Ülkemizde son zamanlarda yaşanan terör olayları hepimizin malumu… Ardı ardına farklı şehirlerimizde patlayan şu bombalardan bahsediyorum. Eskişehir'de de 6 Ocak Cuma günü bir dedikodudur aldı gitti başını. Neydi bu dedikodu; beyaz bir Kango araç varmış, içerisinde bulunan şahıslar şüpheliymiş. Bu ihbar emniyet birimlerine iletildikten sonra, doğal olarak telsizlerden anons geçilmiş. Bahse konu araca karşı ekipler dikkatli olmaları yönünde uyarılmış. Ne hikmetse bu asılsız ihbarı yapan zihniyet, ihbarın ardından doğal olarak yapılan telsiz anonslarını da kayıt almış. İşte bu ses kaydı Cuma günü sosyal medyada dolaştı durdu.
İnsanların içinde korku duygusunu uyandırmak için yapılan kalleşçe bir eylemdi bu. Vatandaşlarda ister istemez paylaştılar, birbirlerine sordular, dedikodu yayıldıkça yayıldı. Akabinde ise Eskişehir Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Sosyal medya aracılığı ile kamuoyuna yapılan açıklamada, '06.01.2017 günü saat 11:00 sıralarında polis merkezimize gelen ihbarda, beyaz renkli bir kango araçta şüpheli şahısların olduğu bildirilmiştir. Ancak bahse konu anons kaydının sosyal medya üzerinden yayınlanarak halkta panik oluşturulmaya çalışıldığı görülmektedir. Vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılığı takdirle karşılanmıştır. Ancak anonsla ilgili somut bir veriye ulaşılmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur' denildi.
Devamında bir söylenti de şehrimizin önde gelen alışveriş merkezlerinden birisi için ortaya atıldı. Neymiş efendim, ESPARK AVM'de canlı bomba varmış. Emniyet ve AVM yetkilileri söz konusu merkezi boşaltıyorlarmış.
Akşam saatlerinde yayılan bu dedikodu üzerine ES TV canlı yayın ekibi olarak soluğu AVM'nin önünde aldık. Ana Haber Bültenine yaptığımız canlı bağlantı ile herhangi bir olumsuz durum olmadığını izleyicilerimize, Eskişehirlilere aktardık. Devamında AVM yönetiminden de bir açıklama geldi, 'Alışveriş Merkezimizde bulunan bir mağazada kırılan seramiğin çıkardığı ses sebebiyle kısa süreli bir tedirginlik yaşanmıştır. Bu hususta, Espark AVM hakkında bulunulan asılsız iddialara itibar etmemenizi rica ederiz. Espark AVM'de olağandışı bir sıkıntı yoktur ve AVM'miz günlük akışında devam etmektedir' denildi.
Amaç ortada, gayet açık ve bir o kadar da net sevgili Eskişehirliler… İnsanlarımız üzerinde, toplumun tamamının huzur ile yaşadığı Eskişehir'de terör korkusu yaymak, paniğe neden olmak, günlük yaşantımızı olumsuz yönde etkilemek ve keyfimizi kaçırmak. Neyse ki insanımızın kent merkezindeki kalabalığını görünce bu dedikoduların amacına ulaşamadığını da bir kez daha anlamış olduk.
Emniyet Müdürlüğü'nün en yetkili yöneticilerinden, polis memurlarına kadar tüm kademeleri titiz bir şekilde çalışıyor. Biz vatandaşların üzerine düşün de onlara bu zor görevlerinde yardımcı olmak, anlayış göstermek ve asılsız dedikodulara itibar etmemek. Bu tarz huzur bozucu, tedirgin edici dedikoduların yayılmasına aracı olmak, bu oyunu kuran art niyetli zihniyetlere hizmet etmekten başka bir şey değil. İtibar etmeyelim, inanmayalım, paylaşmayalım. Bilgi kirliliğine inat, terörün amacına ulaşmasına izin vermeyelim. Günlük yaşantımızı değiştirmeyelim, sosyal hayattan kopmayalım. Bu korkaklardan şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada korkmayalım!