Dün akşam televizyonda haberleri izlerken Alman Başbakanı Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, konuşmalarını dinledim.

Sözde dünyanın en büyük ve sağlam ekonomisine sahip Alman Başbakan, iş mültecilere gelince kısa 'Aman ha sakın mülteciler bizim ülkemize gelmesin Türkiye'de kalsın, Türkiye onlara baksın, bize hiç dokunmasın' diyor.

Fransa Cumhurbaşkanı da aynı anlamı ifade eden cümleler kullandı. Burada şunu düşünmek gerekir; niçin sadece Türkiye mültecilere, bu kadar kucak açıyor. Kısa bir değerlendirme yapacak olursak, ben çeşitli devalar İsviçre'ye gidip geldim. Mesela karı koca beraberce bir yemeğe gitseler bile yemek sonunda herkes kendi hesabını ödüyor. Yani paylaşım diye bir olay yok. Bize gelince, biz millet olarak Halil İbrahim Peygamber'in milletindeniz. Peki Halil İbrahim Peygamber'in mucizesi ne? Onun en büyük mucizesi bereketi. Bir yerde bize bir şey ikram edildiği zaman hemen dua ederiz. Hem de 'Allah Halil İbrahim bereketi versin' deriz. İbrahim Peygamber'in sürüsünde 1 koyun bir batında 9 yavru çıkarırmış. 1 tas çorba koyduğu zaman onlarca kişi o çorba ile doyarmış. Allahüteala bir hafta ona misafir göndermemiş ve bir haftada boğazına suyun haricinde bir lokma koymamış ve misafirsiz o hayatı boyu sofraya oturmamış.

Şimdi yenilen bir yemekten sonra, Yarabbi bu sofra sahibine Halil İbrahim bereketi ver diye dua edilir. Neticeye gelelim, öncelikle Müslüman bir kesimin dini, dili ve ırkı ne olursa olsun kapısına gelen bir kişiyi dışlaması ve kovması mümkün değil. Bunu biz yapamayız. Avrupa onlara düşman gözüyle baksın biz bağrımıza basarız. Ha diyeceksiniz ki Allah korusun biz aynı duruma düşsek onlar bize yardım eder miydi? Çok zor, çok şüpheli. Bakın burada 2 misal ile Türk Milleti'nin yüceliğini beraberce paylaşalım.

1- Yunanlıların Anadolu'yu işgali sırasında Muttalip'te nöbet tutan bir Yunan askerine, karnı açtır diye evde pişirdiği sabah çorbasından veren bir milletin evladıyız.

2- Güneydoğu'da askerlik yapan bir askerimiz anlattı. Biz o ailenin çocuğunu yakalamak için oraya varıp beklerden o çocuğun annesi karda kışta evlatlarım üşümüşsünüzdür diye bize çay yapıp getiriyordu. Ama maalesef zihniyeti bozuk teröristler orada Türk askeri ile Kürt halkını karşı karşıya getirmek için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Ama inşallah o temiz halk sayesinde yüce Allah o eşkıyalardan tüm halkımızı kurtaracaktır. Yüce Türk Milleti kıyamete kadar payidar olacaktır. Ne mutlu ki bu dönemde askerlik yapıp da vatan-ı mukaddesatını koruyanlara, kurtaranlara.