Vehbi Koç ve Sakıp Sabancı ile sohbet ediyor. Vehbi Koç 1996, Sakıp Sabancı 2004 yılında vefat ettiler. Koç ve Sabancı ülkemize büyük hizmetlerde bulundular. Milyonlarca insanı istihdam ederek, onların evlerine ekmek götürmelerini sağladılar. Vehbi Koç'un oğlu Rahmi Koç'ta Anadolu Üniversitesi'nden 18 Eylül 1998'de Fahri Doktora almıştı. İki büyük işadamımız Vehbi Koç ve Sakıp Sabancı'ya Allah'tan rahmet diliyorum. Türk insanı onların yaptığı hizmetleri unutmayacaktır.

-----------------------------------

FOTO ŞAKA


AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: Veysel Bey, Şehr-i Derya Parkı'nı niye Odunpazarı Belediyesi'nden geri aldınız? Şimdi pikniğe gidemeyen vatandaş bize tepki gösterecek.
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu:Dündarcığım 2019'da beni Eskişehir adayı yaparsınız. Ben Başkan seçilince, park Büyükşehir'in olur. Halk böylece pikniğine devam eder.
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı:Veyselciğim Eskişehir'de %42 Evet çıktı. Sen bu oya rağmen hala Eskişehir'den belediye başkanı seçileceğini düşünüyorsan; kesin senin Matematik dersine Bedenci girmiştir.