24 Aralık'ta yapılan kongrede seçilen CHP İl Yönetim Kurulu'nda görev dağılımı yapıldı.

AMCAOĞLUNA EMANET
İl Başkanlığını Sinan Özkar'ın yaptığı yönetimde Rabia Akman İl Sekreteri, Ahmet Saraç İl Saymanı oldu. Odunpazarı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Şenol Durur'un amcaoğlu Kazım Durur Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı yapıldı. Atilay Dalgıç, Şahin Bozat, Hasan Eröksüz'e yakın bir isim olan Berrin Tetik Sendika-Meslek Örgütleri ve STK'lardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı oldu. İpek Çelik Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı oldu. Bilgi İletişim Teknolojisinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığına Semih Özkan, Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığına Selahattin Kurtuluş, Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığına Kemal Sayılır getirildi.

ÇAKICIER'E AKTİF
GÖREV VERİLMEDİ

Mustafa Ersoy İl Eğitim Sekreteri oldu. Erdal Çakıcıer, Turan Duru, Naci Kurt ve Zakire Altınel gibi potansiyelleri olan tecrübeli isimlere yönetimde aktif görev verilmemesi dikkat çekti. Yapılan bu görevlendirmeler Kurt Grubu içerisinde bile tepkilere yol açtı. Örgütleri Amcaoğlu değil de, Özel Kalem Müdürü Şenol Durur'un yöneteceği algısı tartışmalara neden oldu. Yapılan görevlendirmeler sonrasında CHP Eskişehir Teşkilatını üç kişinin yöneteceği apaçık ortaya çıktı. Bu üç isim Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Özel Kalem Müdürü Şenol Durur ve İl Başkanı Sinan Özkar'dır.

******

İYİ PARTİ'DE NELER OLUYOR?
'Topuklu Efe'
Meral Akşener'in önderliğinde kurulan İYİ Parti Türkiye genelinde örgütlenme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

'AZ OLSUN BENİM OLSUN'
Partinin Eskişehir'deki teşkilatlanması konusunda bazı sıkıntılar yaşanıyor. İlimizde 'gücü eline alan' bazı isimlerin 'az olsun benim olsun mantığı' ile yönetimlerin belirlenmesi aşamasında ötekileştirme yaptığı iddia ediliyor. İYİ Parti'nin kurulma aşamasında toplantılara katılan bazı isimlerle yaptığım sohbette, onların İl Başkanı Arslan Kabukçuoğlu ve Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hasan Gürbüz'e yönelik iddiaları ve tepkileri beni şaşırttı.

BİR DERNEK'TEN ON BEŞ İSİM
Dostlarımız şu şikayetlerini dile getirdiler; 'Keskin'de Muhtarlık seçimini bile kazanamayan Hasan Gürbüz'e sırf Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'a yakın diye teşkilatlar emanet edildi. Kabukçuoğlu'nu İl Başkanı yapan Hasan Gürbüz'dür. Aynı Gürbüz dünürünün kardeşini de Tepebaşı İlçe Başkanı yaptı. Neden malum bir dernekten 15 isim yönetimlere yazıldı? Mihalgazi, Sarıcakaya ve Beyliova'da neden yönetime girecek, başkan olacak isimler bulunamıyor? Daha kuruluş aşamasında neden birileri 'kendi adamlarını' yönetime yazma gayreti içerisine girdi? Eskişehir'de bu yaşananlardan Genel Başkan Akşener'in haberi var mı?'

KENDİ AYAĞINA SIKTI
Eskişehir'de yeni teşkilatlanan İYİ Parti'de şimdiden yaşanan koltuk kavgaları bu oluşuma zarar veriyor. 'Türkiye'nin Partisi Olacağız' diyen Meral Akşener, sağına Ümit Özdağ'ı, soluna Koray Aydın'ı alarak bunu nasıl başaracak? Üç eski MHP'linin yöneteceği parti nasıl Türkiye'nin partisi olur? Topuklu Efe sağına Ümit Özdağ'ı alıyorsa, soluna bir CHP'li ismi, Özdağ'ın yanına bir Demokrat Partili ismi almalıydı. CHP'linin yanında da muhafazakar görüşü temsil eden bir isim olmalıydı. Bence Meral Akşener, Koray Aydın'ı partiye alarak, daha kuruluş aşamasında kendi ayağına sıktı.

