MHP'li muhaliflerin oluşturduğu 'Hayır Platformu' önceki gün Ankara Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde toplantı düzenledi.
'MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ'
Salona 'Tek Adama Hayır', 'Ülkem için Ülküm için Hayır' sloganlarının yer aldığı afişler asıldı. Salonun hınca hınç dolduğu toplantıda 'Çırpınırdı Karadeniz' ezgileri eşliğinde Türk Bayrakları dalgalandı. Muhalifler Sadi Somuncuoğlu, Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ, Sinan Oğan, Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan, İsmail Ok sunucunun anonsu sonrası alkışlar eşliğinde salona geldi. Meral Akşener salona girerken dışarıda yoğun ilgiyle karşılandı. 'Başbakan Akşener' sloganları üzerine Akşener ve yanındakiler 'hayır hayır slogan atmıyoruz' diyerek slogan atılmasını istemedi. 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Alparslan Türkeş'in askerleriyiz', 'Vur vur inlesin Bahçeli dinlesin' sloganları sonrasında, Alparslan Türkeş'in, gençleri selamladığı görüntü sinevizyondan yayınlandı, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve andımız okundu.
ESKİŞEHİR'DEN KİMLER KATILDI?
Peki bu toplantıya Eskişehir MHP Teşkilatından kimler katıldı. MHP eski İl Başkanı Oğuz Sever şu anki mevcut Üst Kurul delegeleri Mehmet Emin Yeşil, Tahir Doğan Yunus Aygüzel, eski milletvekili İbrahim Yaşar Dedelek, eski İl Yöneticileri Orhan Güngör, İbrahim Bazarkaya, İsmail Koca, milletvekili adayı Mehmet Emin Yeşil, Eskişehir memur sendikacılığının önder isimlerinden olan İbrahim Dursun, Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Sefa Şen, eğitim camiasında ülkücü kişiliğiyle tanınan Timur Faruk Yatmaz bu toplantıya katılan isimler arasında yer aldılar. Oğuz Sever, kendi sosyal paylaşım sitesinde toplantıya katıldığını gösteren bir fotoğraf paylaştı. Sever paylaştığı fotoğrafın altına; 'Türk Milliyetçileri olarak referandumda Hayır demek için toplandık' diye yorumda bulundu.
AKŞENER GELİYOR
Oğuz Sever'i telefonla aradım. Ona katıldığı toplantı ve Eskişehir'de yaptıkları çalışmalarla ilgili sorular yönelttim. Sever; ' Toplantı çok iyi geçti. Yapılan anketlere göre MHP tabanının yüzde 80'i referandumda 'Hayır' oyu kullanacak. Anketlere göre Beş MHP'liden birisi 'Evet' oyu kullanacak gözüküyor. Biz 'Evet' oyu vermeyi düşünen bu isimlere de ulaşarak, onları ikna etmeye çalışacağız. MHP'deki %80'lik oranı yüzde 90-95'e çıkarmaya çalışacağız' dedi. 'Hayır' oyu çin her ilde komitelerin kurulduğunu kaydeden Sever; ' Bu komitelerde her Genel Başkan adayını temsilen birer isim yer alıyor. Eskişehir'deki komitede Meral Akşener'i temsilen ben yer alıyorum. Ümit Özdağ'ı temsilen Mehmet Emin Yeşil, Koray Aydın'ı temsilen ise Ahmet Vural komitede yer alıyor. Sinan Ogan, Eskişehir'de oluşturulan komiteye isim vermedi. Komite yapılacak çalışmaların koordinasyonunu yapacak. Bizimle hareket edecek gönüllülerimiz çok fazla. Onlarla birlikte bu çalışmada başarılı olacağımıza inanıyorum. MHP tabanının en az yüzde 90'ı referandumda 'Hayır' oyu kullanacak' dedi. Sever, 11 Mart 2017 Cumartesi günü Meral Akşener'in Eskişehir'e getireceklerini söyledi. Odunpazarı Kent Konseyi ile birlikte yapacakları etkinlikle Akşener ile Eskişehir halkını buluşturacaklarını ifade etti. MHP tabanının büyük çoğunluğunun 'Hayır oyu' vereceğini söyleyen Sever bu konuda ne kadar iddialı olduğunu gözler önüne serdi.
///////
ESKİŞEHİR SİYASETİNE
ZERAFET GETİRDİLER

