Eskişehir Valilliği okul çevresindeki güvenliğe büyük önem veriyor.

İLGİNÇ UYGULAMA
Bu yıl okul giriş ve çıkışlarında 768 polis okul görevlisi olarak görevlendirildi. Polisler okul giriş ve çıkışlarında görev alarak, öğrencilerin güvenli şekilde okula girip çıkmalarını sağlıyor. Yine okul çevrelerinde trafik, asayiş ve özellikle madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadele için narkotim polisleri de görev alıyor. Bu uygulama veliler tarafından takdirle karşılanıyor. Ancak Eskişehir'in en köklü eğitim kurumlarından olan eski 'Ticaret Meslek Lisesi' yeni adıyla Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 'ilginç bir uygulama' başladı. Okul içerisinde polisler için bir oda tahsis edildi.

NEDEN GEREK DUYULDU?
Okul giriş ve çıkışlarında zaten önlem alınırken, lise içerisinde bir polis odasına neden gerek duyulduğu merak konusu oldu. Bu konuyla ilgili beni arayan bazı veli ve eğitimciler; 'Lise içerisinde silahlı polislerin dolaşması ne kadar doğru? Okul içerisinde bir polis odası olmasının öğrencilerin psikolojisini bozacağını düşünüyoruz. Yoksa okul disiplinini yönetim değil, polisler mi sağlayacak?' diye tepki gösterdi. İl Mili Eğitim Müdürü Necmi Özen Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde oluşturulan polis odası ile ilgili açıklama yapmalıdır. Bu oda yapılan bir protokolle mi polislere tahsis edildi? Bu uygulama sadece Eskişehir'de mi yapılıyor? Bu uygulamayla ne amaçlanıyor? Özen kamuoyunu aydınlatmalı...
-------------------------------------------
NEYİN MÜCADELESİNİ YAPACAĞIZ?

CHP'de tüm teşkilatlara Genel Sekreter Mehmet Hamza Cebi, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı imzalı gönderilen yazıyla parti üyesi olmayanların da aday adaylık başvurularının kabul edilmesi talimatı verildi. CHP'nin önemli isimlerinden İlker Özokçu bu yazıya kendi sosyal paylaşım hesabında tepki gösterdi. Özokçu söz konusu yazı ile ilgili yaptığı yorumda şu ifadeleri kullandı; 'Parti örgütlerinin yolunu bilmeyen, parti için bir dakika bile çalışmayan, para babaları, parayı bastırıp aday olacak. Partiye yıllarca emek vermiş olan üye arkadaşlarımız da bunlar için çalışacak. Yazıklar olsun size..
Neye hizmet ediyorsunuz. Anlamak mümkün değil..! Dahası var. Partiye para bastırıp son dakika üye olup belediye başkanı ya da belediye meclis üyesi olacak kişiler halka hizmet yerine kendilerine ve yandaşlarına hizmet eder. İmar rantı, ihale takibi gibi işlerle harcadıkları parayı fazlasıyla geri alırlar. İdeoloji, ilke, LİYAKAT ayaklar altında. Hal böyle iken bizler neyin mücadelesini yapacağız?'
-----------------------------------------------------------------------------

AKIN SALLAREL MECLİS ÜYELİĞİ İÇİN İSTİFA ETTİ

Üç yıldır CHP Odunpazarı İlçe Başkanlığı yapan Akın Sallarel görevinden istifa etti. Sallarel, Belediye Meclis Üyesi aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini söyledi. Eskişehir genç siyaset kuşağının önemli figürlerinden olan Sallarel, İlçe Başkanlığı görevinde başarılı oldu. Odunpazarı bölgesinde Kazım Kurt'a ve Yılmaz Büyükerşen'e yönelik eleştiriler karşısında yerinde çıkışlarla onlara siper oldu. Sallarel'in Meclis Üyesi aday listesinin ön sıralarında yer almasını bekliyorum. Eskişehir'in siyasette artık gençlere güvenmesini ve onlara sahip çıkmasını istiyorum.
------------------------------------
SARAÇ'TA BIRAKTI

CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Saraç görevinden istifa etti. Saraç istifa ettiğini kendi sosyal paylaşım hesabından duyurdu. Saraç yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; 'Bugün itibari ile Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı İl Yönetim Kurulu Üyeliğimden istifa etmiş bulunmaktayım. 34 aydır 2 dönemdir birlikte görev yaptığımız tüm partililerimize sonsuz teşekkürler. Bundan sonraki süreçte de yerel seçimlere odaklanıp sahalarda olmaya devam edeceğiz' dedi. Saraç Odunpazarı Belediye Meclisi Üyeliği için aday adaylığı başvurusunda bulunacak. Ahmet Saraç gibi siyasette kendini geliştirmiş, mesleki anlamda donanımlı bir kişinin Belediye Meclislerinde yer alması gerekir. Umarım listeyi hazırlayanlar Saraç gibi kaliteli isimleri ilk sıralara yazar...
----------------------------------------
NOSTALJİ
BABA'YA LÜLETAŞINDAN PİPO

Yıl 1990. 28 yıl önce muhalefette bulunan DYP'nin Genel Başkanı merhum Süleyman Demirel bir dizi siyasi çalışmalar için geldiği Eskişehir'de Ziraat Odası'nı ziyaret ediyor. Tarihi fotoğrafta; Eskişehir Ziraat Odası Başkanı Behçet Aktaş, Türk siyaset tarihinde 'Baba' olarak adlandırılan Demirel'e lületaşından yapılmış bir pipoyu hediye ediyor. Dönemin DYP İl Başkanı Fevzi Toprak, Demirel'in kurmayları olan Mehmet Dülger ve merhum Mehmet Gölhan'da ziyarette hazır bulunmuşlar. 1991 yılının Nisan ayında vefat eden Behçet Aktaş 17 yıl aralıksız Eskişehir Ziraat Odası Başkanlığı yaptı. İyi bir DYP'liydi. Dürüstlüğü ve babacan kişiliğiyle Ziraat Odası camiasında sevilen bir isimdi. Yaptığı hizmetlerle Oda'ya önemli izler bıraktı. Aktaş'ın ölümünden altı ay sonra 20 Ekim 1991 seçimlerinde DYP-SHP Koalisyonu iktidara geldi. Demirel Başbakan oldu.
----------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Haber Muhabiri:
Nasıl çarptınız? Acı var mı?
Kazazede: Acı olmaz mı ! Ama İyi çarptık. Artık önümüzdeki kazalara bakacağız

--------------------------------------
FIKRA
SEVE SEVE İÇERDİM

Churchill, avam kamarasında konuşurken, muhalif partiden bir kadın milletvekili, Churchill' e kızgın kızgın söyle seslenir:
- 'Eğer, karınız olsaydım, kahvenizin içine zehir karıştırırdım.'
Churchill, oldukça sakin kadına döner ve lafı yapıştırır:
- 'Hanımefendi, eğer karım siz olsaydınız, o kahveyi seve seve içerdim.'