CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık yarışını bir kez daha Kemal Kılıçdaroğlu kazandı.

EN AZ DÖRDÜ
Kılıçdaroğlu, 1237 geçerli oyun 790'ını aldı. Rakibi Muharrem İnce de 447 oy topladı. Kongrede Eskişehir'in 12 CHP Kurultay delegesi de oy kullandı. CHP'nin 12 kurultay delegesi şu isimlerden oluşuyor; 'Yılmaz Büyükerşen, Ahmet Ataç, Kazım Kurt, Erdal Şanlı, İshak Gündoğan, Sinan Özkar, Nihat Çuhadar, Akın Sallarel, Gülnur Şenel, Sema Yavuz, Hülya Cesur, Betül Duman.' 12 delegeden en az 4'ünün oyunu Muharrem İnce'ye verdikleri iddia ediliyor. Peki bu dört isim kim? Bunlardan birisi belli. O isim CHP'li Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı.


Şanlı ile telefonda görüştüm. Şanlı bu konuyla ilgili bana şu görüşleri dile getirdi; 'Ben Han'daki halkıma sordum. Onlar bana CHP'nin geleceği ve iktidar olabilmesi için Genel Başkanın Muharrem İnce'nin olması gerektiğini söyledi. Benden İnce lehine oy kullanmamı istedi. Ben de onların dediğini yaparak, oyumu Muharrem İnce'ye verdim. Kongreyi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu kazandı. Benim oy verdiğim Sayın İnce kazanamadı. Kılıçdaroğlu da İnce'de iyi birer CHP'lidir. Ben özgür irademi kullanıp, tercihimi İnce'den yana kullandım' dedi. Ben de 'Kılıçdaroğlu, İnce'ye 'oy verdin' diye 2019'da seni aday göstermeyebilir' dedim. Şanlı; 'Ben AK Partili birisine mi oy verdim. Kılıçdaroğlu, kongrede kendisine oy vermedim diye böyle bir tutum gösterirse, yanlış yapar. Zaten Kılıçdaroğlu'da aday belirlerken, Han'da yaptığım işlere ve projelerime bakar' diye konuştu.




NOSTALJİ

BİLET PARASINI ÖDEYEREK MAÇA GİREN BAŞKAN


Yıl 1995, 23 yıl önce. Tarihi Fotoğrafta Büyükşehir Belediye Başkanı ve Eskişehirspor Başkanı merhum Aydın Arat yanında eşi Ayfer Arat, Eskişehirspor Teknik Asbaşkanı Bekir Sıtkı Saraç, Arat'ın Özel Kalem Müdürü Şamil Özcan ile birlikte Atatürk Stadyumu girişinde maç biletini alırken görülüyor. 1994 yılında Eskişehirspor Başkanı olan Aydın Arat, 1994-1995 sezonunda Eskişehirspor'u şampiyon yaparak, 1. Lige (Süper Lig) çıkarmıştı. O yıllarda Televizyon havuz gelirleri, İddia gelirleri, yoktu. Eskişehirspor bugünkü gibi öyle büyük sponsor gelirlerine de sahip değildi. Kulübün en büyük gelir kaynağı maç hasılatlarıydı. O zaman taraftar için kombine kartlar, kapı girişlerinde turnikeler yoktu. Aydın Arat, Eskişehir'deki tüm maçlara cebinden para verip, aldığı biletle girerdi. Böylece taraftara biletsiz maça girmemeleri konusunda örnek olurdu.



FOTO ŞAKA



AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: Halil Başkan herkese forma verdikten sonra bana bu topu mu reva gördün?
Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal: Dündarcığım sana değil bir forma, yüz forma feda olsun. Ben tekrar İl Başkanı seçildikten sonra ES ES'e toplu toplu paralar bulman için bunu sana hediye ediyorum.

FIKRA

ACITIYOR MU?
Adam sordu.. 'Acıtıyor mu?.'
Kadın 'Evet' dedi.. 'Biraz sert..'
Adam biraz oynattı..
'Ya şimdi?..'
'Hala acıtıyor..'
'O zaman bir numara büyük denememiz gerek' dedi adam ve yeni bir ayakkabı kutusu açtı..