Bu fotoğraf Cumhuriyetin ilk yıllarına ait. Sınıftaki dolabın üstünde büyük bir Attila Posteri var. Bir levhaya Göktürklere ait Runik Harfleri ile 'Tanrı Türkü Yaşatsın' yazılmış. Altında Mimar Sinan ve Selçukiler yazısı ile Türk Selçuklu Haritası yer alıyor.

GERÇEK ATALARI
O yıllarda okullarda öğrencilere gerçek ve öz Türk Kültürü anlatılıyordu. Mustafa Kemal Atatürk, 1 Kasım 1928'de Arap harflerinden oluşan Osmanlı alfabesini kaldırdı. Bunların yerine Latin harflerini esas alan Türk alfabesini getirdi. Bugün Arap harflerinin kaldırılmasına tepki gösterip, 'Dedelerinin mezar taşını okuyamayan tek milletiz' demagojisini yapanlar bu fotoğrafı iyi incelemeli. Atatürk gerçekten öyle bir vizyona sahipmiş ki; Büyük Türk Devleti Göktürklerin harflerini okullarda öğreterek, Türk Milletinin gerçek atalarının kimler olduğunu göstermiş. Atatürk, insanların dedelerinin mezar taşını değil, Türk Tarihinin ilk yazılı vesikası olan 'Orhun Kitabeleri'nin okunmasını istedi.
GÜÇLERİ YETMEYECEK
Türk Milletinin büyük ataları Bilge ve Tengri Kağanlarının yaklaşık 1300 yıl önce yazdığı öğütleri okuyarak, bir daha aynı yanlışlara düşmemelerini istedi. Ama ne yazık ki bugün ülkemizde İslamiyet'ten önceki Türk devletleri bilinçli şekilde unutturulmaya çalışılıyor. Arap seviciler yüzünden ülkemizde tam anlamıyla Arap emperyalizmi estirilmeye çalışılıyor. Okullarda çocuklara tekrar Arapça öğretilerek, asil Türk Milletini Araplaştırılmak isteniyor.Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzünü çağdaş medeniyetlerden uzaklaştırıp, Ortadoğu bataklığına çevirmek istiyorlar. Türkiye; Mısır, Irak, Libya, Suriye gibi her gün kan ve gözyaşının olduğu bir Ortadoğu devletine dönüştürülmeye çalışılıyor.
Böyle bir ortamda 'Türk olmaktan gurur duyan' bizlere büyük görevler düşüyor. Şunu herkes iyi bilmeli ki; Dünyanın en asil ve seçkin milletlerinin başında gelen Türkleri Araplaştırmaya kimsenin gücü yetmeyecek…

----------------------------------------------------------------------------------------
İNADINA UMUT
Tim Robbins ve Morgan Freeman'ın başrolünü oynadıkları ölümsüz bir yapıt olan Esaretin Bedeli'nde bir sahne vardır. Andy (Tim Robbins): 'Dünyada taştan olmayan ve kimsenin senden alamayacağı bazı şeyler vardır. İçinden alamayacakları .. ve dokunamayacakları .. bazı şeyler ..asla dokunamazlar' der. Red(Freeman) : 'ne hakkında?' Andy 'umut !' Red, 'umut (...) sana bir şey söyleyeyim. - umut tehlikelidir. - umut bir insanı deli edebilir. İçerde bu fikir iyi değildir. buna alışsan iyi olur.'

NİYE KAYBEDECEKSİN?
Ülkemizde mevcut iktidar ile aynı görüşte olmayan, muhalif düşünen, vatanın geleceği konusunda büyük kaygı taşıyanlar bugünlerde oldukça mutsuz ve biraz da umutsuz. Bence bu zor günlerde kimse umudunu kaybetmemeli. Babanı, anneni, eşini, çocuğunu, torununu, Cumhuriyeti'ni, bayrağını, Büyük Önder'ini, vatanını, şehrini, köyünü, sokağını, evini seviyorsan umudunu niye kaybedeceksin ki…

DAHA SIKI SARILMALIYIZ
Sevdiğimiz değerlere bugün, her günden daha sıkı sarılmalıyız. Büyük Şair Nazım Hikmet dizelerinde 'Umut, binbir ayaklı/ Umut, güneşte saklı /Umut, edenler haklı, /Umut, insanın hakkı.!' diyor.
Bizlere yılgınlık haram…
İnadına Umut!
İnadına Umut!
-----------------------------------------------------------
NOSTALJİ
TEMELİNİ ATTIĞI ÜNİVERSİTEYİ AÇTI

Tarih: 19 Ocak 1994 23 yıl önce Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin (ESOGÜ) açılış töreni yapılıyor. Eskişehir'in ikinci üniversitesinin açılışı dönemin Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel tarafından gerçekleştiriliyor. ESOGÜ'nün Kurucu Rektörü merhum Prof. Dr. Esat Erenoğlu açılış sonrasında Demirel'e plaket veriyor. 21 yıl önceki açılış törenini o yıllarda Doçent Dr. Olan Gaye Usluer sunuyor.
Demirel Başbakan iken temelini attığı üniversitenin açılışını yapmanın gurur ve sevincini yaşıyor. 1927 yılında Emirdağ'ın Göğüs Yaylası'nda dünyaya gelen Esat Erenoğlu 1952 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'ni birincilikle bitirdi. Amerika Colombia Üniversitesi'nde dört yıl çalıştı. ESOGÜ'nün kurucu Rektörlüğünü üstlenen Erenoğlu 24 Nisan 2010'da vefat etti. Erenoğlu'na Allah'tan rahmet diliyorum. Üniversiteye ve Eskişehir sağlık sektörüne yaptığı büyük hizmetler asla unutulmayacak.
-------------------------------------------

FOTO ŞAKA

Makinist: Harun Bey, treni nereye çekelim?
AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan: Genel merkeze yakın bir yere çekte, MKYK Toplantısını kaçırmayayım.
AK Parti Eski İl Başkanı Süleyman Reyhan: Biz Harun Karacan'ı hafife almışız. Adam bizden sonra partiye geldi. Biz 'BİRLİK'te çember çevirirken; Büyükşehir adayı, milletvekili oldu. Yetmedi Erdoğan'ın A Takımına da girdi.