Sevgili okurlar,
Allah Teala nasip ederse birkaç gün sonra Kurban Bayramı'na karışacağız. İslam dininin en büyük iki bayramından birisi de bu bayram. Bayramda ne yapmalı. Öncelikle Müslüman olup, hür olup nisap miktarı yeteri olan her Müslüman mutlaka kurban kesmeli.
Yüce Yaradan bu kurbanların yüzü suyu hürmentine başımıza gelecek nice kaza bela ve musibetleri belki de bu kurbanın yüzü suyu hürmetine def edecektir.
Sadece bununla kalmayacak, bir rivayete göre, kestiğimiz bu kurbanlar nicelerinin geçemediği, hak dilinde kıldan ince kılıçtan keskin diye tarif edilen ve hemen altında cehennemin Gayya kuyusu olarak tarif edilen Sırat köprüsünü geçmemize vesile olacak.
Meşhur alim ve ermiş bir zat olan Hasanı Harikani Hz.'leri diyor ki 'Ey Müslümanlar kurbanlıklarınızı gürbüz seçin ki yarın Sırat köprüsünde, sizleri o kıldan ince yerden rahatlıklar geçirsin.'
İşin manevi yönü bu, bir de maddi yönleri var. Ne imiş diyecek olursan. Devlet bile tatili 10 güne çıkarıyor. Şimdi herkes Kurban Bayramı hesabını değil, nerede çoluk çocuk ile daha ucuza lüks tatil yapılabilir onun hesabına oturuyor.
Ey Müslüman kardeşim, tatilde ne yapıp edip para buluyorsunda tüm aile halkının başının gözünün sadakası olacak kurbana neden hesp açmıyorsun?
Bunun yanında köyler kasabalar zamanla cıvıl cıvıl iken ve bayramlarda tüm köyler zevkle bayram ederkenniçin memleketini yurdunu ana vatanını terk ederek çoluğunla annenden, babandan, akrabalarından kaçıyorsun.
Allah Teala bu bayramları niçin bizlere vermiş sebebini bir bilseniz. Bu sayfalar onları yazmaya yetmez.
Kredi kartı ile pahalı tatillere çıkabiliryorsunda onunla niye bir kurban alıp ana-baba evladi iyal kendi hanende veya baba ocağında bu kutsal görevi yapmaya çalışmıyorsun?
Birgün gelecek bütün bu yaptıklarının sadece sana günah yüklediğini anlayacaksın ama heyhat!
Güzel kardeşim vakit varken ecel kapımızı çalmadan çocuklarımıza örnek olacak şekilde bu mübarek Kurban Bayramımızı kutlayalım.
Yüce Allah sağlık ve sıhhat içerisinde daha nice bayramlara eriştirsin.