24 Haziran seçimlerinde Eskişehir'de 'AK Parti zaferi' yaşandı. Seçimin iddialı partisi CHP'de 'büyük hayal kırıklığı' yaşandı. AK Parti 3, CHP 2, İYİ Parti ve MHP 1'er milletvekili çıkardı. Nabi Avcı, Harun Karacan, Emine Nur Günay, Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Arslan Kabukçuoğlu, Metin Nurullah Sazak Eskişehir'in yeni milletvekillleri oldu. Eskişehir siyasetinde en güçlü lobisi olan grup Malıçlılardır. (Mihalıççıklılar memleketlerini söylerken 'biz Malıçlıyız' derler.) Eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak, Milletvekilleri merhum Emin Sazak, merhum Yusuf Cemal Özkan, Emin Nedim Öztürk, Mehmet Ali Arıkan, Emine Nur Günay, Süleyman Servet Sazak, Eski Senatör Hasan Ergeçen, Eskişehir Belediye Başkanı merhum Selami Vardar, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı Mihalıççık'ın yetiştirdiği önemli siyasetçilerdir. Malıçlılar kendilerinin içinden çıkan birisi seçilecek sıradan milletvekili, belediye başkan adayı yapılması halinde 'parti ayrımı yapmaksızın' onun yanında yer alırlar. Bu birliktelik sayesinde Malıç lobisi gerçekten 'Eskişehir siyasetinde ve iş dünyasında' her zaman söz sahibidir. 24 Haziran seçimleri Malıçlılar için büyük bir zafer oldu. Çünkü seçilen 7 milletvekilinin üçü Malıçlı. Adalet Partisi eski milletvekili merhum Yusuf Cemal Özkan'ın kızı Emine Nur Günay, CHP'nin efsane İl Başkanı Cahit Denker'in kızı Jale Nur Süllü, Eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak'ın yeğeni olan Metin Nurullah Sazak'ın ortak özellikleri Malıçlı olmalarıdır. Malıçlılar, 24 Haziran seçimlerinde hemşerileri olan Emine Nur Günay, Jale Nur Süllü ve Metin Nurullah Sazak'ın milletvekili olmalarından dolayı seçimin en büyük kazananı oldu. Mart 2019 yerel seçimlerinde partiler belediye başkan ve meclis üyesi adaylarını belirlerken, 'Eskişehir'deki Malıç gerçeğini' göz ardı etmemeli...
----------------------------------------------------
İYİ Kİ 'VAR'SIN

2018 Dünya Kupası maçları çekişmeli ve heyecanlı geçiyor. Dünyaca ünlü yıldızların sahne aldığı maçlar ülkemizde büyük ilgi görüyor. Bu dünya kupasına bence 'VAR' sistemi damgasını vurdu. Açılımı Video Asistan Referee yani Video Yardımcı Hakem anlamında olan 'VAR' sayesinde maçlarda adalet geldi. Ülkemizde 'Futbol hatalar oyunudur. Teknolojinin kullanılması bu oyunun büyüsünü bozar'diyenler var. Bu Dünya Kupası gösterdi ki teknolojinin kullanılması oyunun büyüsünü bozmuyor. 'Var' sayesinde hakemlerin atladığı penaltılar verildi. 'Ofsayt' diye iptal edilen nizami goller tekrar verildi. Futboldaki hakem hataları minimuna indirerek, adaleti sağladı. Dünya ve ülkemizde hakem hatalarının çoğunluğu kimin aleyhine yapılıyor? Küçük takımların aleyhine yapılıyor. Hakem hatalarıyla Anadolu takımları doğranıyor. VAR sayesinde artık üç büyüklerin lehine yapılan hatalar iptal edilecek. Bu işten Anadolu takımları kazançlı çıkacak. İspanya 'Var' sayesinde Grup Birincisi oldu. İspanyol Gazeteleri bu maçla ilgili 'Viva Var' (Yaşaşın Var) 'Gracias Var' (Teşekkürler Var) manşetlerini attı. Belki önümüzdeki süreçte, A Milli Futbol takımımız iptal edilen nizami golu Var sayesinde verilecek. O zaman 'İyi ki 'Var'sın' manşetleri gazeteleri süsleyecek...
-----------------------------------------------------
ÇAPA'YA SIĞINTI MUAMELESİ

