Sevgili okurlar;
İmanın beşinci esası (imanın şartı 6'dır) ölüme ve Ahiret Günü'ne imandır. Ahiret Günü; ilahi mahkemenin kurulduğu, insanların sorguya çekildiği sevabın, günahın tartıldığı ve kimseye haksızlık yapılmadan bütün amellerin tartıldığı, herkesin defterinin yüzüne okunduğu, ilahi adaletin ve azabın takdir edilediği büyük bir gündür.
Ölüme iman yani inanmak ve Ahiret Günü'nün geleceğini tasdik etmek her Müslümanın inancı gereğidir.
Burada Cenabı Peygamberimizin bir hadisi ile yazımıza başlayalım; 'Siz ölülerinizi hayır ile yad (anma) ediniz.'
O halde bir Müslümana düşen görev, dünyada iken devletine, dinine, vatanına hizmet etmiş tüm İslam ve Türk büyüklerini hayır ile yad etmektir. Ölen bir insan iyiliği, kötülüğü, günahı ve savabı ile yüce Yaradan'ın huzuruna varmıştır. Biz beşer olarak onları yargılama hakkına sahip değiliz, yaradan Allah'tır. Yargılamada ona aittir.
Bugün 10 Kasım. T.C.'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının ebediyete intikal günüdür. Şunu öncelikle ifade edelim ki sahih hadislere göre; 1 saat vatan böbeti 72 saat ibadetten evladır (daha sevap). Hayatta hiçbir hizmeti ve vatan aşkı olmayan bir kimse bu vatan için sanını vermiş bir şehide, bu vatan için canını siper etmiş ve hayatını savaş meydanlarında geçirmiş bir gaziye, kötüdür, diye nasıl ahkam keser.
Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bu vatanı kanlarıyla yoğurup, bize armağan eden tüm şehit ve gazilerimize yüce Allah C.C. rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Allah bizleri de bu vatana ihanet değil, hizmet eden vatandaşlar eylesin. Yüzümüzü kara çıkarmasın.
Bu vatanda dinci geçinip 250 evladımızı hunharca şehit eden 3 bin kişiyi yaralayıp gazi yapan sakat bırakan bir despot, bir hain, bir din sapığı, nasıl olur da arkasında binlerce kişiyi kandırıp onları sömürüp, kanını emrek, paralarını alıp, onu Amerika Yahudisine peşkeş çeken katil, yarın Mahşer Günü ne yüzle Rabbinin huzuruna varıp ta cennet isteyecek veya vatanını kurtarmış şehit ve gazilerimize kötü diyecek, cehennemlik diyecek. Allah onlara ve onların yolunda gidenlere lanet etsin, cehennemine hem de en alt tabakası olan Gayya kuyusuna soksun.
Ahiret Günü, hesap günü vardır ve herkes bir gün orada hesaba çekilecek, zerre mikarı hayrın mükafatını şerrin (kötülüğün) karşılığını alacaktır. Hesap ve kitapta amelde buna göre yapılmalıdır.