******

BiR 'OY'UN DA KIRK
YIL HATIRI VARMIŞ


CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel ekibiyle birlikte İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Özlem Ayrancı'yı ziyaret ederek, 'Hayırlı olsun' dedi. Özlem Ayrancı, CHP'den istifa edip, İYİ Parti'ye katıldı. Kazım Kurt ile yıllardır dostluğu var. Davalarında avukatlığını hep Kazım Kurt yaptı. İki yıl önce yapılan Odunpazarı İlçe ve İl Kongrelerinde Kurt Grubuyla hareket etti. O'nun adayları olan Sallarel ve Sinan Özkar'a oy verdi. Sallerel'de iki yıl önce kendisine 'oy veren' ekip arkadaşını ziyaret ederek, onun yeni görevini kutlamış. Eskiden bir partiden başka bir partiye gidenler hiç hoş karşılanmazdı. Hatta o kişi için arkadan bir ton laf edilir, 'ihanet etmekle' suçlanırdı. Sallarel'in bu ziyaretini bundan dolayı ilginç buluyorum. Demek ki bir 'oy'un da kırk yıl hatırı varmış.

******


ACINIZI PAYLAŞIYORUM
Şadan Çifter CHP'nin neşeli ve renkli bir ismiydi. Sadece CHP'lilerin değil, cemiyet hayatında herkes tarafından sevilen bir isimdi. Çifter iki gün öönce vefat ederek, aramızdan ayrıldı. Çifter'in naaşı önceki gün Mahmut Sami Ramazanoğlu Camii'nde kılanan cenaze namazı sonrasında toprağa verildi. Başta eşi Handan Hanım ve Kızı Ayça olmak üzere tüm Çifter ailesine baş sağlığı diliyorum. Acınızı paylaşıyorum.

*****

CUMARTESİ HİKAYESİ


AMA BEN ONUN KiM OLDUĞUNU BiLiYORUM


Yaşlı bir adama sokakta yürürken araba çarpmış ve yaşlı amca hafif yaralanmış.Etraftakiler hastaneye götürmüşler. Hemşireler, röntgen çekerek her hangi bir kırık veya çatlak olup olmadığını inceleyeceklerini söylemişler. Yaşlı adam huzursuzlanmış; acelesi olduğunu, röntgen istemediğini söylemiş. Hemşireler merakla acelesinin nedenini sormuşlar.'Eşim huzur evinde kalıyor. Her sabah birlikte kahvaltı etmeye giderim, gecikmek istemiyorum' demiş. Hemşire 'Eşinize haber iletir gecikeceğinizi söyleriz' deyince;
Yaşlı adam üzgün bir ifade ile: 'Ne yazık ki karım Alzheimer hastası hiçbir şey anlamıyor,hatta benim kim olduğumu dahi bilmiyor' demiş.Hemşireler hayretle: 'Madem sizin kim olduğunuzu bilmiyor neden her gün onunla kahvaltı yapmak için koşuşturuyorsunuz?' diye sormuşlar.Adam cevaplamış: 'Ama ben onun kim olduğunu biliyorum..'

******

FOTO ŞAKA


Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt:
Şenol, yarın Sinan yine bir tweet atıp, başımıza işler açmaz değil mi?

Odunpazarı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Şenol Durur: Başkanım amcaoğlumu boşuna Örgütlerden Sorumlu İl Başkanı yapmadık. Sinan Başkan tweet atmasın diye gerekirse 24 saat başında bekler(!)

******

FIKRA

HER TARAF KAN OLUR

Adam elinde bir bıçak ile camiye girer: 'Ey cemaat içinizde Müslüman olan var mı?' diye bağırır. Herkes susar. Ancak yaşlı bir amca kalkar 'Ben varım' der. Bıçaklı adam amcaya, bir dakika dışarı gelir misin diyerek koluna girer camiden çıkarlar. Biraz ötede bağlı bir koyunun yanına gidip, 'Amca; bu kurbanı kesmeme yardımcı olur musun, İslami, kurallara uygun keselim' der. Amca koyunu kesmeye başlar. Yaşlılık bu ya her taraf kan olur. Amca; 'Oğlum yoruldum camiye git başka birini bul' der. Adam elinde kanlı bıçağı ile camiye girerek bağırır. 'İçinizde başka bir Müslüman var mı ?' Yaşlı amcayı götürüp kestiğini zanneden cemaat ses çıkarmaz, ama topluca dönüp imama bakarlar. İmam 'Ne bakıyorsunuz ulan, iki rekat namaz kıldırmakla Müslüman mı olduk!' der...