Sevgili Okurlar:

Bugün Muharrem Ayı'nın 10'uncu günü yani Aşure Günü'dür. Aşure Gecesi bu ayın en kıymetli gecesidir. Muharrem Ayı Kur'an'ı Kerim'de kıymet verilen 4 aydan biridir. Şimdi bugün ile ilgili olan hadislere ve bugün vuku bulan büyük olaylara şöyle bir göz atalım. Önce peygamberimizin hadislerini hatırlayalım.

'Aşure günü zerre kadar sadaka veren kimseye Allah TealUhud Dağı kadar sevap verir.'

'Aşure Gününün orucu bir senelik geçmiş günahlara kefalettir.'

'Allah Teala, Aşure Gününü üstün kılmıştır. Allah Teala gökleri, yerleri, dağları, denizleri, yıldızları, arşı ve melekleri, AdemAleyhisselamı, Aşure Günü yarattı, İbrahim Aleyhisselamın dünyaya gelişi ve Nemrud'un ateşinden kurtuluşu, Aşure Günü olmuştur. (Taberani)

Adem Aleyhisselamın cennetten çıktıktan sonra Tövbesinin kabulü, Nuh Aleyhisselamın tufandan kurtulması, Firavunun Kızıldeniz'de boğulması, Yakup Aleyhisselamın oğlu Yusuf'a kavuşması, Eyyüp Peygamberin hastalıktan kurtulması, Yunus Peygamberin balığın karnından çıkması, İsa Peygamberin göğe kaldırılması. Bunların hepsi Aşure Günü olmuştur. Allah Teala birçok duaları Aşure Günü'nde kabul buyurmuştur.

Bir de bugün aşure pişirmeyi ibadet saymak bidattir. Bunu ibadet kabul etmek günahtır. Peygamber efendimizin yaptığı veya emrettiğini yapmak ibadet olur. Din kitaplarının yazmadığı hakiki din alimlerinin bildirmediği şeyleri yapmak sevap olmaz, günah olur. Bugün herhangi bir tatlı yapmak, tanıdıklara ziyaret, fakirlere sadaka vermek peygamberimizin sünnetidir, ibadettir. Hele bugünleri oruçlu geçirmek çok sevaptır. Orucu yalnız onuncu günü değil, birgün evvel başlayıp bir gün sonraki günle birlikte tutmak çok faziletlidir.

Bugünü sadece bunlarla özdeşleştirmek kafi değildir. Bugünün o kadar fazileti var ki, bunu sayfalar dolusu yazsak yine de onun bir zerresini izah etmiş olmayız.

Bazı Müslüman kardeşlerimiz bugünü başka bir kesime aitmiş gibi görüp hiçbir ibadette bulunmamaları, tek kelime ile cehalettir. Bugün tüm gerçek Müslümanların hürmet ve tazim etmesi gereken rahmet ve mağfireti sonsuz olan ve muhteşem ve mübarek bir gündür.