Sevgili okurlar,
Allah nasip ederse önümüzdeki günlerde Ramazan ayına erişmiş olacağız.
Neden tüm İslam alemi bu Ramazan ayına bu kadar önem veriyor, önce kısaca ondan sonra Müslüman olarak biz nasıl Ramazan'a hazırlanmalıyız ondan bahsedelim.
Ramazan ayında gerçek manada oruç tutan bir Müslüman hem Allah'a karşı görevini yerine getiriyor ve bunun karşılığında diğer aylardan çok fazla sevap alıyorlar.
Sağlık bakımından tüm yıl yorulan mideyi istirahata çekiyor. Yapmak istediği birçok kötülükten oruç sayesinde vazgeçiyor. Rızık bakımından diğer aylardan daha fazla rızık buluyor. Aile-i efradına daha fazla gıda alma fırsatı oluyor. Hatta, çoluk çocuğuna verdiği her helal nefis olarak da diğer zamanlara nispeten daha halim-selim ve kavgalardan uzak kalıyor.
Bunun gibi daha ne kadar iyiliklerini anlatsak yine de azdır. Zira yüce Peygamberimiz 'Eğer ümmetim Ramazan ayının gerçek değerini bilselerdi tüm yılın Ramazan olmasını isterdi' buyuruyor.
Biz de Ramazana hazırlanmak üzere önce bedenimizi sonra zihnimizi daha sonra da vücudumuzu Ramazan ayına ve oruca hazırlamalıyız.
Ramazanda aile-i efradımıza yedireceğimiz yemekleri diğer günlerden daha farklı şekilde tabi ki gücümüzün yettiği kadar almamız gerekir.
Mümkünse çevremizdeki dar gelirli kimselere yine gücümüz nispetinde elimizden bütçemizi sarsmayacak şekilde me gelirse yapmaya gayret etmeliyiz.
Diğer zamanlarda camiye götüremediğimiz çocuklarımızı özellikle teravih namazına götürerek onlara cami alışkanlığını aşılamamız lazım.
Elinde imkan olan Müslümanın fakir fukaranın hakkı olan çadır ve diğer iftar yerlerine gitmemeye dikkat ederek, kendi kazancımız olan helal rızıktan yemek daha da evladır (sevaptır).
Ama özel davetlere de burun kıvırmadan gitmek gerekir.