16 Nisan referandumu öncesinde bazı siyasiler söyledikleri sözlerle insanları kutuplaştırıyor. Eskişehir'de ise CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer ve AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü hoşgörü ve uzlaşma adına önemli bir adım atarak, Eskişehir siyasetine zerafet getirdiler. Usluer, İl Başkanı Ünlü'yü makamında ziyaret etti. Görüşme talebini kabul eden AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü'ye teşekkür eden Usluer, AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısının 'Referandumdan hayır çıkarsa iç savaş çıkar' sözlerinin çok yanlış olduğunu, bu söylemlerin toplumdaki farklılıkları çatışmaya dönüştüreceğini ifade etmiş. Bu nedenle görüşme talep ettiğini belirten Usluer kamuoyunun da, parti olarak CHP'nin de kabul etmediği bu kutuplaştırıcı söylemin, ülkenin ihtiyacı olan huzur ve güven ortamını baltaladığını dile getirmiş. AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü de yapılmış olan bu açıklamanın talihsiz bir açıklama olduğunu ve kendilerini de rahatsız ettiğini ifade etmiş. Bu süreci sağlıklı yürütmenin kendileri için de önemli olduğunu söyleyen Dündar Ünlü, 'Bizim söylemlerimiz tabanı etkiliyor, dikkatli olmamız gerek. Süreci iyi idare etmek bizim elimizde. Çıkacak sonuç halkın kararı olacak' diye konuşmuş. Usluer ve Ünlü kurdukları doğru diyalogla, kendilerine yakışanı yaptılar. Umarım, Usluer ve Ünlü'nün gösterdikleri incelik başkalarına da örnek olur….
///////

NOSTALJİ
77 YIL ÖNCESİNİN TÜRKİYE ŞAMPİYONU
Tarih: 22 Eylül 1940. Yer: Ankara 19 Mayıs Stadyumu Eskişehir Demirspor ile Fenerbahçe Türkiye Şampiyonluğu için karşılaşıyor. Dem Dem, rakibini 3-1 ile geçerek Türkiye Şampiyonu oluyor. Demirspor'un gollerini İsmail Çınar ve İskender Gürpınar (2) atıyor. Fenerbahçe'nin tek golünü Mehmet Reşat atıyor. Maç sonunda Şampiyonluk Şildini dönemin Dışişleri Bakanı ve daha sonraki yıllarda Fenerbahçe'nin efsane Başkanlarından birisi olan Şükrü Saraçoğlu'nun elinden takım kaptanı Mennan Yalın'a veriyor. Şampiyon kadro şu isimlerden oluştu; 'Fahri Adanır, Celal Esemen, Mennan Yalın, Nuri Kuran, İsmail Çınar, Zeynel Karagöz, Ahmet Dizeroğlu, İskender Gürpınar, İbrahim Yanartaş, Abdülkadir Arun, Murat Babayiğit.'

Ayaktakiler soldan: Fahri Adanır- Celal Esemen- Mennan Yalın (K)- Nuri Kuran- İsmail Çınar- Zeynel Karagöz- Ahmet Dizeroğlu.....
Oturanlar soldan: İskender Gürpınar- İbrahim Yanartaş- Abdülkadir Arun- Murat Babayiğit....


FOTO ŞAKA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: Dündar Bey, Eskişehir'de bir 'Evet' çıkarmayın, haliniz duman olur.
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: Adam daha dün %1 bile oy alamayan partisini kapatıp, Bakanlık koltuğu kaptı. Şimdi de gelmiş bize mi posta koyuyor.