1-Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) eğitim ve öğretim desteği nedir?
MEB'in özel okullarda okumak isteyen veya özel okullara devam eden öğrencilere yaptığı parasal destektir.

2- Eğitim öğretim desteğinden kimler yararlanabilir?
Özel okullarda okuyan öğrenciler ile Organize Sanayi Bölgelerinin içinde ve dışındaki özel mesleki ve teknik eğitim okullarında okuyan öğrenciler eğitim ve öğretim desteğinden yararlanabilirler.

3-Başvurular ne zaman başlıyor ?
10 Ağustos 2017 de başlayacak 6 Eylül 2017'de bitecek. Teşvik almak için tercih yapmaya hak kazanan öğrenciler 7 Eylül'de ilan edilecek.

4-Kaç öğrenci bu destekten yararlanabilecek?
2017-2018 öğretim yılında okul öncesinde 6 bin, ilkokul, ortaokul ve liselerde 15 biner, temel liselerde ise 24 bin olmak üzere toplam 75 bin öğrenci ilk defa bu destekten yararlanma imkanı bulacak.

5- 2017-2018'de ne kadar destek yapılacak?
· İlk defa destek alacak 6,000 okul öncesi eğitim kurumu öğrencisine 3,060 TL
· 15,000 ilkokul öğrencisine 3,680 TL
· 15,000 ortaokul öğrencisine 4,280 TL
· 15,000 lise öğrencisine 4,280 TL
· 24,000 temel lise öğrencisine 3,680 TL olmak üzere
· 75,000 öğrenciye 290.2 milyon lira destek verilmesi öngörülüyor.
· Daha önceki yıllardan almaya hak kazanan ara sınıfların hakları devam edecek.

6-Toplam kaç özel okul öğrencisine destek veriliyor?
2017-2018 eğitim ve öğretim yılında yukarıda sayılan okul kademe ve türleri için toplam 340,000 öğrenciye eğitim ve öğretim desteği verilecek.

7- Özel okul eğitim desteğine başvurabilmek için gerekli koşullar nelerdir?
· Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
· Okul öncesi eğitimde 18 Mart 2012 ile 18 Eylül 2013 tarihlerinde veya arasında doğmuş olmak,
· İlkokul birinci sınıflarda 30 Eylül 2017 tarihi itibariyle kayıt şartlarına sahip olmak,
· Beşinci sınıfa devam edecekler 30 Eylül 2017 tarihi itibariyle ortaokul veya imam-hatip ortaokulu kayıt şartlarına sahip olmak,
· Ortaöğretime devam edeceklerin kurumlarının kayıt şartlarına sahip olmak,
· Eğitim öğretim desteği alırken 2016-2017 eğitim öğretim yılı sonunda sınıf tekrarı yapmamış olmak,
· Resmi/özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarının ara sınıflarında kayıtlı olmak?

8- 2017-2018 Başvuru ve yerleştirme takvimi nedir?
· 10 Ağustos 2017- 06 Eylül 2017 Destekten Yararlanmak İsteyen Öğrencilerin e-Okul Üzerinden Başvuruları
· 07 Eylül 2017 Tercih İşlemi Yapabilecek Öğrencilerin İlanı
· 07 -14 Eylül 2017 Öğrencilerin Tercih İşlemleri
· 15 Eylül 2017 Yerleştirme Sonuçlarının İlanı
· 15-22 Eylül 2017 Nakil ve Kesin Kayıt İşlemleri
· 25 Eylül 2017 Ek Yerleştirme Sonuçlarının İlanı
· 25-29 Eylül 2017 Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri

9- Destekten yararlanmak isteyen öğrenci velilerinin yapacakları işlemler:
· Veliler, öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmi/özel okul müdürlüklerinden, e- Okuldaki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvurularını yapacaktır.
· Veliler, Yönetmelik ekindeki Eğitim ve Öğretim Desteği verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu'nda (Ek-12) yer alan bilgilerin doğruluğundan sorumlu olacaktır.
· Veliler, uluslararası federasyonlarca yapılmış olan ve öğrencinin katılmış olduğu olimpiyatlar ve resmi makamlarca ulusal ve il düzeyinde yapılan yarışmalarda alınan derecelere (birinci, ikinci, üçüncü) ait belgelerin aslını ibraz ederek bir örneğini başvuru esnasında okul müdürlüğüne teslim edecektir.
· Veliler, aile bireylerine ait (anne ve baba veya veli/vasi) 2017 yılı Mayıs-Haziran-Temmuz aylarından herhangi birinin toplam gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak belge ve bu e-Kılavuz ekinde yer alan Gelir Beyan Taahhütnamesini başvuru esnasında okul müdürlüğüne teslim edecektir.

10-Eğitim desteği başvuruları nereye yapılacak?
· Okul öncesi eğitim kurumlarında (anaokulu ve ana sınıfı) öğrenim görecek, yaşları 48-66 ay arasında olan öğrencilerin velileri eğitim ve öğretim desteği için kayıtlı bulundukları resmi/özel okullardan e-Okuldaki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvuru yapabilecektir.
· Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen ve herhangi bir okulda kaydı görünmeyen okul öncesi öğrencilerinin velileri okul öncesi eğitim yapılan resmi/özel okullara kayıtlarını yaptırarak eğitim ve öğretim desteği için e-Okuldaki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvuru yapabilecektir.
· İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin velileri, eğitim ve öğretim desteği için e-Okul üzerinden, belirlenen tarihlerde öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmi/özel okul müdürlüklerine başvurabilecektir.
· 8. sınıf öğrencileri, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemine göre yerleştirme sonuçlarının ilanından önce kayıtlı bulundukları okul müdürlüklerinden eğitim ve öğretim desteği için başvurabilecektir. Bu öğrencilerden başvuru işlemini gerçekleştirmeyenler, yerleştirme sonuçlarının ilanından sonra kaydoldukları okul müdürlüğü üzerinden başvurularını yapabilecektir.

11- Eğitim desteğinden ne kadar süre ile yararlanılacak?
· İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim okul türlerinde öğrenim gören öğrencilerden eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazananlar, okulun öğrenim süresi sonuna kadar bu destekten yararlanacaktır.
· Veliler, okulla anlaştıkları yıllık öğretim ücretinin Bakanlıkça karşılanacak eğitim ve öğretim desteğinin dışında kalan bedelini ayrıca okula ödeyecektir.
· Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin Bakanlıkça eğitim ve öğretim desteği verilen ve destek verilme şartlarını taşıyan farklı bir okula nakil olmaları halinde, öğrenciye nakil olduğu okulun türüne göre eğitim ve öğretim desteği ödemesine devam edilir.
· Ücretsiz veya kurumun ilan ettiği yıllık ücretin %51'i ve fazlası oranında burslu okutulan öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmeyecektir.
· Kurumların ilan ettiği ücretler üzerinden yapılan indirimlerde indirim oranına bakılmaksızın öğrenci eğitim ve öğretim desteğinden yararlanabilir.