Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yıllardır çok farklı özelliklerde müdürler geldi gitti. Eskişehir için çok yararlı çalışmalar yapan değerli yöneticilerimizi saygı ile anıyorum.
Çalıştığı dönemlerde ilginç izler bırakarak ayrılanların sayısı da hayli fazla.
Yaşananları anlatsak destan(!) olur….
Beyaz takım elbiseleri ile ünlü müdürün yapacağı toplantılardan önce bir müdür yardımcısı kapıda 'dikkat' çekiyor, okul müdürleri 'hazır ol ' durumuna geçiyordu.
Bir müdürümüzün daha ilk demecinde 'Ben Eskişehir' e kafa koparmaya geldim(!)' dediği konuşuldu. Eskişehir'de 10 ay kalabildi.
'Fetullahçı 'sözcüğünü Eskişehir'de Milli Eğitim camiasında ilk kez 1985 yılında duymuştum. Ama çok daha öncesi de varmış…
Kitap-dergi işlerini sevenler, ' kameralara çekilenler', 'kafası fırıldak gibi çalışanlar', gazetecileri çok sevenler (!), Eskişehirspor üzerinden prim yapmaya çalışanlar daha neler neler….
AMAN NECMİ BEY'İ KIZDIRMAYIN….(!)
Üzülerek ifade edelim ki Eskişehir eğitim hayatında geçen öğretim yılında çok fazla olay yaşandı.
Taciz olayları, kavgalar ve öğretmenlerin darp edilmesi, paralı deneme sınavları, yardım-bağış toplarken yapılan aşağılamalar, psikolojik baskılar ,dar gelirli ve engelli öğrencilere karşı uygulamalar ve daha niceleri ile yıl sonunu zor getirdik.
Bu konularda yapılan eleştirilere karşı ''Bunlar karanlık düşünceliler, karanlığı isteyenler '' sözleri ise tüm Eskişehirlileri çok üzdü.
Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen geçtiğimiz günlerde okullara gönderdiği genelge ile okul müdürleri ve öğretmenlere adeta 'aba altından sopa gösterdi'.
Sayın Necmi Özen mesajında bakın neler diyor;
'Müfredat ve yeni programlar ile ilgili yenilikler var olma mücadelesi gibi kabul edilmeli. Yeni programlara, bakanlık uygulamalarına karşı duruş gösterenlere müsamahanın, bir karşı duruş olarak tarafımdan algılanacağını yönetici arkadaşlar bilmeli. Bu durumun aramızdaki ahengi bozacağını unutmayın.'
Eğitim sendikaları ve eğitimciler bu mesaja büyük tepki gösteriyorlar.
Eğitim-İş Genel Merkez Yönetimi olayı kınayan bir açıklama yaptı.
Bazı eğitimci arkadaşlar ise mesajı yorumlarken;
'Zaten yaptıkları atamalar ile Özen'e karşı çıkacak yönetici bırakmadılar, bu yüzden rahat olsun' dediler.
AHENK…….
Meslektaşlarını, 'aramızdaki ahengi bozarız' diye adeta 'korkutmaya' çalışan Necmi Bey'e 'Ahenk' sözcüğünden ne anladığımızı bir de biz anlatalım;
  • Atatürk İlke ve İnkılaplarına yürekten bağlıyız
  • Herkesi tarafsız kucaklamayı bilen yöneticilere ihtiyacımız var.
E- Eğitim; laik, demokratik ve bilimsel olmalıdır
N- 'Ne oldum delisi olmayın'. Makamlar gelir geçer geriye insanlık kalır.
K- Kışlaya, camiye ve eğitime siyaseti bulaştırmayın
Bizim 'ahenkli' çalışma ortamının oluşması için önemsediğimiz 'mihenk
taşları' bunlar.
Branşı 'Edebiyat' olan Sayın Necmi Özen yaptığı konuşmalarını 'Osmanlıca' şiir ve sözcüklerle çok güzel süsler, ' kafasına göre' de açıklamasını yapar.
Umarım bu öğretim yılı açılış mesajında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten söz etmeyi unutmaz.
2017-2018 Eğitim Öğretim yılına başlarken başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim emekçilerinin, velilerimizin; Atatürk İlke ve İnkılaplarının çağdaş aydınlığında; laik , demokratik ve bilimsel eğitim ortamlarında sağlıklı, huzurlu, başarılı bir yıl geçirmelerini dilerim.