Nedir Mobbing; İşyerinde yıldırma amaçlı psikolojik tacizdir.
Dr. Heinz Leymann, 1980'li yıllarda mobbing terimini iş hayatındaki baskı, şiddet ve yıldırma hareketlerini tanımlamak için kullanmıştır.
Leymann mobing uygulayan kişileri, aşırı kontrolcü, korkak, nevrotik ve iktidar açlığı olan kişiler olarak tanımlanıyor.
Son zamanlarda, Mobbing çalışma hayatında çok yaygın olarak görülmeye başlandı.
Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre 1.5 milyon çalışan mobbing'e uğruyor ve mobbing'in ülke ekonomisine maliyeti 13 milyar euro. Aynı araştırmada ortaya çıkan çok daha vahim bir sonuç, ülkede gerçekleşen intiharların yüzde 10'unun nedeni olarak mobbing'i işaret ediyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 170 numaralı hattına 38 bin 262 kişi mobbinge uğradığı başvurusu yaptı. Mobbing ile Mücadele Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Vedat Bulut, başvuranların yüzde 81'inin özel sektör çalışanları olduğunu açıkladı.
Mabbing'e Maruz kalanlar ne yapmalı?
Mobbing'e uğradığını düşünen çalışan kendisine uygulanan davranışlarla ilgili açık ve net deliller toplamaya başlamalıdır.
Bu noktada şahitler, maaş kesme varsa bordrolar, pozisyon değiştirme varsa bununla ilgili belgeler önem kazanıyor.
Bunun yanında ALO 170 şikayet hattını kullanarak şikayetinizi iletebilirsiniz.
Mobbing katlanılamaz hale gelmişse dava açma yolunu derhal kullanarak yasal haklarınızı talep edebilirsiniz.
'Nasılsa açığa çıkmaz düşüncesiyle işverenlerin mobbing uygulaması sıkça kullanılan bir yöntem olduğu için, çalışanların bu yönde atacağı geri adımlar, mobbing uygulayan işverenlerin daha fazla güçlenmesi anlamına gelecektir.'
Asla geri adım atmayın.
Boyun eğmeyin, yıkın engelleri, hakkınızı arayın.