Cumhuriyet Halk Partisi'nin Yılmaz Hoca yerine Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı aday tercihinden sonra bu köşede şunları yazmıştım 'Oysa ki kendine Türkiye genelinde büyük sempati ile bakılan her ilde öğrencisi olan Yılmaz Hoca sadece etnik köken açısından Kürtlerden değil inanç bakımından da Alevilerden, Sünnilerden her kesimden oy alabilecek bir adaydı. Eksikler elbette vardır ancak bu durum propaganda döneminde rahatlıkla Yılmaz Hoca'nın kariyeri ile kapatılabilir ve sürekli kavgaya eğilimli Erdoğan karşısında entelektüel ve akil bir adam duruşu ön plana çıkartılarak her kesimden oy alma potansiyeli ile bu seçim çok farklı mecralara sürüklenebilirdi. Ama olmadı ve cengaver yönü ön planda olan, partili olan ve tabanda da popüler olarak görülen Muharrem İnce tercihi yapıldı.
Sonuç olarak en azından bir Ekmeleddin vakası yaşanmayacağı ortada. Ve oransal olarak Muharrem İnce'ye yine en büyük desteğin Yılmaz Hoca'nın Başkanlığını yaptığı Eskişehir'den gideceği de ortada. Umarım CHP'nin tercihi bu kez gerçekten doğru yapılmış olsun. Ve yeni bir hezimet yaşanmasın.'
Kısa süre içerisinde yaşanan gelişmeler açıkçası bu hezimetin yaşanmayacağını gösteriyor. Çünkü Muharrem İnce herkesin beklentisinin üzerinde bir performans sergiliyor. İkinci tura ciddi bir biçimde Meral Akşener kalır diyenler bile kısa süre içerisinde fikirlerini değiştirmiş gözüküyor. İlk defa Recep Tayyip Erdoğan tek alternatif gözükmüyor. Ve yine ilk defa bu kez ciddi rakipler var karşısında. Rakiplerin iddialı ve ciddi olmalarının arkasında elbette Muharrem İnce'nin yaptığı üstün çalışmalar var. Dur durak demeden koşturuyor ve gerçekten dişe dokunur iddialar ile Cumhurbaşkanı olursa yerini dolduracağını ispat ediyor. Eminim başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP'nin başındakiler derin bir oh çekmişlerdir. Hata üstüne hata yapan ve birçok kez kaybedilen seçimlerde maalesef yanlış yol yordam tercihleri ile saç baş yıldırıp seçim kaybettirenler ilk defa halka umut olabilecek bir tercihle halkın karşısında yer almış oldular.
Temel yaklaşım olarak; Muharrem bey çevresinde bulunan bireyleri hitabet gücü, sahip olduğu bilgi ve vizyonu ile etkileyip, sürükleyen bir yapıya sahip. Çevresindeki herkesin en iyi yanlarını geliştirmelerine olanak sağlayacak olumlu değişim ve sürekli öğrenme ortamları sağlayacak bir kişilikte sergiliyor. Sahip olduğu güçlü sosyal değerler sayesinde çevresinde yarattığı 'karizma' sahip olduğu örnek kişilik ve tutarlı davranışları, diğer insanlar için etkin bir rol modeli olmasına yol açacağa da benziyor.
İşte bu nedenle Muharrem İnce kazansa da kaybetse de CHP üst yönetimini şimdiden kurtardı. Sözün özü Muharrem İnce, hem CHP hem Türkiye için tuttu ve yürüyor. Ve kendi ifadesi ile bir İnce hesabı görmeye geliyor!..