Neden yazıma bu başlığımı verdim sanırım anlamışsınızdır. Süper lig takımlarından daha çok ilin temsilcisi bulunan TFF 1.Ligin maalesef maç yayınları olmuyor. Halkımızın vergileri ile kurum kimliğini sürdüren TRT adeta sporseverlere ceza veriyor. Evet belki eleman sıkıntısı çekiyor olabilirsiniz. Geçiş süreci yaşıyor olabilirsiniz. Ama hiç olmazsa ilin yerel TV'lerine bu süreç atlatılıncaya kadar yayın hakkı vermekte mi aklınızdan geçmiyor. Periscope ile tuttuğu takımları arkadaşlarına izlettirmeye çalışan taraftarlara hem 6222 sayılı kanuna göre işlem yapmaya çalışıyor, hem de kendi basiretsizliğinizi yine taraftarların maç izleme haklarından yoksun bırakarak yine onlara kesmeye çalışıyorsunuz. Bu günlerde hiç kimse sizden mükemmel yayın beklemiyor. Hiç olmazsa bırakın bağlı olan illerin yerel TV'lere bu imkanı tanıyın. Bunu ya bir an önce çözün, ya da lütfen mağduriyeti giderecek geçici önlemler bulmaya çalışın.

Eskişehirspor nasıl gidiyor

Cezalı olduğumuz kendi evimizde maç izleyemiyoruz. Etmediğimiz küfürlerin, atmadığımız yabancı maddelerin cezasını, yine biz ödüyoruz. Sözde Pasokartlar da kişiye ceza vardı. Ama cezayı Paso gene hep beraber biz ödüyoruz.

Bu sene gelişen olaylardan dolayı bizim de tüm tatil planlarımız alt üst oldu. Böylelikle takımdan ayrı kalmak zorunda kaldık. O nedenle şu ana kadar olan yorumlar da skora yönelik yorumlar yapmaya çalışıyoruz. Biraz Periscope yayınlarından, biraz deplasmana giden arkadaşlarımızın anlattıklarına göre yorumluyoruz. Ne kadar sağlıklı olur bilemem ama skor, attığımız ve yediğimiz goller aslında bir çok şeyi gösteriyor. Yeni kurulan bir takım olduğumuz için aksayan yönleri normal karşılayabiliriz. Puan olarak iyi gözüksek de, bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. 2 maçta toplam 4 puan kaybımız var ama bu iki maçta da öne geçmemize rağmen skoru koruyamadık. Bu en dikkat çeken sebeplerden birisi olarak gözüküyor. 4 maçta yediğimiz gol sayısı 6, bu da maç başına 1,5 gol yapar ki, şampiyonluğa oynayan bir takım için oldukça fazla bir ortalamadır. Skora göre bakacak olursak tüm sıkıntının ya defansif, ya kondisyon eksikliği ya da kenar yönetimden kaynaklandığını gösteriyor.

Şu an için eleştiri yapmak istemiyorum. Defans bloğumuz her maç farklı isimlerden oluşuyor, birbirlerini tanımak zaman ister. Gene de çok fazla kaybımız yok, daha da iyi olacaktır. Fakat Manisaspor maçındaki puan kaybını ben direk Alpay Özalan hocamıza yazıyorum. Periscope yayınından gördüğümüz kadarı ile 2-1 önde iken, 80.dakikada penaltı atışı kazanıyoruz, kenardan oyuncumuz atışı kullanmadan oyuna sokuluyor. Şimdi soruyorum bu oyuncu 83.dakikada oyuna girseydi, 84.dakikada 2. golü yer miydik? Son oyuncu değişikliğini 3-4 dakika sonra yapsaydık acaba 3.golü de yer miydik ? Bunların cevabını bulalım, çözümü zaten buluruz. Zira kalecimiz Ruud Boffin her maç penaltı kurtarma garantisini hiç kimseye vermez.