Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit Kütahyalıdır. Kendisi Hüseyin Çelik'in Milli Eğitim Bakanlığı döneminde 76'ncı maddeyle atanarak ilk defa okul müdürü oldu. Afyonkarahisar İhsaniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaptıktan sonra 11 Haziran 2014'te Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atandı. 3,5 yıldır bu koltukta oturuyor. Başyiğit'in önümüzdeki günler içerisinde memleketi Kütahya'ya İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanacağı iddia ediliyor. Şu günlerde Eskişehir Eğitim Camiası Başyiğit'in yerineOdunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kimin geleceği iddialarıyla çalkalanıyor. Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Avcı, Sivrihisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Mutlu, Mihalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Şahin, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Özden Akkaya, Osman Cebeci, Milli Zafer İlkokulu Müdürü Emine Tuç, Murat Atılgan Ortaokulu Müdürü Celal İrtekin, Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürü Musa Özgür Karatay, İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu Müdürü İsa Özden'in adları geçiyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan'a en yakın isim olan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Barış Hancı'nın da Necmi Özen'den sonra İl Milli Eğitim Müdürü olacağı kulislerde yüksek sesle seslendiriliyor. Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü olmak isteyen bazı yöneticilerin Harun Karacan, İl Başkanı Dündar Ünlü ve Eğitim Bir-Sen Genel Merkezi kapılarını aşındırdıkları belirtiliyor. Bakalım Odunpazarı'nın yeni İlçe Milli Eğitim Müdürü kim olacak?

******

İLK İL BAŞKANLIĞI
TEKLİFİ BANA GELDİ


30 Aralık Cumartesi günü 'İYİ Parti'de Neler Oluyor?' başlıklı yazımda bazı partililerin oluşturulan yönetimlerle ilgili şikayetlerine yer vermiştik. İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hasan Gürbüz yazımla ilgili beni aradı.

BOZTEPE'NİN OLMASINA
BEN İZİN VERMEDİM

Gürbüz kendisiyle ilgili iddialarla ilgili şu yanıtları verdi; 'Arslan Kabukçuoğlu'nun İl Başkanı olmasını istediğim doğru. Ama bunu bir tek ben değil, en az 40 kişi istedi. Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'a yakın olduğum doğru. Herkes kendi güvendiği insanlarla yola çıkmak ister. Meral Akşener istemeseydi Arslan Kabukçuoğlu İl Başkanı olamazdı. İlk İl Başkanlığı teklifi bana geldi. Ben yeterli zaman ayıramayacağım için bu teklifi kabul etmedim. Akşener'de benden parti içerisinde tüm görüşteki insanlara tarafsız davranacak İl Başkanı bulmamı istedi. İYİ Parti için en doğru isim Kabukçuoğlu idi. Ben de onu önerdim. Oluşturulan yönetimlere ne yazık ki bizim eski MHP'li arkadaşlarımızdan tepki var. MHP eski Tepebaşı İlçe Başkanı Ahmet Boztepe benim yediğim içtiğim ayrı gitmeyen çok iyi bir dostumdur. Tepebaşı İlçe Başkanı olmak istedi. Ben 'olmaz' dedim. O'nu çok sevmeme rağmen İlçe Başkanı olmasına izin vermedim' dedi.

CHP'Lİ AİLEDEN GELİYORUM
'İYİ Parti'nin ikinci MHP olmasını istemiyorum' diyen Gürbüz; 'Yönetimlerde tüm kesimleri kucaklayacak isimlerin olması için uğraştım. Bunda da belli oranda başarılı olduk. Yönetimlerde eski MHP'lilerden daha çok başka görüşte insanlar yer aldı. Bundan dolayı MHP'den ayrılan dostlarımız bize tepki gösteriyor. Asıl onların dediğini yapsaydık, hata yapmış olurduk. Haberde yönetimlerde 15 ismin olduğunu iddia ettiğiniz Dernek Başkanı ile aram iyi değildir. O derneğe de soğuk bakan bir insanım. Yönetimlerdeki tüm isimleri ben belirlemedim. Ben CHP'li bir aileden geliyorum. Rahmetli Babam Demokrat Parti iktidarında düşüncelerinden dolayı yıllarca hapis yatmıştır. Benim tüm sülalem CHP'lidir. Ben üniversite yıllarında Ülkücü hareketle tanıştım. Ailemden bir tek ben MHP'liyim. Ben Milliyetçi, Vatansever ve Atatürkçüyüm. İYİ Parti'de siyaset yaparken,bu çizgimi koruyorum. İYİ Parti'nin Türkiye'de iktidar olacağına inanıyorum' diye konuştu.

******

NOSTALJİ


İz bıraktılar


Tarih 13 Aralık 1994. DYP Eskişehir Milletvekili ve TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ni ziyaret ediyor.

ÇOK FAYDASI OLDU
Fotoğrafta Cindoruk, ESOGÜ'nün Kurucu Rektörü merhum Esat Erenoğlu, dönemin Eskişehir Valisi Ali Fuat Güven ile birlikte. Rektör Erenoğlu bu ziyaretten iki ay sonra Cindoruk'a 'Fahri Doktora Ünvanını' takdim etmişti. Hüsamettin Cindoruk 1991 seçimlerinde Eskişehir'den milletvekili adayı olmuştu. Cindoruk Eskişehirli değildi. Ancak eşi Dilek Hanım Eskişehirliydi. Eskişehir'in Eniştesi olan Cindoruk o seçimlerde milletvekili seçildi. Daha sonra TBMM Başkanı oldu. Meclis Başkanlığı döneminde içinde Eskişehir olmayan hiçbir şeye imza atmadı. Eskişehir'i Büyükşehir yaptı. Doğalgazın gelmesini sağladı. Organize Sanayiye yeni yatırımlar getirdi. Eskişehir'e çok faydası oldu.

SERT VE DİSİPLİNLİ
ESOGÜ'nün kurucu Rektörü Esat Erenoğlu'nun Eskişehir'e ve üniversiteye büyük katkıları oldu Erenoğlu 7 yıl önce 24 Nisan 2010'da vefat etti. Erenoğlu'na Allah'tan rahmet diliyorum. Ali Fuat Güven 21 Şubat 1992- 4 Ekim 1999 tarihleri arasında (7,5 yıl) Eskişehir Valiliği yaptı. İlk Valilik görevini Eskişehir'de yapan Güven, daha sonra Bursa Valiliği'ne atandı. Güven, sert ve disiplinli bir Vali'ydi. Tam bir devlet adamıydı. Eskişehir'de başarılı hizmetlerde bulundu. Eskişehir'de iz bırakan ve unutulmayan valiler arasında yer aldı.


*****

FOTO ŞAKA



CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel:
O kadar bilet aldım. Bir tek amorti bile çıkmamış. Böyle şans mı olur ya! Off off offf
CHP PM Üyesi Gaye Usluer: Arkasında Yılmaz Hoca olmasına rağmen Cemal hala hesap yapıp bu kadar ofluyorsa, benim halim haraptır!

*****
FIKRA

SARIŞIN BEKLEMEDE


Futbol kafilesini taşıyan otobüs kaza yapar. Bunu duyan sarışın kocasının durumunu öğrenmek
için hastaneye koşar ve salonda beklemeğe başlar. Biraz sonra salona giren doktor diğer bir futbolcu
eşine giderek:
- Hanımefendi maalesef kocanızı kurtaramadık, öldü.
Sarışın doktora sitemle:
- Ama Doktor Bey! ben o hanımdan daha önce gelmiştim.