Ülkemizde sivil toplum kuruluşları, dernek ve vakıflar, sendikalar, iktisadi işletmeler ve siyasi partiler gibi örgütler ilk kurulduklarında Türk Milletinin genlerinde bulunan devlet terbiyesi ve demokratik teamüller gereği o ilin Mülki Amirini yani İl Makamı dediğimiz o ildeki cumhurun başı olan Vali beyi ziyaret ederler.
Bunun anlamı; “Biz bu ilde özel ya da kamu yararı gözetmek/mensuplarımız adına faaliyette bulunmak gayesi ile demokrasinin ve kanunların bizlere tanıdığı örgütlenme özgürlüğünü kullanarak kurulduk ve bu ilin devlet babası olmanız sebebiyle ilk ziyaretimizi, devletimizi tanıdığımızı göstermek, faaliyetlerimize kanunların çizmiş olduğu sınırlar içerisinde başladığımızı ve devam edeceğimizi nezaketen arz etmek için buradayız” demektir.
O ilin sayın valisi de ziyaretçilerine çalışmalarında kanunları ve kamu yararını gözetmeleri konusunda nasihat ederek memnuniyetiyle birlikte misafirlerini ikramlarıyla ağırlar ve çalışmalarında başarılar diler. Bu da Devlet Baba olmanın bir gereğidir.
Ülkemiz yapılan anayasa referandumuyla Partili Cumhurbaşkanlığı adı verilen yeni bir sisteme EVET dedi ve kısmetse 2019 yılında yapılacak bir seçimle Partili Cumhurbaşkanının kim olacağı oylanacak.
Sayın Cumhurbaşkanı da aslında uzun süredir görevini bu şekilde sürdürüyordu. Anayasa değişikliği ile hukuksuz durum ortadan kalktı ve resmen partisinin yeniden genel başkanı oldu.
Konumuza dönecek olursak; İYİ Parti’nin kurularak yurt genelinde teşkilatlanmaya başladığı 2017 Aralık ayında Eskişehir İl Teşkilatı için de çalışmalar başlamıştı. Benim de içlerinde bulunduğum kurucular kuruluna ait gerekli evraklar 14.12.2017 tarihinde Valilik Makamı İl Dernekler Müdürlüğüne teslim edilerek kurulduğumuzu gösteren teslim belgesi alındı ve resmi olarak kurulmuş olduk.
Şimdi ilk yapılması gereken yazımın giriş bölümünde anlatmaya çalıştığım teamüller gereği Vali beyin ziyaret edilmesiydi. Birkaç gün sonra İl Başkanımızın da bilgileri doğrultusunda İl Sekreteri sıfatıyla randevu talebinde bulunmak için Valiliğe bizzat ben gittim.
Özel Kalemde görevli arkadaşlara kendimi tanıtıp Vali beyi ziyaret etmek istediğimizi söyledim, sekreter hanım da kaç kişi gelecekseniz isimlerini ve telefonlarını bildirmemi istedi ben de yaklaşık on beş kişilik ziyaretçi heyetine ait bilgileri verdim, ziyaretten en az bir gün önce haber vereceklerini söylemeleri üzerine Özel Kalemden ayrıldım.
O gün bu gündür üç ayı aşkın bir zaman geçti. İYİ Parti’de yeni genel kurullar bile yapıldı. Yeni yönetimler oluştu falan filan. Benim de şu an aktif bir görevim yok sade bir İYİ Parti üyesiyim.
Evet üç aydır Eskişehir Valisi’nden İYİ Parti Eskişehir Teşkilatı’nın randevu talebine henüz bir cevap verilmedi…
Toplum nezdinde büyük bir karşılığı bulunan 55 milyon seçmenin en az %20'sinin yani en az 11-12 milyon vatandaşın oy vereceği söylenen bir siyasi partinin ilimizde bulunan seçmenleri bu suretle yok sayıldı, görmezden gelindi.
İYİ Parti İl Başkanı’nın bu konuyu hiçbir platformda gündeme getirmemesi de ayrıca dikkatlerden kaçmadı!..
Partili Cumhurbaşkanının İYİ Parti yokmuş gibi davranmasının illere yansımasının adı da “Partili Valilik Sistemi” olacağa benziyor.
Kalın sağlıcakla…