Eskişehirspor, Teknik Direktör Fuat Çapa ile 1+1 yıllık sözleşme yaptı. Çapa için önceki gün tesislerde imza töreni yapıldı. Törende Başkan Halil Ünal, Eskişehirspor Yöneticileri Gürdal Abacı, Ayhan Can ve Hasan Tuç masaya oturmuşlar. Abacı Ünal'ın sağına, Can soluna oturmuş. Salona sonradan gelen Fuat Çapa önce ayakta kalmış. Sonra muhabirlerden sandalye istemiş.
O sırada Abacı'nın yanında oturan Tuç, 'Hocam gelin buraya oturun' demiş. Çapa, Tuç'un sandalyesine oturmuş. Tuç'ta muhabirlerden aldığı sandalye ile Ayhan Can'ın yanına geçmiş. Başkan Halil Ünal'ın yanında oturması gereken Çapa masanın bir ucunda kendine yer bulabilmiş. İmza töreni Çapa için düzenlenmedi mi? Bu işin öznesi olan Çapa'ya resmen 'sığıntı muamelesi' yapıldı. Çapa'nın yerinde Ersun Yanal, Rıza Çalımbay, Mustafa Denizli olmuş olsaydı, imza atmadan salonu terk ederdi.
Kendisine yapılan bu saygısızlığa sessiz kalmazdı. Giordano Bruno'nun 'Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince, diğerleri de yanlış gider' sözü var. Fuat Çapa'nın imza törenide gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklendi. Bunun sökülüp, doğru olarak iliklenmeden, diğerleri de yanlış gider.
---------------------------------------------------
KENDİSİNİ GÖNDERENLERE TEŞEKKÜR ETMELİ

Alpay Özalan Eskişehirspor' u çalıştırdığı dönemde Rıdvan Dilmen'in anayasa referandumu için sosyal medyada başlattığı 'Evet' kampanyasına destek vermişti. Alpay Özalan, Hakan Ünsal'dan aldığı mesaj sonrası 28 Ocak 2017'de sosyal medya hesabından video yayınlamıştı. Videoda 'Yeni bir Türkiye için, güçlü bir Türiye için, aydınlık bir Türkiye için, ülkemi çok sevdiğim için 'evet' diyorum' diyerek oyunu açıklamıştı. Bu paylaşıma Eskişehirspor taraftarı büyük tepki gösterdi. Eskişehirspor'un evinde Manisaspor'a 5-1 mağlup olduğu maçın son dakikalarında, farklı mağlubiyetten Alpay Özalan'ı sorumlu tutan siyah kırmızı taraftar, 'Alpay istifa' ve 'Bu şehri terk et Alpay Özalan' tezahüratlarıyla onu istifaya çağırmıştı. Eskişehirsporlu taraftarlar ayrıca, 'Evet' kampanyasına katılan Özalan'a önce İzmir Marşı ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' tezahüratıyla, ardından da 'Siyaset yapma, futbol oynat' diye bağırarak tepki göstermişti. Yönetimde bu maçtan sonra toplanarak, Özalan'ı göndermişti. Özalan'da 'Evet dediğim için gönderildim' demiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında saf tuttuğu için görevine son verildiğini açıklamıştı. İlk teknik direktörlük deneyimini Eskişehirspor'da yaşayan Özalan, bu mağdur edebiyatı sayesinde önce Samsunspor sonra da Ümit Milli Takımın başına getirildi. Ve en sonunda da AK Parti'den İzmir Milletvekili seçildi. Bence Özalan kendisini Eskişehir'den gönderenlere; milletvekili olmasını sağladıkları için teşekkür etmeli.
---------------------------------------------------
FOTO ŞAKA


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:
Koltuk sevdalılarının bu partide işi yok.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Kemal Bey hiç aynaya bakmıyor musunuz?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Ne aynası ne bakması?
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Aynada belki dokuz seçim üst üste kaybedip, koltuk sevdasından bir türlü vazgeçmeyen birisini görürsünüz.
----------------------------------------------------
FIKRA
MAZOTUM BİTTİ

Kamyon sürücüsü 'dikkat, alçak köprü' ikaz levhasını fark ettiğinde iş işten çoktan geçmişti. Olanca hızıyla üst köprüye bindirdi ve orada sıkıştı kaldı. Arkasında kilometrelerce araç kuyruğu oluştuktan sonra trafik/kurtarma ekibi nihayet geldi. Kurtarıcı işine başlarken polis de gözleri sıkışmış kamyonda, sürücüye yaklaşarak söze girmiş olmak için sordu:
— Köprüye sıkıştınız, he?
Sürücü canı burnunda homurdandı:
— Yoo !!! Köprü taşıyordum, mazotum bitti.